zula Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Witam wszystkich górołazów ! Szukałam na forum i widzę, że chyba jeszcze tego tematu nikt tu nie poruszył. Czy ktoś z Was wymieniał w swoich butach trekkingowych podeszwę? Albo i konkretniej - Vibram? Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Jeśli macie jakieś godne polecenia miejsca, serwisy, szewców - oczywiście poproszę o namiary ! Mamy do naprawy/wymiany podeszwy 2 pary butów Asolo. Póki co dowiedziałam się w jednym sklepie górskim, chyba krakowskim? mniejsza o to, który to sklep jest chyba jakimś oficjalnym dystrybutorem Asolo. I oni świadczą taką usługę, że wysyłają do Włoch Asolki do wymiany podeszwy. No i taka przyjemność kosztuje około 400zł/para i dość dłuuuugi czas oczekiwania (kilka tygodni, ponad miesiąc). Wydaje się dość dużo - i czasu, i pieniędzy. Znaczy jasne- dużo i nie dużo. Rozumiem, że to usługa a za usługę się płaci- okej, serwis u producenta, a że to Włochy, a tam się myśli w Euro, a my tu w Polsce Wszystko rozumiem, tylko tak po ludzku: 400 zł w przypadku 8 czy 9 letnich butów wydaje się trochę przerostem formy nad treścią. Chcę jednocześnie dbać o planetę i postanowiłam przedłużyć swoim butom życie, bo poza zdartą podeszwą nic im się nie dzieje no ale nie ponad wszystko! Za niewiele ponad 400zł mogę mieć kolejne, nowe buty, ze "świeżą" dobrze działającą membraną, podeszwą, nie poprzecierane itd..... 400 zł wydaje się być w takiej sytuacji trochę przesadzone... A co Wy o tym myślicie? Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Iza z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 zapytaj tutaj https://www.sklep.hanzel.pl/pl/i/Uslugi/21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 @zula - spróbuj napisać do Mendla. Nie wiem, jak jest z obuwiem innych producentów, ale oni wymieniają podeszwy w swoich butach. Koszt, wraz z wysyłką, to jakieś 250 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 400 zł za wymianę podeszwy w starych butach to wg mnie przerost formy nad treścią. Do 200 może bym się zastanowił, przy założeniu że poza podeszwami, reszta butów jest w super stanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zula Opublikowano 21 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 (edytowane) @barbie609 , @Mnich Moderator ooo właśnie właśnie o coś takiego mi chodziło ! Dziękuję, zaraz wyślę im zapytania ! Pozdrawiam ! Edytowane 21 Lutego 2022 przez zula 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Dnia 18.02.2022 o 14:52, zula napisał: Czy ktoś z Was wymieniał w swoich butach trekkingowych podeszwę? Albo i konkretniej - Vibram? Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Jeśli macie jakieś godne polecenia miejsca, serwisy, szewców - oczywiście poproszę o namiary ! https://i-szewc.pl/ (w okolicach Kalwarii Zebrzydowskiej) 2 lata temu koszt chyba jakieś 220~240 zl. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 39 minut temu, Lexi napisał: 2 lata temu koszt chyba jakieś 220~240 zl dobry but warto wydać, moje Hanwagi wysłałem bezpośrednio do firmy i koszt mniej więcej podobny https://www.kochamnarty.pl/topic/4944-tatry-sierpien-2016/?p=68882 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 1 minutę temu, J@n napisał: moje Hanwagi wysłałem bezpośrednio do firmy i koszt mniej więcej podobny To na 100% najlepsze wyjście ..gwarancja właściwego doboru podeszwy.. W moim wypadku nie bylo takiej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi