Mnich Moderator 1,885 Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 (edited) Otwieram nowy wątek dotyczący Waszych kulinarnych doświadczeń tylko i wyłącznie w schroniskach (wcześniejszy dotyczył Zakopanego i okolic). Gdzie Waszym zdaniem serwują najlepszą szarlotkę? Czy pomidorowa jest lepsza w Piątce, czy w Roztoce? Podzielcie się swoimi najlepszymi daniami i kulinarnymi odkryciami. Zdjęcia i recenzje mile widziane ? Na początek zagadka: w którym schronisku serwują taką szarlotkę? Osoba, która zgadnie może liczyć na nagrodę ? Edited May 1, 2020 by Mnich 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,382 Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Szarlotka jest z...?...Piątki?!? Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,885 Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 Przed chwilą, vatra napisał: Szarlotka jest z...?...Piątki?!? Pudło ? Masz jeszcze jedną szansę ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Z Roztoki ? ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Dziękuje , mam nadzieję że osobiście mi ją pan postawi . Będzie mi bardzo miło , drogi panie ! ? Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,885 Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 A gdzie serwują, notabene bardzo przeciętną w smaku, taką pizzę? Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 1 minutę temu, Mnich napisał: Oczywiście! Najlepszą, moim zdaniem, serwują na Chochołowskiej. Myślę że pan wie , gdzie najlepiej smakuje . Ale napisał pan że w dowolnie wybranym przeze mnie schronisku , proszę nie odbierać mi tej przyjemności ! Myślę że pan dotrzyma słowa i dogadamy się któregoś pięknego dnia . Jest pan tu nowy ale jak widzę rozkręca się pan . To szansa że pan z forum nie zniknie nagle jak niektórzy i doczekam się szarlotki ! ? Z góry dziękuje ! Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,885 Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 1 minutę temu, Tatromen napisał: Myślę że pan wie , gdzie najlepiej smakuje . Ale napisał pan że w dowolnie wybranym przeze mnie schronisku , proszę nie odbierać mi tej przyjemności ! Myślę że pan dotrzyma słowa i dogadamy się któregoś pięknego dnia . Jest pan tu nowy ale jak widzę rozkręca się pan . To szansa że pan z forum nie zniknie nagle jak niektórzy i doczekam się szarlotki ! ? Z góry dziękuje ! Załatwione ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 10 minut temu, Mnich napisał: Załatwione ? Trzymam za słowo ! ?? Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,382 Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 1 godzinę temu, Mnich napisał: A gdzie serwują, notabene bardzo przeciętną w smaku, taką pizzę? Taka pizza to chyba tylko w Murowańcu?? Tak?! 1 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,885 Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 Przed chwilą, vatra napisał: Taka pizza to chyba tylko w Murowańcu?? Tak?! Bingo! A to, że wypiekają tam pizzę wcale mnie nie cieszy ? Tatrzańskiego ducha tam coraz mniej. Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,382 Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Ok, a czy ja też mogę wybrać nagrodę czy to tylko rezerwacja dla szarlotki?!? Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,885 Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 2 minuty temu, vatra napisał: Ok, a czy ja też mogę wybrać nagrodę czy to tylko rezerwacja dla szarlotki?!? Hehe, no dobrze, wybieraj. Żebym tylko z torbami nie poszedł ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 5 minut temu, Mnich napisał: Hehe, no dobrze, wybieraj. Żebym tylko z torbami nie poszedł ? Pilnuj się pan , pilnuj , bo jak tak dalej pójdzie (więcej osób odgadnie ?) to nie tylko z torbami pan pójdziesz ! ??? Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,382 Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 13 minut temu, Mnich napisał: Hehe, no dobrze, wybieraj. Żebym tylko z torbami nie poszedł ? Z torbami tam się nie chodzi tylko z plecakiem!? Wybieram Chatę pod Rysami!?? 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,382 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Tutaj polecam przepyszne naleśniki z owocami!? 2 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,885 Posted May 2, 2020 Author Share Posted May 2, 2020 Nowy dzień, nowa zagadka ? Gdzie podają tak zacną golonkę? ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 (edited) To może 5 -ka ? ? A jeśli ta kapusta jest zasmażana to Roztoka ! Edited May 2, 2020 by Tatromen Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,885 Posted May 2, 2020 Author Share Posted May 2, 2020 24 minuty temu, Tatromen napisał: To może 5 -ka ? ? A jeśli ta kapusta jest zasmażana to Roztoka ! Tym razem pudło! Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 No cóż jak widać nie jestem alfą i omegą ! Pozwolę sobie jeszcze raz z dubeltówki strzelić , Kondratowa albo Ornak , to mój ostatni strzał w tym temacie . Sam sobie zrobię golonkę ! ?? Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,382 Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 56 minut temu, Mnich napisał: Gdzie podają tak zacną golonkę? ? Ja bym jej nie zjadła w żadnym schronisku? ale chyba widziałam coś takiego w Chochołowskiej?!? 1 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,885 Posted May 2, 2020 Author Share Posted May 2, 2020 1 minutę temu, vatra napisał: Ja bym jej nie zjadła w żadnym schronisku? ale chyba widziałam coś takiego w Chochołowskiej?!? Brawo Ty. Podają tam najlepszą golonę. W jeszcze lepszej cenie - 15 złociszy za zestaw z kapustą. Pyszna jest! 1 Quote Link to post Share on other sites
Kasia K 1,330 Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Fajne zagadki robicie?no to teraz moje: w których schroniskach takie żarełko jadłam?? 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Nobody Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Strzelę że to pierwsze to przy Zielonym a drugie przy Skalnatym? Quote Link to post Share on other sites
Kasia K 1,330 Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Bingo w 50%-tach!!!!! Pierwsze przy Zielonym, ale drugie się nie zgadza..... ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts