piterson777 Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Zwykle nie chwale się jakoś za bardzo swoimi trasami, ale ta będzie wyjątkiem. Bo nie codziennie robi się samotnie drogę Lublin-Zakopane, 10-godzinną trasę po górach i powrót Zakopane-Lublin w ciągu 24 godzin. To było czyste szaleństwo ale jestem z tego dumny, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jestem pasonatem :D Start 0:45 z Lublina, 6:15 Zakopane, 6:45 Kuznice, nastepnie Przełęcz Miedzy Kopami przez Boczan -> Murowaniec -> Czarny Staw -> Zawrat -> D5S -> Szpiglasowa Przelecz i Szpiglasowy Wierch - Morskie Oko -> 16:45 Palenica Bialczanska, bus do Zakopanego, 18:00 wyjazd do Lublina, 23:45 na miejscu :) 10 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad93 Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 No fajnie że dałeś radę, ale jeśli byłeś kierowcą, to nie wiem czy jest się czym chwalić, że po 6h jazdy w nocy (więc pewnie 2 dni prawie bez snu) i 10h trekkingu wsiadasz za kółko na kolejne 6h... No chyba że masz taki super organizm, że nie odczuwasz w takich warunkach zmęczenia, to wtedy gratuluję i zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterson777 Opublikowano 17 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Dużo kawy, ale też taka adrenalina, że człowiek nie czuł zmęczenia, mimo, że był kierowcą :) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Gratuluję kondycji i koncentracji. Ja po tylu godzinach w drodze i na szlaku marzyłabym tylko o łóżku. Fajna trasa a pierwsza fotka rewelacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Droga z Lublina potrafi wymęczyć, więc tym bardziej brawo za wyczyn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 A już myślałem, że ktoś zaliczył 24h wyrypę w górach ale jeśli razem z dojazdem to i tak sporo, dla mnie te 1,5-2h z i do Krakowa to jest tak w sam raz. Dlużej by było już za dużo, wtedy zawsze brałbym nocleg.@piterson777 Niedawno zrobiłem podobną trasę, tyle że przez Świstówkę, fajnie się człowiek czuje po całej wycieczce. I jak dużo różnych widoków można zobaczyć podczas takiej trasy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Ja max za młodu osiągnąłem koło 70h na nogach w Tatrach - trochę się zataczałem ale nie przewracałem, więc mogłem iść wyznaczoną trasą A co do samochodu, to skorzystam, gdy nabędę autonomiczne - obecne na mianę aut nie zasługują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Dnia 30.10.2019 o 14:39, Tatromen napisał: Zaliczyłem !!!! A co zabronione ???? Wręcz przeciwnie, obowiązkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 2 minuty temu, Tatromen napisał: Dzięki ale było ,,mordercze" !!!! Za to satysfakcja gwarantowana !!!! Co w trym czasie zrobiłeś? Przemyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Zrobię ale dzień muszę mieć dłuższy i wczesniej wejść na Świnice i Rysy, bo nie byłem jeszcze no i Swinica-Zawrat się nie da póki co .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) 25 minutes ago, staroń said: Zrobię ale dzień muszę mieć dłuższy i wczesniej wejść na Świnice i Rysy, bo nie byłem jeszcze Lepiej wchodzić po zmroku, gdyż wtedy jest mniejszy ruch na trasie. A idąc ze Świnicy na Rysy przecież mijasz Zawrat bokiem? Edytowane 24 Listopada 2019 przez Q'bot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 25 minut temu, Q'bot napisał: Lepiej wchodzić po zmroku przypominam że w okresie od 1 marca do 30 listopada wszystkie szlaki turystyczne podlegają zamknięciu od zmierzchu do świtu patrz regulamin TPN https://tpn.pl/zwiedzaj/turystyka/turystyka-piesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Just now, J@n said: przypominam że w okresie od 1 marca do 30 listopada wszystkie szlaki turystyczne podlegają zamknięciu od zmierzchu do świtu patrz regulamin TPN Już to kiedyś na forum rozgryzaliśmy - szlaki po zmroku zamknięte, lecz wystarczy z nich zejść i już jest otwarte Poza tym robiąc graniówkę przekraczasz słupek graniczny i już jesteś pod jurysdykcją TANAP'u 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 10 minut temu, Q'bot napisał: pod jurysdykcją TANAP'u też mają w regulaminie pohyb po turistických a náuþných chodníkoch dovolený v dennej dobe od hodiny po východe slnka do hodiny pred západom slnka. www.tanap.org/download/navstevny-poriadok-tanapu.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 29 minutes ago, Luk_ said: 70h? Bez snu? To jest możliwe ? Ja najwięcej bez snu ok 38h i w sumie pod koniec to już czułem sie mocno sponiewierany brakiem odpoczynku Z tego co kojarzę, to parę lat temu ktoś osiągnął ponad 600 godzin bez spania, więc jestem pod tym względem w ciemnej d... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacha Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Coś w tym jest, swego czasu kelnerowałam na weselach. Zdarzało się, że byłam bez snu dużo ponad 20 h. Nie było lekko, też tłukłam tam mnóstwo km, cały czas w kółko trzeba było chodzić, rzadko kiedy się siadało. A potem wsiadalam w samochód i do domu, coś koło 40 km. Raz przejechałam przez skrzyżowanie, przed nim widziałam że mam zielone światło i mrugnęłam oczami. Jak je otworzyłam to byłam już spory kawałek za skrzyżowaniem. To był ostatni raz w mojej karierze kelnerki więcej tam nie pojechałam. Wystraszyłam się po prostu, że skończy się to dla mnie lub dla kogoś tragicznie. A co do gór... Czy to ma sens? Takie chodzenie po tyle godzin? Ja rozumiem, że można sobie postawić ambitny cel, ale jaka jest wtedy przyjemność z tego wedrowania jak człowiek nie kontaktuje i potyka się o własne nogi? Jeśli już chodzić po górach, to nie po to, żeby komuś coś pokazać, albo nawet i sobie. Po prostu trzeba mieć też z tego trochę przyjemności, a taki hardcore to chyba nie ma nic wspólnego z przyjemnością... Takie jest moje zdanie, oczywiście każdy ma prawo mieć inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 4 minuty temu, Kacha napisał: ... Takie jest moje zdanie,............. oczywiście każdy ma prawo mieć inne Brawo , będziesz żyła !!!! ............dla mnie max 24 godź , dla sprawdzenia siebie , potem męczarnia !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 11 minutes ago, Kacha said: A co do gór... Czy to ma sens? Takie chodzenie po tyle godzin? Gdy są warunki, to trzeba je wykorzystać - pamiętaj, że statystycznie w roku jest u nas tylko 21 bezchmurnych dni. Gdy się trafiły trzy doby pod rząd idealnego nieba, to bytowałem w Tatrach ile wlezie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Każdy inaczej odczuwa zmęczenie, brak snu, długie chodzenie. Najważniejsze żeby znać własne możliwości i granice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk 2k Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 1 godzinę temu, Agnieszka GP napisał: Każdy inaczej odczuwa zmęczenie, brak snu, długie chodzenie. Najważniejsze żeby znać własne możliwości i granice. Najgorzej jest kiedy to wszystko się skumuluje i nagle czujesz jakby ktoś wyłączył wtyczkę i odciął od źródła energii. Wtedy ciężko się zmotywować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 1 minutę temu, Patryk 2k napisał: Najgorzej jest kiedy to wszystko się skumuluje i nagle czujesz jakby ktoś wyłączył wtyczkę i odciął od źródła energii. Wtedy ciężko się zmotywować. Wtedy golisz głowę na łyso i przechodzisz na zasilanie słoneczne !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 20 minut temu, Jacek napisał: Dlatego nie jestem długodystansowcem. Jakkolwiek to zabrzmi, wolę krótko, ale intensywnie Sam masz wątpliwości co do brzmienia , to co tu komentować ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 1 hour ago, Tatromen said: Wtedy golisz głowę na łyso i przechodzisz na zasilanie słoneczne !!!! Golę co tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 1 minutę temu, Tatromen napisał: Jak się ma 18 lat , to się da !!!! A jak się nie ma ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 6 minutes ago, Tatromen said: Jesteś starsza , oooo nie wiedziałem !!!! Współczuję !!!! Skoro nie ma 18, to chyba młodsza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi