a chodźże na pole Opublikowano 7 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Taka oto trasa. https://mapa-turystyczna.pl/route/mcy3 z Palenicy idziemy do D5S, a dalej na Kozi Wierch. Miał być powrót, ale spontanicznie ruszyliśmy na Buczynową Strażnice i tam w dół Żlebem Kulczyńskiego, fantastyczny szlak jak chce się poczuć dreszczyk emocji. Potem już Kozia dolinka, murowaniec i Kuźnice. Minus tej spontaniczności to to, że trzeba po auto wracać na Palenicę Trasa na 10 godzin, wiec wyjść trzeba zdecydowanie rano. A tu krótka relacja: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Fajna relacja a na Kozi każdy powinien wejść dla widoków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Ja na Kozim byłem w tym roku, schodziłem tą samą drogą, co wchodziłem, czyli bezpiecznym szlakiem od D5S Widoki super, to prawda. Chyba moje ulubione na Piątkę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ann Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Szlak bardzo fajny, widoki również (przy słonecznej pogodzie), ale nadal są osoby, które przed szczytem na Kozi (w miejscu tej większej ściany, którą trzeba przejść niejako w poprzek) zwracają. Z jednej strony to dobrze - jeżeli nie czują się pewnie lepiej zawrócić niż dostać ataku paniki na opisanej skale, z drugiej to przykre, iść taki kawał drogi, żeby ostatecznie nie spojrzeć na góry ze szczytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 (edytowane) @Ann Chodzi Ci o przejście z Piątki? Moja przyjaciółka w tym miejscu się popłakała... obiecałem jej, że nie będzie ciężko i nie było! Potem się z tego śmiała. Sporo górskiego strachu siedzi w głowie! Edytowane 8 Września 2019 przez staroń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ann Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 A przede mną szedł ostatnio chłopak z lękiem wysokości, trzesące nogi bylo widać z daleka, ale wszedł! (Co prawda nie wiem czy bezpiecznie zszedł...) Myślę, że dla takich osób to największa satysfakcja. I to prawda, dużo siedzi w głowie, a gdy już się pokona "przeszkodę" to wydaję się taka banalna. Gdy pierwszy raz miałam styczność z łańcuchami też chciałam zawrócić, teraz przestały robić na mnie wrażenie :) Może gdyby na tym jednym odcinku też jeden zainstalowali byłoby łatwiej dla osób, które chcą zawrócić tylko przez tę jedną ścianę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 3 minuty temu, Ann napisał: I to prawda, dużo siedzi w głowie, a gdy już się pokona "przeszkodę" to wydaję się taka banalna. Dokładnie, ja tak miałem w ostatni czwartek na Zawracie, w myślach pytałem siebie "co ja tu robię", "trzeba było wybrać szachy jako hobby" wszystko kwestia wprawy. Może faktycznie w tym jednym miejscu, dla nas całkiem łatwym, przydałoby się zamieścić łańcuch, skoro mówisz, że widziałaś, że ludzie mieli problemy. Też tego doświadczyłem, w rozmowie ze znajomymi też wyszedł podobny problem. Gdzie się takie rzeczy zgłasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 8 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 @Ann, @staroń o który wam odcinek chodzi ? Już na czarno czerwonym szlaku przed wierzchołkiem? Czy pod koniec samego czarnego ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ann Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 4 minuty temu, a chodźże na pole napisał: @Ann, @staroń o który wam odcinek chodzi ? Już na czarno czerwonym szlaku przed wierzchołkiem? Czy pod koniec samego czarnego ? Zdjęcie ukradzione ze strony http://podszczytem.pl/na-kozi-wierch-z-doliny-pieciu-stawow-polskich/ bo sama nie zrobiłam 1220180617_091821.webp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 8 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 O to chodzi ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 8 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Można trochę aparat przechylić i wtedy zdjęcie może mrozić krew w żyłach 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ann Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 (edytowane) 3 minuty temu, a chodźże na pole napisał: O to chodzi ? Właśnie o to! Tylko chyba na nasze życzenie łańcucha tam nie zrobią, a szkoda Jak się patrzy na zdjęcia to i tak mrozi krew w żyłach, chyba wygląda na zdjęciu gorzej niż w rzeczywistości Edytowane 8 Września 2019 przez Ann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 15 minut temu, a chodźże na pole napisał: Można trochę aparat przechylić i wtedy zdjęcie może mrozić krew w żyłach Jakbym to zobaczył jakiś czas temu to w życiu na Kozi bym nie poszedł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 8 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 dlatego prawdziwe zdjęcie zamieściłem wcześniej 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Mam sentyment do tego szlaku. Może dlatego że mój syn szedł ze mną, a trudno go namówić(zawsze ma swoje sprawy). Mieliśmy wtedy piękną pogodę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 W rzeczywistości jest tam na tej płycie dużo punktów oparcia dla stóp, a można ja również przejść na czterech literach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ann Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Znacznie częściej zejścia uskuteczniam na czterech literach (gdy nie chce już mi się myśleć gdzie postawić stopę albo kolana dają o sobie znać) ^^ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 @Ann Też to skądś znam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtisek1 Opublikowano 9 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Dnia 7.09.2019 o 18:57, a chodźże na pole napisał: Taka oto trasa. https://mapa-turystyczna.pl/route/mcy3 z Palenicy idziemy do D5S, a dalej na Kozi Wierch. Miał być powrót, ale spontanicznie ruszyliśmy na Buczynową Strażnice i tam w dół Żlebem Kulczyńskiego, fantastyczny szlak jak chce się poczuć dreszczyk emocji. Potem już Kozia dolinka, murowaniec i Kuźnice. Minus tej spontaniczności to to, że trzeba po auto wracać na Palenicę Trasa na 10 godzin, wiec wyjść trzeba zdecydowanie rano. A tu krótka relacja: bardzo zacna relacja!! A jak graficznie zrobić odzwierciedlenie przebytej drogi, tak jak jest na początku filmu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 9 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Aplikacja na telefon Relive, która robi taką animacje z przebytej trasy, dane zbiera z telefonu, zegarka czy czym tam się rejestruje trasę. Jest darmowy okres na miesiąc wiec można się pobawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikaB Opublikowano 9 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Bardzo fajnie na spokojnie spojrzeć jeszcze raz na tą trasę Kozi Wierch taki niezpozorny od DS5, a spoglądając od strony Czarnego Stawu nie moge oderwać od niego oczu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi