Skocz do zawartości

Piargi, łańcuchy i inne nieszczęścia :D Tatry 2024

Fibi

Rekomendowane odpowiedzi

@Fibi fajne wycieczki 👍 relacje jak zwykle pierwsza klasa fajnie się czyta 👌 przypominają się własne przejścia na tych ciekawych szlakach. Super, że udało się Wam zrobić Otargańce bo to trochę niedoceniany fragment Tatr Zachodnich ale bardzo piekny 🥰. Zawratu też gratuluję 👋 Co do Koziego to najlepiej nie kombinować i iść normalnie od Zawratu odcinek piękny, trochę techniczny ale jest kupę żelastwa więc na pewno dasz radę....no i nowa drabinka 😉 A zejście do Piątki albo zielonym do Gąsienicowej bardzo przyjemnie się idzie. Co do Granatów to zgadzam się z @Zośka nie trudniej niż za Zawrat z Gąsienicowej 👍

Na Świnicę też bym nie kombinował wczesne wyjście i Zawrat-Świnica-Świnicka P. ...po co łamać przepisy i powodować irytację ludzi. 

Ps. Też mamy zaległą Świnicę więc  możemy kiedyś połączyć siły 😉

• Lubię to ! 4

Nie wiem co się tak upieracie, nie będzie żadnego żelastwa i żadnej drabinki i żadnej Orlej. To moje ostatnie słowo 🤣

@Krzysiek Zd

Otargańce są piękne, dzikie i puste pewnie dlatego, że tak trudno do nich dotrzeć.

Nie wiem czy ja się odważę na Zawrat-Świnica, chyba że od 5 stawów.

U mnie to wszystko małymi krokami, może się w końcu przestanę bać Rohatki( @vatra chyba też n ie była) to możemy połączyć siły i tam 😄

Edytowane przez Fibi
  • Wow 1
  • Haha 2

Teraz, Krzysiek Zd napisał(a):

@Fibi Z Pięciu stawów trochę gorzej z transportem bardzo wcześnie rano....ale jakoś pewnie do ogarnięcia 🤔

Na Rohatkę pewnie, że można 👍 nawet bym połączył wejście z jeszcze jednym pięknym i nietrudnym szczytem 😉 a widokowo bajka 😍

Byłam już na Małej Wysokiej 😛 Jak się wybiorę na Rohatkę to już raczej dla niej samej, ja za wolno chodzę na takie długie trasy 😉

• Lubię to ! 2

13 godzin temu, Fibi napisał(a):

A pogodę miałeś? I chodziłeś cały czas?

Pogoda była zmienna, ale ogólnie spoko - raz tylko 3 dni z rzędu padało. Trochę pochodziłem, ale i tak jest niedosyt. 

Gdyby tak można było pojechać na początku maja i zostać do października ... 🙂

Ale to chyba dopiero na emeryturze 🙃

• Lubię to ! 1

6 godzin temu, Krzysiek Zd napisał(a):

po co łamać przepisy i powodować irytację ludzi. 

W mojej koncepcji kluczowe jest by być tam właśnie przed ludźmi idącymi z Zawratu.  😎

A jeśli już czasem idę "nieprzepisowo" to i tak trzymam się zawsze zasady że drugi kierunek ma bezwzględne pierwszeństwo. 

2 minuty temu, Jędrek napisał(a):

W mojej koncepcji kluczowe jest by być tam właśnie przed ludźmi idącymi z Zawratu.  😎

A jeśli już czasem idę "nieprzepisowo" to i tak trzymam się zawsze zasady że drugi kierunek ma bezwzględne pierwszeństwo. 

Ludzie tak zapierniczają, że musiałbym wyjść o północy, żeby być tam przed nimi🤣

• Haha 4