Mateusz Z Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Dzień dobry. Kilka tygodni temu miałem przyjemność odwiedzić najwyższy szczyt Polski w zimowych warunkach. Było to moje pierwsze wejście zimowe, tak więc przygotowania zacząłem od wejścia na Zawrat, Świnice oraz Szpiglasowy Wierch. Wycieczka zaczęła się o 6 ze schroniska Morskie Oko, szybkie przejście przez środek stawu i zaczęło się mozolne podejście nad Czarny Staw. Powyżej stawu jest założony ślad, im wyżej tym bardziej stromo. Do okolic buli idzie się bez przeszkód, taki spacer pod stroma górkę. Przygoda zaczyna się wchodząc w Rysę, gdzie nachylenie miejscami sięga około 45 stopni. Zaczyna się lufa, spojrzenie za siebie może spowodować zawrót głowy Podejscie jest bardzo męczące i dość długie. Na przełączce pod Rysami pojawiają się pierwsze łańcuchy, do szczytu zostało już niewiele trochę technicznego podejścia. Napotykam jeden ciekawy moment, gdzie trzeba przejść bardzo wąską półką, a za plecami pojawia się ogromna przepaść. Daje to trochę adrenaliny W koncu udaje mi się stanąć na szczycie. Zejście z Rysów to częściowo dupozjazdy. Kilka zdjęć 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 @Mateusz Z Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszko Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Ważne, że odpowiedzialnie i z przygotowaniem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 @Mateusz Zgratulacje ,dla mnie jesteś debeściak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 2 godziny temu, Zbyszko napisał: Ważne, że odpowiedzialnie i z przygotowaniem Z tą odpowiedzialnością to bym się zastanawiał, bo zostałem sam na sam z tą górą troche mi głupio, że, nie miałem partnera. Dzięki za gratulacje, zimowy cel zrealizowany Czas wychodzić wyżej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszko Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Ważne, że wszystko dobrze poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) @Mateusz Zgratulacje zimowego dachu Polski Przygotowanie zacne a i odpowiedzialność też na dobrym poziomie ... mam podstawy tam myśleć Tylko te dupozjazdy Super foty Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez Krzysiek Zd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2022 @Mateusz Z ehhh te Twoje foty... gratki za Rysy ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi