Berserker Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Kupiłem kurtkę 3w1 Męska kurtka 3 w 1 Wentwood IX - Granatowy | Regatta PL - co pod nią zakładać w zimie - samą koszulkę termoaktywną czy jeszcze jakąś bluzę - jeśli tak to jaki rodzaj tej bluzy czy polaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 14 minut temu, Berserker napisał(a): co pod nią zakładać w zimie hmmm , to niestety musisz wypraktykować sam. Każdy z nas ma inny organizm . Np. mój górski partner idzie w ocieplanej kurtce , polarze i termicznej bluzie a ja w koszulce merino i wełnianym swetrze , także musisz sam wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Godzinę temu, Berserker napisał(a): co pod nią zakładać w zimie Za pazuchę schowaj piersiówkę Możesz także schować akumulatory, gdyż te nie lubią zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego (edytowane) 3 godziny temu, Berserker napisał(a): Kupiłem kurtkę 3w1 Męska kurtka 3 w 1 Wentwood IX - Granatowy | Regatta PL - co pod nią zakładać w zimie - samą koszulkę termoaktywną czy jeszcze jakąś bluzę - jeśli tak to jaki rodzaj tej bluzy czy polaru? To chyba głównie zależy od warunków, nie od pory roku. Zimą i latem może być np silny wiatr i +5. Poza tym zawsze lepiej mieć w plecaku o jeden czy dwa ciuchy za dużo niż za mało, tym bardziej że te oddychające rzeczy niewiele w sumie ważą. Resztę musisz sobie sam wypraktykowac, nie ma gotowych recept. Edytowane 26 Lutego przez Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanka natury, fanka gór Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Ja zakładam: koszulkę do biegania, bluzę termiczną, koszulkę t-shirt, bluzę do biegania, kurtkę do biegania, bluzę z grubego polaru, jeśli trzeba - goretexową. W ładną pogodę się sprawdza. Nie testowałam w zamieć śnieżną przy silnym mrozie. Myślę, że wtedy puchowa by się przydała, ale może ja emituję mało ciepła - nie wiem. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2 godziny temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): Ja zakładam: koszulkę do biegania, bluzę termiczną, koszulkę t-shirt, bluzę do biegania, kurtkę do biegania, bluzę z grubego polaru, jeśli trzeba - goretexową. W ładną pogodę się sprawdza. Nie testowałam w zamieć śnieżną przy silnym mrozie. Myślę, że wtedy puchowa by się przydała, ale może ja emituję mało ciepła - nie wiem. Siedem warstw? I to w ładną pogodę? Ja na mróz zakładam bieliznę termo, dwa cienkie polary, goretex i jest mi tak gorąco, że muszę się rozpinać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 5 Marca Udostępnij Opublikowano 5 Marca W dniu 2.03.2025 o 21:22, Mnich Admin napisał(a): Siedem warstw? I to w ładną pogodę? Ja na mróz zakładam bieliznę termo, dwa cienkie polary, goretex i jest mi tak gorąco, że muszę się rozpinać Ale na mróz -2, czy na mróz -32, kochany panie ekspercie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca Ja gdy mały mróz: bluzka termo + softshell, gdy duży mróz: bluzka termo, cienki polar, softhell, jak wieje to jeszcze cienka kurtka z membraną z kapturem. Plus zapasowy polar zawsze w plecaku, ale wydaje mi się, że użyłam raz w życiu, na zejściu z Babiej Góry przy temp.odczuwalnej -30. Jak idę pod górę to mi zawsze ciepło, zejściem się stresuję, to mi też ciepło. Sensu istnienia puchówek nie rozumiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca 19 godzin temu, Jędrek napisał(a): Ale na mróz -2, czy na mróz -32, kochany panie ekspercie? Tak do 10 na minusie, kochany Panie ciekawski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca 1 godzinę temu, Mnich Admin napisał(a): Tak do 10 na minusie, kochany Panie ciekawski Przeca mróz mrozowi nierówny, panie derechtorze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2 godziny temu, Fibi napisał(a): Sensu istnienia puchówek nie rozumiem Przyjdzie ci kiblować na mrozie do rana to zrozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca 52 minuty temu, Jędrek napisał(a): Przyjdzie ci kiblować na mrozie do rana to zrozumiesz Nie planuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca 3 godziny temu, Fibi napisał(a): Nie planuję Kibel z definicji jest właśnie nieplanowany 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca 10 godzin temu, Fibi napisał(a): Sensu istnienia puchówek nie rozumiem Istnieć sobie mogą, tylko w jakim celu człowieki w miastach zakładają je podczas deszczu, to już nie rozumiem. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca 10 godzin temu, Fibi napisał(a): Nie planuję ja też nie planuję , ale w zimie zawsze leży w plecaku , raz musiałem użyć jak mi na Królowej @Wernikszaczął zmieniać kolory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi