Jump to content

Które buty lepsze?? Scarpa czy Salewa

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kto to potem zje ??.....

Męskie kierpce i tak wychodzą taniej - kobieta żąda do każdej nowej pary butów nowej torebki..?

Nie! Czerwone są najszybsze?

Posted Images

Dnia 27.01.2023 o 08:47, szydlowska napisał:

u nas to samo, zawsze stawiamy na salewy. raz mialam okazję pójść w innych i to był błąd

A ja się na Salewach (MTN Trainer) mocno zawiodłem, o czym już tu zresztą pisałem. 

Wygodne, owszem. Ale puszczały wodę w miejscu tego całego "climbing lacing" (czy jakoś tak ... ? ), podeszwa nie trzymała na choćby lekko wilgotnej skale (parę spektakularnych upadków zaliczyłem), a poza tym ścierała się w tempie błyskawicznym.  Niepraktyczne, sztywne sznurówki pomijam, bo to akurat łatwo zmienić. ?

• 1 month later...

Właśnie otrzymałem odrzuconą reklamację scarpy rush. Kupiłem i pojechałem w góry, przemakają. Warto dodać, że jest zima i w górach śnieg, więc wody tyle co ze stopionego śniegu na dole w dolinie czy też na początku podejścia.

W miejscu zetknięcia z raczkami przemoczone i wytarte po jednym dniu. Scarpa uważa, że reklamacja jest niezasadne, więc zakładam że to jest ich standard.

Zdjęcie zrobione po dojściu do schroniska, buty mają 3 dni. Temperatura jak już pisałem, dodatnia wyłącznie na zejściu.

IMG_20230222_153614.jpg

Edited by Krzysiek_1
  • Sad 1
14 godzin temu, Krzysiek_1 napisał:

Właśnie otrzymałem odrzuconą reklamację scarpy rush. Kupiłem i pojechałem w góry, przemakają. Warto dodać, że jest zima i w górach śnieg, więc wody tyle co ze stopionego śniegu na dole w dolinie czy też na początku podejścia.

W miejscu zetknięcia z raczkami przemoczone i wytarte po jednym dniu. Scarpa uważa, że reklamacja jest niezasadne, więc zakładam że to jest ich standard.

Zdjęcie zrobione po dojściu do schroniska, buty mają 3 dni. Temperatura jak już pisałem, dodatnia wyłącznie na zejściu.

IMG_20230222_153614.jpg

Buty wyglądają na niezaimpregnowane całkowicie - powinieneś je zaimpregnować zanim wystartowałeś w śnieg - oczywiście to nie zmienia faktu że GORE-TEX® Extended niby gwarantuje Ci suche stopy.

Reklamowałeś  na zasadzie gwarancji czy rękojmi? W jaki sposób to zrobiłeś ?... bo wiesz "na gębę każdy "Janusz biznesu" Cię może olać.

34 minuty temu, Zezibi napisał:

a co z fabryczną impregnacją? Zawsze nowe buty trzeba od razu po zakupie impregnować?

a to już zgodnie z zaleceniami producenta. Buty pewnego polskiego producenta impregnowaliśmy zgodnie z jego zaleceniem dopiero po kilku miesiącach intensywnego ,jak na buty górskie,używania.

• Like ! 1