Jump to content

Które buty lepsze?? Scarpa czy Salewa

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kto to potem zje ??.....

Męskie kierpce i tak wychodzą taniej - kobieta żąda do każdej nowej pary butów nowej torebki..?

Nie! Czerwone są najszybsze?

Posted Images

1 godzinę temu, barbie609 napisał:

Hm a ja mam jedną parę.

Za to moje szczęście ma trzy pary?

Ja mam też trzy a moje szczęście chyba......dwa razy tyle?. Ale to dlatego że szkoda mu wyrzucić stare (albo chce założyć muzeum?).

• Like ! 2
7 godzin temu, Mnich Moderator napisał:

@Lexi - to Twoja kolekcja? ?

Tak na serio to moje "w góry" są te dwie pierwsze i jeszcze niskie zodiaki  - a dwie pary są żony.... ?

1 godzinę temu, Zośka napisał:

A gdzie czerwone ?

noo sorry nie miałem nigdy czerwonych ..ale za to mam niebieskie - mogą być? 

55 minut temu, Zośka napisał:

Właśnie kilka tygodni temu byłam na koncercie?

Widziałem Stinga na Live Festiwal w Oświecimiu..fajna impreza była przez pare ładnych lat, bywały gwiazdy: Clapton, P. Gabriel, Elton John czy Scorpions i Queen..........potem nastąpiła zmiana...ta zmiana. 

6 godzin temu, Q'bot napisał:

A gdzie półka z niskimi? ;]

Poniżej ale zamazałem bo "ubłocone" nieludzko... 

6 godzin temu, Q'bot napisał:

bo wszystko po kartonach trzymam ;/

...po kartonach tylko "zapas" trzymam.. ?

IMG_8609.thumb.jpg.99e6ef7a9630475407376cdeb3c5cbc4.jpg

• Like ! 1
  • Haha 2
33 minuty temu, Q'bot napisał:

BTW. Jak się te Dachsteiny sprawdzają? Bo kiedyś miałem ochotę kupić, wyglądały jak skarpeta trochę, ale zabrakło mojego rozmiaru w sklepie... 

Bardzo wygodne, fajnie trzymają i super przyczepność prawie na wszystkim. Na Bieszczady/Beskidy ok, na skałe i kamienie zbyt miękkie no i GTX w nich to czysto puste hasło….taki superoddychający sweterek ….w ulewnym deszczu przeciekają po minucie, w błocie i śniegu ok…… chodziłem w nich też przy -10 i specjalnie nie zmarzłem. Sportowe buty po niskich górach ale i na miasto ok…

1 godzinę temu, Q'bot napisał:

…..Dziwne, że w deszczu przecieka, ……

Nawet muślałem czy by nie reklamować bo normalne to nie jest …ale odpuściłem bo bardzo wygodne i nie chciałem sie rozstawać z nimi.

• 2 months later...

Hej, jakiś czas temu kupiłem Scarpy Kailash, but super wykonany, wygodny, ale dosłownie zero amortyzacji, po całym dniu w górach nogi bolały jak nigdy w żadnych innych butach. Jak to wygląda z innymi Scarpami? Możecie przy okazji coś powiedzieć o Dolomite Zermatt? 

1 godzinę temu, wieszczu napisał:

Hej, jakiś czas temu kupiłem Scarpy Kailash, but super wykonany, wygodny, ale dosłownie zero amortyzacji, po całym dniu w górach nogi bolały jak nigdy w żadnych innych butach. Jak to wygląda z innymi Scarpami? Możecie przy okazji coś powiedzieć o Dolomite Zermatt? 

Wymień wkładkę, odpowiada ona w dużej mierze za amortyzacje.

Na przykład Scarpa Zodiac GTX ma fajną wkładkę ale mam też Zodiaki bez GTX (niskie) które oryginalną wkładkę miały beznadziejną - do wymiany natychmiast.

• 1 month later...

Witam, mam pytanie jak w tytule ale bardziej konkretne: Scarpa Marmolada czy Salewa Rapace? Czy ktoś ma może jakieś konstruktywne uwagi poparte doświadczeniem? Dodam że nigdy nie miałem do czynienia z tymi firmami.

Dnia 24.01.2023 o 14:56, Zośka napisał:

Na śniegu są ok. To opinia męża bo ja zimą po Tatrach bardzo rzadko chodzę.

Ok, to jeszcze takie pytanie: są całoroczne czy wiosna, jesień i zima a na lato za ciepłe?