Tim Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Jak dobrze pojdzie (pogoda) to za 2 tygodnie bede " w okolicy" Gerlacha. Bez przewodnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 29 minut temu, Tim napisał(a): Bez przewodnika Tym bym się nie chwaliła akurat... Uważaj na siebie i czekamy na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tim Opublikowano 2 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2025 Hej jaaga76! Niestety z powodu pogody musialem sie wycofac. Mialem jeden dzien na "atak szczytowy" i niestety ten dzien, nie byl za dobry. Chmury/mgla taka, ze zawrocilem, bo jednak idac "po omacku" bez przewodnika i samemu, mialem pewne obawy o bezpieczny powrot. W tej sytuacji powtorka w tym roku :-). Znow pewnie samotnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 2 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2025 4 godziny temu, Tim napisał(a): bez przewodnika niedobrze 4 godziny temu, Tim napisał(a): samemu bardzo niedobrze 4 godziny temu, Tim napisał(a): wycofac słuszna decyzja w którym miejscu nastąpił wycof ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tim Opublikowano 25 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2025 Bez przewodnika - dobrze, dlaczego niedobrze? Poszedłem, bo mogę (spełniam te wszystkie wymagania TANAP), więc dobrze, że nie idę na łatwiznę, tylko sam staram się coś osiągnąć. Wejście z przewodnikiem, to bieg pod górę od 4:30 rano ze Śląskiego Domu bez względu na pogodę. Bez sensu. Kilkunastu (a może nawet ponad 20) ludzi tego dnia weszło na Gerlach nic nie widząc, ani po drodze w górę, ani ze szczytu (spotkałem ich jak schodzili). No, ale byli, bo mieli zarezerwowanych przewodników. Aha, ja startowałem z Tatranskiej Polianki. Samemu - bo nikt nie chce z takim starym prykiem jechać w góry, w sumie mam to gdzieś. Wiem co robię, nie byłem w Tatrach pierwszy, ani nawet nie dziesiąty raz. Sam nie wiem, który to już był mój pobyt. To nie są Himalaje, żeby organizować wyprawy w stylu oblężniczym. Wycof - bo mam rozsądek i ponownie, wiem co robię. Mgła (chmury) była taka, że w zasadzie nie było widać na więcej niż 100 metrów. Trasę miałem z Doliny Batyżowieckiej na Walowy Żleb, wycofałem się na zboczach jeszcze, na długo przed wspinaczką, chociaż do samego żlebu mógłbym spokojnie dojść. Pogoda się nie poprawiała, więc po co się pchać w górę bez szlaku? Mam fotki, na których, oprócz podłoża, wszędzie jest biało - nawet niedźwiedzia bym nie zauważył. Tak jak napisałem wcześniej, w tym roku spróbuję znów, o ile oczywiście będzie jakiś dzień z dobrą pogodą. Wyjazd w Tatry planuje z 4 miesięcznym wyprzedzeniem, więc pogody nie przewidzę. Dać Ci znać? Cel to Zadni Gerlach. Na sam Gerlach szedłbym przez Batyżowiecką Próbę - najłatwiej. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 26 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2025 14 godzin temu, Tim napisał(a): Mam fotki To wrzuć choć kilka, takie mgliste też mają swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tim Opublikowano 3 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2025 (edytowane) Już wrzucam :-). Momenty kiedy przez chwilę było lepiej (2 fotki z głębi Dol. Batyżowieckiej na zbocze Gerlacha) oraz jak się zepsuło - obróciłem się i nie widziałem stawu, nie widziałem w górę i jedno zdjęcie jak już zszedłem z powrotem nad Batyżowiecki Staw i zbocze Gerlach było całe we mgle (to zdjęcie trzecie w kolejności, robiłem jako ostatnie). Edytowane 3 Lutego 2025 przez Tim 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tim Opublikowano 15 Września 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2025 Hej! Idę znów na Zadni Gerlach, znaczy się podejmę próbę w najbliższą sobotę. Jeżeli ktoś chętny to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi