szydlowska 2 Posted January 27 Share Posted January 27 Dnia 20.08.2022 o 17:59, Zośka napisał: A ja mam Salewy (już trzecie) I mój mąż też. Nigdy się nie zawiodłam? u nas to samo, zawsze stawiamy na salewy. raz mialam okazję pójść w innych i to był błąd 1 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,092 Posted January 27 Share Posted January 27 (edited) Dnia 25.01.2023 o 17:27, Zezibi napisał: na lato za ciepłe? Za ciepłe Edited January 27 by Zośka 1 Quote Link to post Share on other sites
Zezibi 1 Posted January 28 Share Posted January 28 20 godzin temu, Zośka napisał: Za ciepłe Będę chodził tylko rano i wieczorem ? Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam serdecznie. 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 784 Posted January 28 Share Posted January 28 Dnia 27.01.2023 o 08:47, szydlowska napisał: u nas to samo, zawsze stawiamy na salewy. raz mialam okazję pójść w innych i to był błąd A ja się na Salewach (MTN Trainer) mocno zawiodłem, o czym już tu zresztą pisałem. Wygodne, owszem. Ale puszczały wodę w miejscu tego całego "climbing lacing" (czy jakoś tak ... ? ), podeszwa nie trzymała na choćby lekko wilgotnej skale (parę spektakularnych upadków zaliczyłem), a poza tym ścierała się w tempie błyskawicznym. Niepraktyczne, sztywne sznurówki pomijam, bo to akurat łatwo zmienić. ? Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek_1 0 Posted March 13 Share Posted March 13 (edited) Właśnie otrzymałem odrzuconą reklamację scarpy rush. Kupiłem i pojechałem w góry, przemakają. Warto dodać, że jest zima i w górach śnieg, więc wody tyle co ze stopionego śniegu na dole w dolinie czy też na początku podejścia. W miejscu zetknięcia z raczkami przemoczone i wytarte po jednym dniu. Scarpa uważa, że reklamacja jest niezasadne, więc zakładam że to jest ich standard. Zdjęcie zrobione po dojściu do schroniska, buty mają 3 dni. Temperatura jak już pisałem, dodatnia wyłącznie na zejściu. Edited March 13 by Krzysiek_1 1 Quote Link to post Share on other sites
Lexi 492 Posted March 14 Share Posted March 14 14 godzin temu, Krzysiek_1 napisał: Właśnie otrzymałem odrzuconą reklamację scarpy rush. Kupiłem i pojechałem w góry, przemakają. Warto dodać, że jest zima i w górach śnieg, więc wody tyle co ze stopionego śniegu na dole w dolinie czy też na początku podejścia. W miejscu zetknięcia z raczkami przemoczone i wytarte po jednym dniu. Scarpa uważa, że reklamacja jest niezasadne, więc zakładam że to jest ich standard. Zdjęcie zrobione po dojściu do schroniska, buty mają 3 dni. Temperatura jak już pisałem, dodatnia wyłącznie na zejściu. Buty wyglądają na niezaimpregnowane całkowicie - powinieneś je zaimpregnować zanim wystartowałeś w śnieg - oczywiście to nie zmienia faktu że GORE-TEX® Extended niby gwarantuje Ci suche stopy. Reklamowałeś na zasadzie gwarancji czy rękojmi? W jaki sposób to zrobiłeś ?... bo wiesz "na gębę każdy "Janusz biznesu" Cię może olać. Quote Link to post Share on other sites
Zezibi 1 Posted March 14 Share Posted March 14 Cześć, a co z fabryczną impregnacją? Zawsze nowe buty trzeba od razu po zakupie impregnować? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,369 Posted March 14 Share Posted March 14 34 minuty temu, Zezibi napisał: a co z fabryczną impregnacją? Zawsze nowe buty trzeba od razu po zakupie impregnować? a to już zgodnie z zaleceniami producenta. Buty pewnego polskiego producenta impregnowaliśmy zgodnie z jego zaleceniem dopiero po kilku miesiącach intensywnego ,jak na buty górskie,używania. 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts