Doota Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja Witam serdecznie, pragnę spełnić marzenie miłośnika Tatr które dotyczy Orlej Perci. W ramach prezentu na 40 urodziny chcialabym podarowac mu wyprawe na Orlą Perć z przewodnikiem. Sama niestety nie jestem w temacie i szukam jak dziecko we mgle dlatego pozwolę sobie poprosić Was o pomoc... Czy mogłabym prosić o wskazanie godnego do realizacji tego planu przewodnika ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 53 minuty temu, Doota napisał: Witam serdecznie, pragnę spełnić marzenie miłośnika Tatr które dotyczy Orlej Perci. W ramach prezentu na 40 urodziny chcialabym podarowac mu wyprawe na Orlą Perć z przewodnikiem. Sama niestety nie jestem w temacie i szukam jak dziecko we mgle dlatego pozwolę sobie poprosić Was o pomoc... Czy mogłabym prosić o wskazanie godnego do realizacji tego planu przewodnika ? https://www.przewodnik-tatrzanski.pl/stowarzyszenia a jak u niego z kondycją bo 40 to już dosyć poważny wiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doota Opublikowano 14 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja Trener motoryki, maratonczyk i miłośnik górskich biegów i wędrówek więc myślę że sobie poradzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 14 minut temu, Doota napisał: Trener motoryki, maratonczyk i miłośnik górskich biegów i wędrówek więc myślę że sobie poradzi to moim zdaniem na Orlą Perć może się wybrać bez przewodnika, tam idzie się w tłumie ludzi Jak już chcesz wydać kasę na przewodnika to najlepiej na atrakcyjny szczyt nieznakowany np. Mnich, Cubryna z Mięguszowieckim albo na Słowacji : Gerlach, Lodowy, Pośrednia Grań, Vysoka, Durny, Ganek przez Galerie, 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja @Doota zgadzam się z @J@n. Po co przewodnik na Orlą, tam się nie zgubi bo wszędzie pełno ludzi. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doota Opublikowano 14 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja Wspominał że pierwszy raz chciałby z przewodnikiem Przemyśle temat... bardzo dziekuje Wam za pomoc ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 3 godziny temu, Doota napisał: przewodnikiem Nie zniechęcaj się do przewodnika. Przewodnicy nie tylko zabezpieczają, ale przede wszystkim dzielą się wiedzą. Myślę, że dla osoby która startuje to jest bardzo dobra opcja. Moje dotychczasowe przejścia z przewodnikami zwykle były mega rozwijające. Wielu rzeczy się nie wyczyta, ale od przewodnika usłyszy. @J@n dobrze podpowiedział. Zadzowń do kilku osób i pogadaj. Jestem pewna, że znajdziesz kogoś fajnego. powodzenia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 4 godziny temu, Zośka napisał: nie zgubi Przeciez to nie chodzi tylko o to, żeby sie nie zgubić... przewodnik to tez wiedzą z której należy skorzystać.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 6 godzin temu, J@n napisał: Mnich Jest przereklamowany.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 12 godzin temu, J@n napisał: 40 to już dosyć poważny wiek Hahaha, no tak, w zasadzie emeryt. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 7 godzin temu, Doota napisał: Trener motoryki, maratonczyk i miłośnik górskich biegów i wędrówek więc myślę że sobie poradzi Na Orlej radzą sobie zakonnice, 10-letnie dzieci, starsi panowie z brzuszkiem itp itd. Nie demonizujmy szlaku który przechodzą setki ludzi dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 4 godziny temu, Doota napisał: Wspominał że pierwszy raz chciałby z przewodnikiem No i ok, jeśli dobrze trafi to przyjemnie spędzi ten czas. Wbrew potocznej opinii, przewodnik to nie jest jedynie ktoś kto klienta prowadzi "na sznurku". Dobry przewodnik jest po prostu jak bardziej doświadczony w górach kolega. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 22 minuty temu, Jędrek napisał: przyjemnie spędzi ten czas. ta ja bym szukał fajnej przewodniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doota Opublikowano 14 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 17 minut temu, Jędrek napisał: Dobry przewodnik jest po prostu jak bardziej doświadczony w górach kolega I właśnie kogoś takiego szukam przewodników jest całe mnóstwo i jak w każdej dziedzinie są ci lepsi i "mniej dobrzy". Miałam nadzieję że znajdzie się tu ktoś kto będzie mógł wskazać konkretne osoby z którymi warto ruszyć w taka wędrówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 1 minutę temu, Doota napisał: I właśnie kogoś takiego szukam przewodników jest całe mnóstwo i jak w każdej dziedzinie są ci lepsi i "mniej dobrzy". Miałam nadzieję że znajdzie się tu ktoś kto będzie mógł wskazać konkretne osoby z którymi warto ruszyć w taka wędrówkę A kiedy miałaby być ta wycieczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 3 minuty temu, Doota napisał: I właśnie kogoś takiego szukam przewodników jest całe mnóstwo i jak w każdej dziedzinie są ci lepsi i "mniej dobrzy". Miałam nadzieję że znajdzie się tu ktoś kto będzie mógł wskazać konkretne osoby z którymi warto ruszyć w taka wędrówkę https://www.redbull.com/pl-pl/praca-przewodnik-andrzej-bargiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 37 minut temu, Doota napisał: konkretne osoby Andrzej Chrobak https://pspw.pl/znajdz-przewodnika/andrzej-chrobak/ Myślę, że @peter1 się również pod rekomendacją podpisze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 18 minut temu, jaaga76 napisał: Andrzej Chrobak https://pspw.pl/znajdz-przewodnika/andrzej-chrobak/ Myślę, że @peter1 się również pod rekomendacją podpisze. Jest tam parę fajnych postaci do wyboru. Gdybym ja szukał przewodnika, to na 100 % wybrałbym kogoś kto jest też ratownikiem TOPR. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja 15 godzin temu, Jędrek napisał: postaci do wyboru Czyli? Koleżanka pytała konkretnie. 15 godzin temu, Jędrek napisał: ratownikiem TOPR Bo? Jestem ciekawa uzasadnienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doota Opublikowano 15 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja Jestem juz w kontakcie z polecanym przez Was Andrzejem Chrobak, bardzo Wam dziękuję 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja 4 godziny temu, Doota napisał: Was Andrzejem Chrobak, Pozdrów Andrzeja bardzo, bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Maja Udostępnij Opublikowano 20 Maja Dnia 15.05.2024 o 15:36, jaaga76 napisał: Bo? Jestem ciekawa uzasadnienia. Bo bardzo ich cenię, lubię i wspieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 20 Maja Udostępnij Opublikowano 20 Maja 1 godzinę temu, Jędrek napisał: Bo bardzo ich cenię, lubię i wspieram. A juz myślałam, że może chodzi o kompetencje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Andrzej Opublikowano 22 Maja Udostępnij Opublikowano 22 Maja Witam co do wynajęcia przewodnika Tatrzańskiego to po pierwsze nie na szlak tylko poza nim. I koniecznie przeczytaj o tym gdzie warto wydać sporą w końcu kasę . To Twoja kasa i Ty wybierz piękną wycieczkę. Przewodnicy często proponują trasy krótkie lub mało ciekawe bo po co męczyć się wiele godzin np. na Mięguszowiecki Szczyt jak można iść na Mnicha gdzie wspinania jest tylko ok. 20 min. A już paranoją jest iść na Kieżmarski Szczyt. Banalny bo bardzo łatwy a trasa nieciekawa. W najbliższym numerze miesięcznika Góry będzie ranking najwspanialszych tras. A w naszych Tatrach to idź na Cubrynę i jak dasz radę to jeszcze na Mięguszowiecki Szczyt. Warto też wejść na Żabi Szczytów Wyżni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Andrzej Opublikowano 22 Maja Udostępnij Opublikowano 22 Maja Dnia 14.05.2024 o 20:36, jaaga76 napisał: Jest przereklamowany.... Dokładnie. To tylko około 20 minut wspinaczki. Zobaczcie jak Mnich wygląda od strony pleców a tamtędy się idzie z przewodnikiem. Jeżeli już w tym rejonie to Zadni Mnich. O wiele ciekawszy a widoki piękniejsze. Najlepsza opcja to zaliczyć Mnicha i Zadniego Mnicha razem. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi