jaaga76 Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Po wczorajszych Rysach 2/3 mojej załogi nawet słyszeć nie chciało o jakiejś bardziej ambitnej wycieczce . Stanęło więc na Osterwie. W sumie nie byłam tam kupę lat, widoki tamtejsze bardzo sobie cenię, a i okazja do powtórki z topografii całkiem niezła... (taka racjonalizacja). Do Popradzkiego Plesa, podobnie jak wczoraj, doprowadził nas czerwony szlak. Pora nie była wczesna, ale ludzi na szlaku garstka. Nie tracąc czasu skierowaliśmy się na żółty szlak i brzegiem stawu doszliśmy do drogi na Symboliczny Cmentarz Ludzi Gór. Zawsze mnie to miejsce nostalgicznie nastraja, a z drugiej stawia do pionu przypominając o pokorze i myśleniu w górach... Po pół godzinie ponownie byliśmy na jeziorem. Brzegiem doszliśmy do miejsca, gdzie zaczyna się szlak na Osterwę. Załoga poszła odpoczywać pod schroniskiem, a ja na Przełęcz. Potraktowałam podejście treningowo i po 50 minutach byłam na górze. A tam zrobiło się "zośkowo" i choć czekałam cierpliwie, po 40 minutach nadal było bez zmian. Korciło wejście na bliską Tępą..., ale grzecznie bez widoków zeszłam do Siostry i Szwagra. Wróciliśmy zielonym szlakiem. Dzień skończył się przecudownym spotkaniem z @vatra i @Krzysiek Zd. 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca @jaaga76 wcale nie takie zośkowe te widoczki. Bardzo lubię wchodzić na przełęcz pod Osterwą od tej strony bo ze szlaku jest wspaniały widok na Dolinę Złomisk. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 12 godzin temu, jaaga76 napisał: Po wczorajszych Rysach 2/3 mojej załogi nawet słyszeć nie chciało o jakiejś bardziej ambitnej wycieczce . Stanęło więc na Osterwie. W sumie nie byłam tam kupę lat, widoki tamtejsze bardzo sobie cenię, a i okazja do powtórki z topografii całkiem niezła... (taka racjonalizacja). Do Popradzkiego Plesa, podobnie jak wczoraj, doprowadził nas czerwony szlak. Pora nie była wczesna, ale ludzi na szlaku garstka. Nie tracąc czasu skierowaliśmy się na żółty szlak i brzegiem stawu doszliśmy do drogi na Symboliczny Cmentarz Ludzi Gór. Zawsze mnie to miejsce nostalgicznie nastraja, a z drugiej stawia do pionu przypominając o pokorze i myśleniu w górach... Po pół godzinie ponownie byliśmy na jeziorem. Brzegiem doszliśmy do miejsca, gdzie zaczyna się szlak na Osterwę. Załoga poszła odpoczywać pod schroniskiem, a ja na Przełęcz. Potraktowałam podejście treningowo i po 50 minutach byłam na górze. A tam zrobiło się "zośkowo" i choć czekałam cierpliwie, po 40 minutach nadal było bez zmian. Korciło wejście na bliską Tępą..., ale grzecznie bez widoków zeszłam do Siostry i Szwagra. Wróciliśmy zielonym szlakiem. Dzień skończył się przecudownym spotkaniem z @vatra i @Krzysiek Zd. kapitalne miejsce na Trzyganiu, kiedy podchodzisz ciemnym nudnym lasem i nagle otwiera się panorama Wysokiej i żelaznych Wrót 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 19 godzin temu, Zośka napisał: @jaaga76 wcale nie takie zośkowe te widoczki. Bardzo lubię wchodzić na przełęcz pod Osterwą od tej strony bo ze szlaku jest wspaniały widok na Dolinę Złomisk. Też tak uważam. Ja sobie też lubię kolejny dzień po długiej wycieczce odpocząć, więc nie dziwi mnie, że 2/3 nie chciało iść. Następnym razem jak tam będę to się chyba skuszę na Tępą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 25 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 3 godziny temu, Fibi napisał: skuszę Jest nas dwie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca Dnia 24.06.2024 o 21:30, jaaga76 napisał: Dzień skończył się przecudownym spotkaniem z @vatra i @Krzysiek Zd. Aguś my też cieszymy się bardzo z tego spotkania no i dobrze było poznać Twoją ekipę SiS pozdrowienia dla nich Z Osterwy, przy pięknej pogodzie widoki rewelacja a jeżeli jest czas to warto zrobić spacer nad Batyżowiecki Staw, jedno z najpiękniejszych miejsc w Tatrach 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi