wjesna Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Z Koscieliskiej poszliśmy na Czerwone Wierchy. Miała być pętelka Ciemniak- Krzesanica- Malolączniak- Kopa I zejście . Jednak że względu na mocny wiatr zdecydowaliśmy się skrócić przejscie i zejść Żlebem Kobylarzowym z Małolączniaka, bo sporo sił pochłaniała walka z wiatrem. U gory pięknie i biało i gdyby nie wiatr to byloby bez trudności. Zejście Żlebem zaśnieżone, śnieg mokry, ciężki. Potem im niżej tym bardziej grząsko i mokro. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 @wjesna piękna wycieczka, choć śniegu sporo, to wiosnę już czuć... dopytam, raki były konieczne, czy raczki wystarczą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 35 minut temu, wjesna napisał: Z Koscieliskiej poszliśmy na Czerwone Wierchy. Miała być pętelka Ciemniak- Krzesanica- Malolączniak- Kopa I zejście . Jednak że względu na mocny wiatr zdecydowaliśmy się skrócić przejscie i zejść Żlebem Kobylarzowym z Małolączniaka, bo sporo sił pochłaniała walka z wiatrem. U gory pięknie i biało i gdyby nie wiatr to byloby bez trudności. Zejście Żlebem zaśnieżone, śnieg mokry, ciężki. Potem im niżej tym bardziej grząsko i mokro. Pięknie @wjesna. Z utęsknieniem czekałem na jakaś Twoją relację. Zrobiłaś mi majówkowy dzień 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 @wjesnasuper trasa , patrzę na Ciebie z podziwem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Dziekuje za mile slowa . @jaaga76 na upartego można bylo bez raków do momentu schodzenia żlebem, jednak tu raczki to byloby za malo. Znacznie bardziej niezbędne byly kijki, żeby się utrzymać jak wiało. @Mnich Adminstaram się jak moge, ale drogie te wyjazdy @barbie609 modera ja na Ciebie.Taka emeryturę to bym chciała 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 1 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 Dnia 30.04.2024 o 12:02, wjesna napisał: Taka emeryturę to bym chciała Kto by nie chciał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 1 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 33 minuty temu, Jędrek napisał: Kto by nie chciał O, @Jędrek. Nadrabia swoje forumowe zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Tym razem tylko Ciemniak. Ale dobre i to. Miała być oczywiście pętelka z Koscieliskiej przez Chudą Przełączkę i zejście z Malolączniaka. Wyszliśmy nie najwcześniej ale pogoda była śliczna, lekki mrozik, słońce, bez wiatru zatem można śmiało iść do góry Szlak ok, przyczepnosc dobra, dopiero pod Chudą Przełączką raki okazały się niezbędne. Na Ciemniaku mieliśmy przerwę na obiad i tam się trochę zaczęło zmieniać. Te chmury, które tak pięknie prezentowały się w oddali, nadciągnęły nad nas, schowały słońce, zamglily teren, góry przybrały groźny czarno- bialy kolor i wzmógł się wiatr. Podumalismy trochę, najbardziej nad tym wiatrem, bo poprzednim razem dał nam się tu ostro we znaki i zawróciliśmy. A drodze powrotnej spotkaliśmy stado kozic 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 15 minut temu, wjesna napisał(a): góry przybrały groźny czarno- bialy kolor i wzmógł się wiatr. Podumalismy trochę, najbardziej nad tym wiatrem, bo poprzednim razem dał nam się tu ostro we znaki i zawróciliśmy. i bardzo słusznie .Jak wracaliśmy z Gorc to się właśnie pogoda załamywała. Wieczorem byłą akcja na Ciemniaku , ciekawe jak się skończyła. A wycieczka super. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 3 godziny temu, wjesna napisał(a): tylko Ciemniak Moje dwie ostatnie wycieczki w tamten rejon też skończyły się na Ciemniaku, raz cofnął mnie deszcz, a raz zasiedziałem się tam na tyle że słońce zaczęło zachodzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 36 minut temu, Jędrek napisał(a): Moje dwie ostatnie wycieczki w tamten rejon też skończyły się na Ciemniaku, raz cofnął mnie deszcz, a raz zasiedziałem się tam na tyle że słońce zaczęło zachodzić Widoki są piękne przy dobrej pogodzie zatem nic dziwnego, żeś się zasiedział. 4 godziny temu, barbie609 moder napisał(a): i bardzo słusznie .Jak wracaliśmy z Gorc to się właśnie pogoda załamywała. Wieczorem byłą akcja na Ciemniaku , ciekawe jak się skończyła. A wycieczka super. A to nie wiem, nie słyszałam. Ciekawe co tam się stało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 11 minut temu, wjesna napisał(a): Ciekawe co tam się stało. jakieś dwie turystki utknęły, linkowałem w aktualnościach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2 godziny temu, barbie609 moder napisał(a): jakieś dwie turystki utknęły, linkowałem w aktualnościach Tak, ale szczegółów tam nie opisali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi