michalkrzak Opublikowano 19 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 (edytowane) Witam serdecznie , piszę do Państwa bo chciałem zwrócić się z prośbą o małą pomoc w sprawieniu żeby wszyscy miłośnicy pieszych wycieczek , szczególnie w terenach górskich stali się bezpieczniejsi. Chodzi o niebezpieczeństwo wynikające z bezpośredniego zagrożenia porażeniem elektrycznym wskutek wyładowań atmosferycznych. Jesteśmy małym startupem chcącym wprowadzić na rynek produkt mający zwiększyć nasze bezpieczeństwo na szlakach . Udało nam sie zainteresować swoim pomysłem ludzi odpowiedzialnych za inkubację i pozyskać środki na stworzenie pierwszego prototypu tzw: MVP. Platforma Idealist. Docelowo będziemy przeprowadzać testy w Hali wysokich napięć na Politechnice Warszawskiej. Do wdrożenia na rynek produktu który jeszcze nie istnieje musimy na tym etapie przeprowadzić wstępne badania rynkowe które potwierdzą (lub nie:) zapotrzebowanie na taki rodzaj produktu. Nie widzę lepszego portalu który mógłby pomóc w sprawianiu tego świata lepszym i równie zaangażowanym w tematykę gór i turystyki pieszej jak Tatromaniak Dlatego chciałem uprzejmie prosić o możliwość zamieszczenia na tym forum linku odsyłającego do ankiety ,która na podstawie krótkich pytań, udzieliłaby nam wskazówek pozwalających na dalsze prace. Link do ankiety https://forms.gle/81zCdnbnZwJywopv9 Edytowane 19 Października 2020 przez michalkrzak 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 19 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 1 godzinę temu, michalkrzak napisał: testy w Hali wysokich napięć na Politechnice Warszawskiej. czy testy będą na ludziach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalkrzak Opublikowano 19 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Szukamy ekspertów od systemów odgromowych ,testy udarowe, w planach jest strzelanie sztucznymi piorunami hehehehe nikt nie zginie nie ma obaw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 20 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Cześć. Bardzo fajna opcja takie urządzenie, jednak nie mogę sobie tego wyobrazić w praktyce. Brać że sobą klatkę Faradaya...? Macie już jakiś pogląd jakby to wyglądało, czy byłby to pewny sprzęt i do użytku codziennego? I co może (jaki materiał) wytrzymać takie napięcie i temperaturę? Co z uziemieniem? Ankieta wypełniona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 20 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Ankietę wypełniłem, choć była ona skonstruowana w sposób sugestywny Ja proponuję testy na Giewoncie - chętni przybędą sami w japonkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalkrzak Opublikowano 20 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 (edytowane) Dziekuję za wypełnienie ankiety , idea niestety musi skonfrontować sie z "bisnesowymi" realiami...Czyste intencje i szczera chęć ochrony ludzi musi zmierzyć się z"rynkiem".....Każda ,najmniejsza pomoc dobrych ludzi może okazać sie nieoceniona Jeżeli masz taka możliwość udostępnij znajomym ankietowy link.Pozdrawiam serdecznieMichał Krzak Ps. wszyscy boją sie burzy dlatego może wydawac sie że ułożona w sposób subiektywny,:) co do etapu rozwoju projektu to odbyły sie wstepne rozmowy z biurem projektowo prototypowym , została stwożona oferta na konsultacje z ekspertem od materiałoznastwa - materiały termo i elektroizolacyjne.Pozdrawiam raz jeszcze. Trzymajcie kciuki!!:)) Edytowane 20 Października 2020 przez michalkrzak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 20 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 @michalkrzak trzymam kciuki i czekam na efekty Ankieta wypełniona i link udostępniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 20 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 4 godziny temu, Mateusz Z napisał: Bardzo fajna opcja takie urządzenie, jednak nie mogę sobie tego wyobrazić w praktyce. Brać że sobą klatkę Faradaya...? @Mateusz Z pewnie chodzi o to by zajączka gonić a nie złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 21 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 @michalkrzak jestem ciekawa, wyników ankiety, a jeszcze bardziej działania urządzenia. Daj znać jak idą pracę. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martuś Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Ode mnie też poszło Ciekawa jestem efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi