Góry Ponad Wszystko Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Można powiedzieć, że moim górskim domem na co dzień są Tatry w tym roku jednak trochę więcej zwiedzamy Polskę i po raz drugi trafiliśmy w Bieszczady. Co prawda nie był to zbyt długi wypad ale kilka klasyków udało się odwiedzić Głównym celem oczywiście była Tarnica poprzednim razem nie udało się jej zdobyć z braku czasu. Tym razem została osiągniętą i wpisana do szczytów korony polski. Zrobiliśmy pętle z Wołosatego przez Tranicę, Halicz i Rozsypaniec. Chyba jeden z klasyków tych okolic. Trafiliśmy w okresie rykowiska jeleni co było dodatkową atrakcją Wrzucam kilka fotek z dość słonecznych wypraw mniejszych i większych. Co polecili byście jeszcze zdobyć w Bieszczadach ? Krótkie dwa materiały filmowe z tego wyjazdu Połonina Caryńska Tarnica - Halicz - Rozsypaniec 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 9 minut temu, Góry Ponad Wszystko napisał: Co polecili byście jeszcze zdobyć w Bieszczadach Może nie o zdobyciu szczytów,ale warto zajrzeć do Łopienki , obejrzeć rezerwat żubra /to było niedawno super opisywane przez @wjesna/, jak będzie lało to polecam skansen w Sanoku.W mojej ocenie to da Wam taki pełny obraz tych gór ,przynajmniej my taki sposób zwiedzania bardzo sobie cenimy.A stricte ze szczytów to może Wielka Rawka -trójstyk granic.Kiedyś szliśmy i nie doszliśmy ale schronisko pod Małą Rawką fajne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góry Ponad Wszystko Opublikowano 11 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Wielka i Mała Rawka też były zdobyte w tym roku rezerwat żubra brzmi bardzo dobrze Myślałem też właśnie o trójstyku następnym razem odwiedzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 12 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Te miejsca w których byłam i o których pisałam, polecam jak najbardxiej. Sama jeszcze pójść zamierzam w - Trywolne, Krywe, Dźwinacz Górny, Rezerwat Gołoborze, Caryńskie. Może udałoby się zimą urwać kilka dni i zobaczyć Bieszczady w śniegu, wtedy wyjść na połoniny- Caryńską i Wetlińską. Z Mucznego ciekawie mnie wejście na Bukowe Berdo. W drugą stronę prowadzi ścieżka na wieżę widokową, gdzies po drodze ma być miejsce po lesniczowce, upamiętniające straszne wydarzenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Dnia 12.10.2021 o 09:54, wjesna napisał: Z Mucznego ciekawie mnie wejście na Bukowe Berdo. Jak dla mnie szlak na Bukowe Berdo to droga przez mękę.... Jakoś go nie mogę zmęczyć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 16 godzin temu, jaaga76 napisał: Jak dla mnie szlak na Bukowe Berdo to droga przez mękę.... Jakoś go nie mogę zmęczyć... E tam, jeszcze Ci się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 1 godzinę temu, wjesna napisał: E tam, jeszcze Ci się spodoba Nasza trudna miłość zaczęła sie jakieś 25 lat temu, więc nie wiem . Ale Bieszczady bardzo lubię o każdej porze roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 16 godzin temu, jaaga76 napisał: Nasza trudna miłość zaczęła sie jakieś 25 lat temu, więc nie wiem . Cóż, każdy ma swój Everest 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 (edytowane) 6 godzin temu, wjesna napisał: Cóż, każdy ma swój Everest @jaaga76albo swoją Chochołowską... Edytowane 16 Października 2021 przez Zośka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi