Jędrek 798 Posted January 7 Share Posted January 7 (edited) 5 minut temu, jaaga76 napisał: To "gdzie indziej" może być po drodze. Patrz Beskidy, czy Gorce (szczególnie przy tak znakomitych czasach dojazdowych) ?. Może być, oczywiście. Ale jeszcze nie teraz. Na nie zapewne przyjdzie czas na emeryturze. ? Edited January 7 by Jędrek Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,651 Posted January 7 Share Posted January 7 7 minutes ago, jaaga76 said: Poznań - Karaków od 79 zl. Goleniów - Kraków tak samo. Hmm... aż sprawdziłem i mi pokazuje Poznań - Cracovia najtańszy bilet po 260 PLN i to wszystko dociera wieczorem do celu. Ale i tak taniej niż się spodziewałem. A do Popradu wcale nie potrafię wyszukać ;< Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,697 Posted January 8 Share Posted January 8 Dnia 5.01.2023 o 22:41, jaaga76 napisał: Do tych pagórków się po prostu dojrzewa ? Coś w tym jest, czasem w rozmowie z kimś tak wychodzi, że najpierw były Tatry a potem to, co niżej. Ja mam na odwrót. Najpierw niżej potem wyżej. Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,697 Posted January 8 Share Posted January 8 9 godzin temu, Jędrek napisał: Może być, oczywiście. Ale jeszcze nie teraz. Na nie zapewne przyjdzie czas na emeryturze. ? To też racja, że kiedy już kondycja nie pozwoli na wyższe góry wychodzić to zostaną te mniejsze i łatwiejsze. 2 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 798 Posted January 8 Share Posted January 8 5 godzin temu, wjesna napisał: To też racja, że kiedy już kondycja nie pozwoli na wyższe góry wychodzić to zostaną te mniejsze i łatwiejsze. To zapewne też, ale przede wszystkim będę miał więcej czasu ? 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted January 8 Share Posted January 8 15 godzin temu, Q'bot napisał: Hmm... aż sprawdziłem i mi pokazuje Poznań - Cracovia najtańszy bilet po 260 PLN i to wszystko dociera wieczorem do celu. Ale i tak taniej niż się spodziewałem. A do Popradu wcale nie potrafię wyszukać ;< Moja siostra uskutecznia loty z Goleniowa. Teraz się tak wycwaniła, że plecak idzie do poczkomatu, a ona tylko z bagażem podręcznym. Wychodzi jej zwykle taniej niż pkp czy pks. Trzeba jednak Jej oddac, że bilety na sierpień 2023 ma juz kupione. Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted January 8 Share Posted January 8 5 godzin temu, wjesna napisał: To też racja, że kiedy już kondycja nie pozwoli na wyższe góry wychodzić to zostaną te mniejsze i łatwiejsze. To może być złudne, bo te niższe bywają wymagające kondycyjnie. 2 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,651 Posted January 8 Share Posted January 8 4 hours ago, jaaga76 said: Trzeba jednak Jej oddac, że bilety na sierpień 2023 ma juz kupione. To ja akurat praktykuję zakup biletów w momencie, gdy jestem pewien pogody na 90%, czyli na parę godzin przed wyjazdem ? Gdy nie ma pogody - nie jadę. 2 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,697 Posted January 12 Share Posted January 12 Dnia 8.01.2023 o 16:01, jaaga76 napisał: To może być złudne, bo te niższe bywają wymagające kondycyjnie. Tak myślisz? Ale jak nie ma dużych przewyższeń to po prostu się idzie. 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,697 Posted January 12 Share Posted January 12 Dnia 8.01.2023 o 15:40, Jędrek napisał: To zapewne też, ale przede wszystkim będę miał więcej czasu ? Wolnego czasu, gwoli ścisłości ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 798 Posted January 12 Share Posted January 12 8 godzin temu, wjesna napisał: Wolnego czasu, gwoli ścisłości Tylko taki się liczy ? 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted January 12 Share Posted January 12 10 godzin temu, wjesna napisał: Tak myślisz? Ale jak nie ma dużych przewyższeń to po prostu się idzie. Tak, bo tam wymagające mogą być odległości 1 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,697 Posted January 13 Share Posted January 13 11 godzin temu, jaaga76 napisał: Tak, bo tam wymagające mogą być odległości Robiłas takie dłuuugie trasy? Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,697 Posted January 13 Share Posted January 13 12 godzin temu, Jędrek napisał: Tylko taki się liczy ? I do tego pelne konto i można robić co się chce ? 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted January 13 Share Posted January 13 8 godzin temu, wjesna napisał: Robiłas takie dłuuugie trasy? Zdarzało się koło 30-35 km.... 1 2 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,697 Posted January 16 Share Posted January 16 Dnia 13.01.2023 o 18:02, jaaga76 napisał: Zdarzało się koło 30-35 km.... A gdzie? Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted January 16 Share Posted January 16 4 godziny temu, wjesna napisał: A gdzie? Bieszczady, Beskidy 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,651 Posted January 17 Share Posted January 17 Po hołdach to zasnąć można... No chyba, że to truchtem robiłaś 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted January 17 Share Posted January 17 4 godziny temu, Q'bot napisał: Po hołdach to zasnąć można... No chyba, że to truchtem robiłaś Nie, nordikiem 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,651 Posted January 18 Share Posted January 18 To teraz powtórka rowerem ^^ Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted January 18 Share Posted January 18 45 minut temu, Q'bot napisał: To teraz powtórka rowerem ^^ Rowerem to ja się na veloTatry wybieram ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,651 Posted January 18 Share Posted January 18 2 hours ago, jaaga76 said: Rowerem to ja się na veloTatry wybieram ? Nie polecam... Lepiej własną trasę ułożyć, bliżej Tatr, odwiedzając co niektóre dolinki, jeśli jest na to czas ? 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted January 18 Share Posted January 18 32 minuty temu, Q'bot napisał: Nie polecam... Lepiej własną trasę ułożyć, bliżej Tatr, odwiedzając co niektóre dolinki, jeśli jest na to czas ? Podziel się doświadczeniami. Ja myślę o jeżdzie po drogach tuż przy "elektriczce", bo jak dla mnie ta klasyczna trasa jest zbyt daleko od Tatr. Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,651 Posted January 18 Share Posted January 18 Ta przy elektriczce jest ok, ale już trasy gdzie zjeżdżasz w okolice Liptowskiego Mikulasza są męczące i pośród sporego ruchu ciężarówek. Ja polecam nie startować z Nowego Targu, czy gdzie tam tę asfalcik z trasą wytyczono, a w pobliżu Witowa, a nawet Zuberca i zaliczyć Dolinę Kaczawską - jedziesz na szosie, czy na czymś co pozwoli się lekkim terenem dostać do Prybiliny? 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts