Jump to content

Recommended Posts

• Replies 149
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

W temacie  Kosmici w górach ponarzekaliśmy ale też doszliśmy do wniosku , że trzeba może bardziej pozytywistycznie, praca u podstaw i te rzeczy. Jako że ja to zaproponowałem  wypada ujawnić zawartość

Myślę, że warto się nie tylko przyjrzeć a nawet nabyć ? Mogę jeszcze dodać z własnego (i nie tylko) doświadczenia, że 2 litrowy to absolutne minimum a sugeruję kupić trochę większy ?

Każdy ma swoje metody i niech je zachowa, najskuteczniejsze są nawyki. Wspomniałam o odkażaniu, bo w lecie wszystkie intuicyjnie dostępne chwyty (naturalne i nie tylko) były lepkie od potu, którego ni

Posted Images

• 3 months later...
Dnia 5.04.2022 o 09:04, barbie609 napisał:

po za tym nie gotuje ,nie sprząta ................. ,może bez przesady?

Niby tak ...ale nożem wkręta odkręcisz czy konserwę otworzysz.. ale wina już nie bardzo.?

3 godziny temu, barbie609 napisał:

może ktoś znajdzie zastosowanie

....derka na konia

• Haha 2
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
On 10/9/2022 at 3:11 PM, Jędrek said:

Coraz więcej niestety takich idiotów chodzących po Tatrach z reflektorami samochodowymi na głowie. 

Wizualnie ta silva nie zachwyca, ale 10000 lumenów bym nie pogardził ^^

Mogliby to zrobić w postaci jednej diody i systemu soczewek by zmieniać ze światła rozproszonego na skupioną wiązkę i mamy szperacza ;]

17 godzin temu, Q'bot napisał:

Mogliby to zrobić w postaci jednej diody i systemu soczewek by zmieniać ze światła rozproszonego na skupioną wiązkę i mamy szperacza ;]

Ledlenser chyba przoduje w tego typu rozwiązaniach..

18 godzin temu, Q'bot napisał:

Mactronic też ma takie rozwiązania https://www.militaria.pl/mactronic/latarka_czolowa_mactronic_maverick_-_510_lumenow_ahl0051_p1019382.xml?cat=2038

tyle że moc mniejsza.Latarek tej firmy kiedyś używałem i jakościowo były dobre.Teraz takich mocy światła nie potrzebuję ,wystarczy mi to co oferuje Petzl Tikka.

23 hours ago, Jędrek said:

Do czego ci potrzebna w górach taka silna lampa? Jesteś filancem? ?

Teraz jak chcę zrobić zdjęcie z ładnym snopem światła, to ekspozycja z włączoną czołówką musi trwać 8-10 sekund, w którym to czasie nawet jeśli ja nie drgnę, to wiatr rozmucha moje ubranie, przez co wychodzę na zdjęciach poruszony. Więc liczę, że 10x większa moc diody pozwoliłaby skrócić czas naświetlanie kilkukrotnie ?

A tak poza tym - od przybytku lumenów dupa nie boli ?

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...