Jump to content

Recommended Posts

5 minut temu, jaaga76 napisał:

To "gdzie indziej" może być po drodze. Patrz Beskidy, czy Gorce (szczególnie przy tak znakomitych czasach dojazdowych) ?

Może być, oczywiście. Ale jeszcze nie teraz. Na nie zapewne przyjdzie czas na emeryturze.  ?

Edited by Jędrek
  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ponieważ w góry nie dałam rady pojechać postanowiłam w pierwszy dzień nowego roku przypomnieć sobie stare ścieżki w moich okolicach. Mój kawałek Jury Krakowsko-Częstochowskiej to okolice zamku w Olszt

A ja odwrotnie - kiedyś często w Jurze a obecnie głównie jednak ciągnie mnie w ... dolinki tatrzańskie. Z ogarnianiem się póki co mi nie idzie - 3 raz chora w tym sezonie wiec aż się boję że znów w ni

Najbardziej chyba lubiłam jednak Podlesice.

Posted Images

7 minutes ago, jaaga76 said:

Poznań - Karaków od 79 zl. 

Goleniów - Kraków tak samo. 

Hmm... aż sprawdziłem i mi pokazuje Poznań - Cracovia najtańszy bilet po 260 PLN i to wszystko dociera wieczorem do celu. Ale i tak taniej niż się spodziewałem.

A do Popradu wcale nie potrafię wyszukać ;<

Dnia 5.01.2023 o 22:41, jaaga76 napisał:

Do tych pagórków się po prostu dojrzewa ?

Coś w tym jest, czasem w rozmowie z kimś tak wychodzi, że najpierw były Tatry a potem to, co niżej. 

Ja mam na odwrót.  Najpierw niżej potem wyżej. 

9 godzin temu, Jędrek napisał:

Może być, oczywiście. Ale jeszcze nie teraz. Na nie zapewne przyjdzie czas na emeryturze.  ?

To też racja,  że kiedy już kondycja nie pozwoli na wyższe góry wychodzić to zostaną  te mniejsze i łatwiejsze. 

• Like ! 2
5 godzin temu, wjesna napisał:

To też racja,  że kiedy już kondycja nie pozwoli na wyższe góry wychodzić to zostaną  te mniejsze i łatwiejsze. 

To zapewne też, ale przede wszystkim będę miał więcej czasu ?

• Like ! 1
15 godzin temu, Q&#x27;bot napisał:

Hmm... aż sprawdziłem i mi pokazuje Poznań - Cracovia najtańszy bilet po 260 PLN i to wszystko dociera wieczorem do celu. Ale i tak taniej niż się spodziewałem.

A do Popradu wcale nie potrafię wyszukać ;<

Moja siostra uskutecznia loty z Goleniowa. Teraz się tak wycwaniła, że plecak idzie do poczkomatu, a ona tylko z bagażem podręcznym. Wychodzi jej zwykle taniej niż pkp czy pks. Trzeba jednak Jej oddac, że bilety na sierpień 2023 ma juz kupione. 

5 godzin temu, wjesna napisał:

To może być złudne, bo te niższe bywają wymagające kondycyjnie. 

• Like ! 2
4 hours ago, jaaga76 said:

Trzeba jednak Jej oddac, że bilety na sierpień 2023 ma juz kupione. 

To ja akurat praktykuję zakup biletów w momencie, gdy jestem pewien pogody na 90%, czyli na parę godzin przed wyjazdem ?

Gdy nie ma pogody - nie jadę.

• Like ! 2
Dnia 8.01.2023 o 16:01, jaaga76 napisał:

To może być złudne, bo te niższe bywają wymagające kondycyjnie. 

Tak myślisz? Ale jak nie ma dużych przewyższeń  to po prostu się idzie. 

• Like ! 1
2 hours ago, jaaga76 said:

Rowerem to ja się na veloTatry wybieram ?

Nie polecam... Lepiej własną trasę ułożyć, bliżej Tatr, odwiedzając co niektóre dolinki, jeśli jest na to czas ?

• Like ! 1
32 minuty temu, Q&#x27;bot napisał:

Nie polecam... Lepiej własną trasę ułożyć, bliżej Tatr, odwiedzając co niektóre dolinki, jeśli jest na to czas ?

Podziel się doświadczeniami.

Ja myślę o jeżdzie po drogach tuż przy "elektriczce", bo jak dla mnie ta klasyczna trasa jest zbyt daleko od Tatr.

Ta przy elektriczce jest ok, ale już trasy gdzie zjeżdżasz w okolice Liptowskiego Mikulasza są męczące i pośród sporego ruchu ciężarówek.

Ja polecam nie startować z Nowego Targu, czy gdzie tam tę asfalcik z trasą wytyczono, a w pobliżu Witowa, a nawet Zuberca i zaliczyć Dolinę Kaczawską - jedziesz na szosie, czy na czymś co pozwoli się lekkim terenem dostać do Prybiliny?

• Thanks 1