Daerkopolo Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Witajcie. W poniedziałek piątego stycznia postanowiliśmy z kumplem wybrać się w Tatry.Pogoda miała być więc na nasz cel wybraliśmy Zawrat. Dokładnie Brzeziny Zawrat Palenica.Do Zmarzłego Stawu szło się dobrze powyżej śniegu dużo śnieg mokry jeszcze nie zbity dobrze (był na ten dzień 2 stopień lawinowy) szliśmy zimowym wejściem żlebem ,szlak letni zasypany.Podejscie przysporzyło nam trochę adrnaliny o ile do 1600m. się jakoś szło później ściana nawiana przez wiatr , pogoda się zaczęła zmieniac się trochę zachmurzyło i zaczęło sypać. Postanowiliśmy ,że spróbujemy wyjść,jeśli dalej będzie za miękko to zrobimy cofkę,ale udało się wyjść.Nagroda za wyjście było słoneczko ,które nas przywitało na Przełęczy. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 @Daerkopolo - zdjęcia super, gratuluję, cieszę się, że się udało 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 @Daerkopolo gratki! Fajne foty (zwłaszcza to "z kolana" ). 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwojo Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Cześć Nie tak wysoko jak Daerkopolo ale troszkę wcześniej. Sylwester skończył się szybko i postanowiłem wykorzystać pogodę w Nowy Rok idojść tam gdzie nie udało się już 2 razy - Ornak. Pobudka o 5 i jazda. Po drodzę widząc że pogoda całkiem całkiem piękna postanowiłem zahaczyć o Smreczyński Staw. Ciepła herbatka, batonik i jazda przed siebie. Całe szczęście tym razem ścieżka wydeptana, bezwietrznie i Góra dała się ugłaskać. Na Szczycie Panie kończyły właśnie sylwestrowe przyjęcie, serdecznie Je pozdrawiam i podziwiam. 1. Tylkowe Kominy 2. Smreczyński Staw 3 - 6. Spod Szczytu 7. Na Szczycie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Myślałam że zimą jest biało a tu niebiesko 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 @Zośka bo to po Sylwestrze @wwwojo nie ma to jak dobrze zacząć rok! NIECH to będzie dobra wróżba na 2021!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Mój pierwszy zimowy "wyczyn" w 2021 roku to urocze maleństwo czyli Kopieniec Wielki. Jest taki mały że nie ma co dużo opisywać i taki ładny że warto zobaczyć kilka fotek. Było pięknie i zimno 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) @vatra Skromności Chodząc i na Kopieńcu głowę może urwać. Fajna górka i śliczne fotki. Ja lubię połączyć z Nosalem i wejściem na Olczyska do płazów i gadów (których zwykle tam nie widuję ). Edytowane 11 Stycznia 2021 przez jaaga76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktoree Opublikowano 10 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 (edytowane) @Daerkopolo Takie zimowe wejście to mój cel, mam pytanie muszą być raki czy wystarczą zwykłe raczki? Edytowane 10 Lutego 2021 przez wiktoree Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daerkopolo Opublikowano 22 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 @wiktoree w Tatrach kolego to już muszą być raki,czekan już na takie podejścia i trochę praktyki w chodzeniu w rakach i używania czekana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Zimowych Tatr ciągle jeszcze nie ogarniam! Są dla mnie bardziej do podziwiania niż do wędrowania Jednak od czasu do czasu tęsknota za nimi bierze górę i staje się silniejsza niż strach przed lawinami i takimi tam... innymi zimowymi... no więc biorę plecak i idę!!! Tym razem udało mi się wdrapać na Przełęcz Karb. Była super pogoda, dużo słońca, bardzo ciepło, przyjemnie i widokowo. Zobaczcie, ładnie jest ale ja chyba jednak wolę jak Zielona Gąsienicowa jest zielona 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daerkopolo Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 15 styczeń spotaniczne wyjście na Kasprowy Wierch na zachód słońca. Trochę późno wyjechałem, zanim dotarło do mnie ,że dzień będzie idealny na super wycieczkę. Szybkia ocena sytulacji spojrzenie na mapę padło na Kasprowy -zachód słońca! Start Kuźnice -Hala Gąsienicowa- Kasprowy Wierch-Myślenickie Turnie Kuźnice. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daerkopolo Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 23 luty 2021.Pogoda zapowiada się piękna dwójką lawinowa z sentencja rosnąca bo kilka poprzednich dni była jak na luty bardzo gorąca padło na Starorobociański Wierch (2176 m), z którego możemy podziwiać panoramę całych Tatr Zachodnich oraz najbliższe szczyty Tatr Wysokich. Jak się później okazało udało się dojść do Kończysty Wierch 2002m Trasa Doliną Chochołowska potem czerwonym szlakiem na Trzydniowiański szczyt śnieg do wysokości lasu twardy zmorożony powyżej gdzie promienie słoneczne go już bardziej muskałybardziej mokry mniej stabilny,ale w tym słoneczku szło się .że hoho.Gdy podchodziłem pod Trzydniowiański Wierch zaczełem czuć pięty ,buty nowe ale byłem już kilka kilkanaście razy w nich co jest? CHyba zabardzo wysuszylem buty???Czy to możliwe??Doszedłem finalnie na Kończysty Wierch po przemyśleniu sprawy postnowilem tą samą drogą wracać na praking gdyż nie chciałem swoich pięt załatwić na cacy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daerkopolo Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 3.03.2021 Kozi Wierch.Pogoda igła zero wiatru dwójką lawinowa z tendencją opadająca do jedynki do 1900m powyżej 1900m tendencja rosnąca. Trasa do piątku minęła dość szybko wyrobilem się w dwie godziny podejście do schroniska wejściem zimowym. Podejście do schroniska zmrożone momentami wyślizgane. Podejście pod Kozi Wierch wymagające raki czekan obowiązkowe momentami śniegu dużo. W godzinach porannych śnieg zmrożony południem robiła się już bryja snieg topniał w oczach.Na szczycie kilka metrów ekspozycji zmrożonej,ale widoki wynagrodziły wszystko 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daerkopolo Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 C.D . Zdjęcia Kozi wiech 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daerkopolo Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Jeju w tamtym roku( jeju wiem,bylo mineło)ale pogoda była dużo lepsza bo w tym roku to kicha dopiero kilka dni lutego i marzec miał kilka dni jakich takich więc tylko czekać na jakieś okienko i czas ruszyć na Słowację. Bo od 1 kwietnia zniesiono tam wszystkie ograniczenia więc.... do zobaczenia na szlaku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 No to czekamy na relacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi