vatra 2,140 Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 To nie b臋dzie relacja z wycieczki, bo wycieczka by艂a na Szpiglasowy ale o tym opowiem innym razem馃槒 Tu par臋 zdj臋膰 kt贸re zrobi艂am po drodze. Dolina za Mnichem, to jedno z takich miejsc w Tatrach, kt贸re bardzo lubi臋, przede wszystkim dlatego, 偶e nawet przy super pogodzie (taka by艂a w艂a艣nie wczoraj) jest tutaj cicho, spokojnie i prawie bezludnie. Ciekawy kontrast z zapchanym Mokiem馃槑聽 Mo偶na tu posiedzie膰 w ciszy, w艣r贸d ska艂ek albo nad stawkiem. Tylko z tymi stawkami jest k艂opot bo w lecie prawie zupe艂nie wysychaj膮馃槒 A jak si臋 znudzi siedzenie to mo偶na skoczy膰 na Wrota Cha艂ubi艅skiego albo na Szpiglasowy. No mo偶na te偶 na samego Mnicha tylko 偶eby z wra偶enia nie zapomnie膰 zabra膰 ze sob膮 przewodnika.聽 Co tu du偶o pisa膰馃槈 jest naprawd臋 pi臋knie, kto jeszcze nie by艂 za Mnichem to bardzo polecam!聽 10 Quote Link to post Share on other sites
Kasia K 902 Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 Vatra zgadzam si臋 z Tob膮 馃憤dolina za Mnichem to bardzo przyjemne miejsce. Moje zdj臋cia z wyprawy na Mnicha馃槏 5 Quote Link to post Share on other sites
Kasia K 902 Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 A tu jeszcze znakaz艂am Soko艂a w dolince, pami臋tam by艂a to akcja ratunkowa na Szpiglasowej Prze艂臋czy 5 Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,140 Posted July 11, 2020 Author Share Posted July 11, 2020 Niestety, wczoraj Sok贸艂 te偶 by艂 w akcji. 5 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,160 Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 @vatra聽Dolinka za Mnichem to i moja ulubiona miejsc贸wka. Cisza i spok贸j ( no o ile nikt nie wy艂azi na Mnicha 馃お). Moje "艣wistacze" miejsce. 2 Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,140 Posted July 11, 2020 Author Share Posted July 11, 2020 @jaaga76 Ciekawe 偶e takie 艂adne miejsce, blisko zat艂oczonego szlaku i jest puste?! Ale to dobrze, niech tak zostanie馃槒 Ja te偶 bardzo lubi臋 patrze膰 st膮d na Morskie, z takiej "bezpiecznej" odleg艂o艣ci od t艂umu. 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,160 Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 @vatra聽mnie to te偶 zadziwia 馃檪. Wiesz, to troch臋 jak z Roztok膮 - niby blisko, ale jakby inny 艣wiat... I niech tak zostanie jak najd艂u偶ej!!! 2 Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,140 Posted July 11, 2020 Author Share Posted July 11, 2020 Przed chwil膮, jaaga76 napisa艂: @vatra聽mnie to te偶 zadziwia 馃檪. Wiesz, to troch臋 jak z Roztok膮 - niby blisko, ale jakby inny 艣wiat... I niech tak zostanie jak najd艂u偶ej!!! Roztoka mi si臋 wczoraj bardzo spodoba艂a! My艣l臋, 偶e wiele z tych os贸b, kt贸re przychodz膮 nad Moko nawet nie wie o istnieniu takiej dolinki albo Roztoki.聽 3 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,160 Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 (edited) 2 minuty temu, vatra napisa艂: Roztoka mi si臋 wczoraj bardzo spodoba艂a! My艣l臋, 偶e wiele z tych os贸b, kt贸re przychodz膮 nad Moko nawet nie wie o istnieniu takiej dolinki albo Roztoki.聽 Dok艂adnie tak. A ja uwielbiam zej艣膰 tam na jedzonko i odpoczynek po trasie... jaki艣 taki klimat tam jest, 偶e cz艂owiek na dop艂yw si艂 馃檪.聽 A wiara do Moka聽 prze jak konie w kieracie 馃槈聽 Edited July 11, 2020 by jaaga76 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,140 Posted July 11, 2020 Author Share Posted July 11, 2020 1 minut臋 temu, jaaga76 napisa艂: A wiara do Moka聽 prze jak konie w kieracie 馃槈聽 Powiem Ci, 偶e ja by艂am do tej pory dosy膰 wyrozumia艂a dla tych "turyst贸w" w my艣l zasady, 偶e Tatry s膮 dla wszystkich, ale ostatnio coraz bardziej mnie irytuje ta bezmy艣lno艣膰. Trzeba chyba coraz wi臋cej edukacji na temat kultury turystycznej. 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,160 Posted July 11, 2020 Share Posted July 11, 2020 Szans na to, 偶e w Tatry p贸jd膮 tylko ci, co wiedz膮 po co si臋 idzie w g贸ry s膮 偶adne, wi臋c trzeba bra膰 na wstrzymanie. Edukacja jest potrzebna, pisali艣my ostatnio o tym na forum. Ja w sytuacjach ekstremalnych zwracam uwag臋, ale pami臋tam 偶e nie jestem od wychowywania.聽 1 Quote Link to post Share on other sites
karpasani 530 Posted July 13, 2020 Share Posted July 13, 2020 vatra lubi臋 ogl膮da膰 twoje zdj臋cia.S膮 bardzo 艂adne馃檪. Pami臋tam jak siedzia艂em pewnego zimowego poranka w Dolince za Mnichem.Popija艂em kaw臋 i by艂o tak fantastycznie cicho i pusto...Nikogo wok贸艂. Bardzo lubi臋 to miejsce. 3 1 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,141 Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 Spok贸j, cisza, pi臋kne widoki... 艢wistaka spotka艂a艣? Podobno w dolinie za Mnichem po roztopach jest wyl臋garnia tych gryzoni.聽 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,140 Posted July 19, 2020 Author Share Posted July 19, 2020 Dnia 18.07.2020 o 10:59, Mateusz Z napisa艂: . 艢wistaka spotka艂a艣? Podobno w dolinie za Mnichem po roztopach jest wyl臋garnia tych gryzoni.聽 Jeszcze nie spotka艂am wi臋c musz臋 jeszcze raz si臋 wybra膰 tam馃槒馃槀 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,160 Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 (edited) 2 godziny temu, vatra napisa艂: Jeszcze nie spotka艂am wi臋c musz臋 jeszcze raz si臋 wybra膰 tam馃槒馃槀 @vatraKoniecznie! Tam niemal zawsze 艣wiszcz膮. Miejsc贸wk臋 przy stawku polecam. Edited July 19, 2020 by jaaga76 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,140 Posted August 1, 2020 Author Share Posted August 1, 2020 Znalaz艂am jeszcze takiego Mnicha馃槈 Ta g贸ra ma w sobie co艣 niezwyk艂ego! Pi臋kny, tajemniczy, trudno go zdoby膰 taki uwodzicielski馃槈 Taki Mnich! 3 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,160 Posted August 1, 2020 Share Posted August 1, 2020 (edited) @vatra聽zgadamy si臋, 偶e pi臋kny, 偶e uwodzicielski, lubi臋 sobie na niego popatrze膰, ale czy trudno to zdoby膰...? Dzi艣 ju偶 chyba nie. Raczej bym powiedzia艂a, 偶e do艣膰 drogo 馃槈聽 Edited August 1, 2020 by jaaga76 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,140 Posted August 1, 2020 Author Share Posted August 1, 2020 23 minuty temu, jaaga76 napisa艂: czy trudno to zdoby膰...? Dzi艣 ju偶 chyba nie. Raczej bym powiedzia艂a, 偶e do艣膰 drogo 馃槈聽 Z kt贸rejkolwiek strony by nie podej艣膰 do niego to trudno艣ci si臋 pi臋trz膮馃槒馃槑 1 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,160 Posted August 1, 2020 Share Posted August 1, 2020 6 minut temu, vatra napisa艂: Z kt贸rejkolwiek strony by nie podej艣膰 do niego to trudno艣ci si臋 pi臋trz膮馃槒馃槑 I dlatego przyci膮ga jak magnes 馃ぃ. Jak to si臋 m贸wi "艂obuz贸w聽si臋 kocha najbardziej" 馃ぃ馃ぃ馃ぃ 2 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts