marwil Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Cześć W drugi weekend września wybieramy się z kolegami na Krywań. TRASA: TRZY STUDNICZKI – GROŃ – PRZEHYBY – ROZSTAJE POD KRYWANIEM – MAŁY KRYWAŃ – KRYWAŃ – MAŁY KRYWAŃ – ROZSTAJE POD KRYWANIEM -PAWŁOWY GRZEBIEŃ – JAMSKI STAW – TRZY STUDNICZKI szlak zielony, niebieski, czerwony Z tego co wiem, na tej trasie nie ma schroniska. Czy po drodze w niższych partiach są jakieś wiaty, gdzie można się schronić w razie załamania pogody? W szczycie sezonu na Krywań wędrują setki turystów. Czy po drodze są jakieś ToiToje czy inne kibelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Niestety wiata jest tylko przy leśniczówce na początku trasy a potem długi odcinek przez las, jeszcze trochę przez kosówkę a potem to już cały czas otwarty teren aż do szczytu. To od strony Trzech Źródełek, niestety schodziłam tą samą drogą bo auto było na parkingu właśnie tam. Kilka minut po wejściu na szlak jest schron partyzancki z czasów wojny, warto obejrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamžík Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Tylko kosówka zostaje w razie czego To nikt już z Bielego Vaha nie chodzi niebieskim szlakiem? A takie piękne trawy po szyję i buty przemoczone całkowicie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Właśnie widziałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Mgła, deszcz, grad i zero widoków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwil Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 @Tatromen to są zdjęcia z dzisiaj? @Agnieszka GP kiedy wchodziłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 W lipcu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwil Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 11 minut temu, Tatromen napisał: Nie to z przed roku !!!! A w jakim miesiącu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anula Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Zero widoków... patrzcie na to Krywań okrutnie mnie zmęczył. Wychodziłam z Trzech Źródeł, powrót przez Jamskie Pleso. Ulewa, która mnie dopadła w tych wysokich trawskach - niezapomniana 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_tatromaniak Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Nie jest to łatwa trasa dla początkujących. W deszczu zejście po śliskich głazach może być bardzo niebezpieczne. Extra, że nie ma łańcuchów. Wchodziliśmy niebieskim szlakiem z parkingu na szczyt. Dla kogoś wprawionego jest łatwo. Dużo jednak osób chodzi na czworaka i jest to całkiem zrozumiałe. Widoki oczywiście wynagradzają z nawiązką wysiłek poświęcony na wejście i dojazd. Wypad bardzo udany! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Pan Krywań :) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nu81 Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Ładnie się ustawił Fotka zrobiona z Furkota ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Przed chwilą, Nu81 napisał: Fotka zrobiona z Furkota ? Tak z Furkota, albo z niedalekiej okolicy. Dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nu81 Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Mam fotę z tego samego miejsca, z tym że Pan Krywań się wtedy ukrył 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 2 minuty temu, Nu81 napisał: Mam fotę z tego samego miejsca, z tym że Pan Krywań się wtedy ukrył I to z samego Furkotu? A szkoda, że Ci się ukrył, bo robi wrażenie z tego miejsca. Heh, zdjęcie identyczne (miejsce) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nu81 Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Tak to moje z Furkotu zrobione. Na Hrubym już nic nie było widać wtedy, więc jest motywacja, żeby wejść ponownie przy sztos warunie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Tego dnia też chciałem na Hruby, ale było świeżo po opadach śniegu, w niektórych miejscach ślisko było. Wycof z grani i powrót na Bystrą Ławkę. Szkoda, bo warun był niezły. Morze chmur nad Polskimi Tatrami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Krywań z Bystrej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nu81 Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Parę miesięcy później (albo wcześniej ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 A to macie i ode mnie z Bystrej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Nie chcemy , po co ? , ile razy będziemy na niego patrzeć ! Nie zmuszaj nas ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Krywań jest piękny, można na niego patrzeć bez końca Ma coś takiego w sobie, co bardzo przyciąga! Z każdym kolejnym zdjęciem jestem coraz bardziej pewna, że muszę tam być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Musi to na Rusi a w Polsce jak kto chce ! Wrzucimy Ci jeszcze ze dwa i będziesz już przekonana że byłaś ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 (edytowane) 58 minut temu, Tatromen napisał: Nie chcemy , po co ? Inna pora roku niż na dwóch poprzednich :) PS. Ma ktoś panoramę ze szczytu Krywania w stronę Słowackich Tatr Wysokich w bezchmurnych warunkach? Edytowane 31 Marca 2020 przez Mateusz Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Matii , to był żart , tam puściłem oczko i wrzuciłem śmiech ! Zdjęć nigdy za wiele ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi