J@n Opublikowano 18 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia Prawdopodobnie będę musiał przewozić samochodem starsze osoby z Katowic do Nowego Targu w niedzielę 1 września. Jechał ktoś ostatnio tą słynną drogą ? Które odcinki jeszcze nie są skończone ? Może od razu jechać przez Bielsko, Jeleśnię, Rabcze i Jabłonkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 19 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 8 godzin temu, J@n napisał(a): Które odcinki jeszcze nie są skończone ? dwujezdniówka kończy się za Kościółkiem na Rdzawce.Dalej masz jedną nitkę przeplataną wyjazdami z budowy.Najbardziej problematycznym miejscem są światła w Klikuszowej. Co prawda w niedzielę korek będzie raczej w stronę Krakowa , ale bywa różnie. Jeśli jedziesz ze Śląska opcja przez przełęcz Krowiarki jest do rozważenia , ale rozważ jeszcze jazdę przez Słowację z przekraczaniem granicy Sucha Hora -Chochołów.W razie tej opcji trzeba ominąć światła w Czarnym Dunajcu , jeśli byś się zdecydował napisz , napiszę Ci jak to zrobić . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 2 Września Udostępnij Opublikowano 2 Września W dniu 18.08.2024 o 23:20, J@n napisał(a): Prawdopodobnie będę musiał przewozić samochodem starsze osoby z Katowic do Nowego Targu w niedzielę 1 września. Jechał ktoś ostatnio tą słynną drogą ? Które odcinki jeszcze nie są skończone ? Może od razu jechać przez Bielsko, Jeleśnię, Rabcze i Jabłonkę ? https://www.pap.pl/aktualnosci/dwujezdniowy-odcinek-nowej-zakopianki-otwarty-nasze-wideo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września W dniu 2.09.2024 o 16:36, jaaga76 napisał(a): https://www.pap.pl/aktualnosci/dwujezdniowy-odcinek-nowej-zakopianki-otwarty-nasze-wideo Miałem przyjemność jechać w nocy z niedzieli na poniedziałek - a przyjemność bo ruch prawie zerowy, choć miejscami utrudniała jazdę konkretna mgła. Raz się nawet zreflektowałem że widać tyle co nic, a na liczniku dalej około 120 ... szybciutko zdjąłem nogę z gazu i jakoś obyło się bez problemów. Tylko biedne gugle maps głupiało i co chwila kazało mi zawracać na ekspresówce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 8 Września Udostępnij Opublikowano 8 Września Ładna droga, tylko ekranów brak i ludzie mieszkający przy wiaduktach mają ponoć przerąbane Do Nowego Targu jedzie się natomiast świetnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 9 Września Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 11 godzin temu, pmwas napisał(a): Ładna droga, tylko ekranów brak i ludzie mieszkający przy wiaduktach mają ponoć przerąbane Do Nowego Targu jedzie się natomiast świetnie... wczoraj rano z centrum Zakopanego do centrum Katowic jechałem 1 godzinę i 58 minut - rekord 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 9 Września Udostępnij Opublikowano 9 Września 11 godzin temu, pmwas napisał(a): Do Nowego Targu jedzie się natomiast świetnie... zobaczymy jak będzie wyglądał węzeł południowy w szczycie weekendowym ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 9 Września Udostępnij Opublikowano 9 Września 6 godzin temu, barbie609 moder napisał(a): zobaczymy jak będzie wyglądał węzeł południowy w szczycie weekendowym ............ Do bani. Trzeba będzie zawczasu odbic z zakopianki. Natomiast ja 4x/m-c pracuję w Nowym Targu więc dla mnie ta droga to coś wspaniałego. Bo do Zakopanego dalej będzie kicha. Nawet dzisiaj jechałem i od NT tempo żółwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 9 Września Udostępnij Opublikowano 9 Września 26 minut temu, pmwas napisał(a): rzeba będzie zawczasu odbic z zakopianki. teraz nie bardzo jest gdzie bo Ludźmierska to zwykle kicha , jak ruszy węzeł Klikuszowa trzeba będzie zjeżdżać na starą drogę. Od razu zaznaczam ,że to nie jest sposób na ominięcie korka w stronę Z-nego na końcu drogi dwujezdniowej ,bo nawet dziś korek na ul Szaflarskiej sięgał od ronda zakopianki do Decathlonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 9 Września Udostępnij Opublikowano 9 Września 3 minuty temu, barbie609 moder napisał(a): teraz nie bardzo jest gdzie bo Ludźmierska to zwykle kicha , jak ruszy węzeł Klikuszowa trzeba będzie zjeżdżać na starą drogę. Od razu zaznaczam ,że to nie jest sposób na ominięcie korka w stronę Z-nego na końcu drogi dwujezdniowej ,bo nawet dziś korek na ul Szaflarskiej sięgał od ronda zakopianki do Decathlonu. Tak, ale przynajmniej ominie się Klikuszową. Póki co najprościej mi dojechać do końca i zawrócić na Nowy Targ, tylko pytanie, gdzie w sezonie będzie się zaczynał korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi