vatra Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 To nie będzie relacja z wycieczki, bo wycieczka była na Szpiglasowy ale o tym opowiem innym razem Tu parę zdjęć które zrobiłam po drodze. Dolina za Mnichem, to jedno z takich miejsc w Tatrach, które bardzo lubię, przede wszystkim dlatego, że nawet przy super pogodzie (taka była właśnie wczoraj) jest tutaj cicho, spokojnie i prawie bezludnie. Ciekawy kontrast z zapchanym Mokiem Można tu posiedzieć w ciszy, wśród skałek albo nad stawkiem. Tylko z tymi stawkami jest kłopot bo w lecie prawie zupełnie wysychają A jak się znudzi siedzenie to można skoczyć na Wrota Chałubińskiego albo na Szpiglasowy. No można też na samego Mnicha tylko żeby z wrażenia nie zapomnieć zabrać ze sobą przewodnika. Co tu dużo pisać jest naprawdę pięknie, kto jeszcze nie był za Mnichem to bardzo polecam! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Vatra zgadzam się z Tobą dolina za Mnichem to bardzo przyjemne miejsce. Moje zdjęcia z wyprawy na Mnicha 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 A tu jeszcze znakazłam Sokoła w dolince, pamiętam była to akcja ratunkowa na Szpiglasowej Przełęczy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Niestety, wczoraj Sokół też był w akcji. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 @vatra Dolinka za Mnichem to i moja ulubiona miejscówka. Cisza i spokój ( no o ile nikt nie wyłazi na Mnicha ). Moje "świstacze" miejsce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 @jaaga76 Ciekawe że takie ładne miejsce, blisko zatłoczonego szlaku i jest puste?! Ale to dobrze, niech tak zostanie Ja też bardzo lubię patrzeć stąd na Morskie, z takiej "bezpiecznej" odległości od tłumu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 @vatra mnie to też zadziwia . Wiesz, to trochę jak z Roztoką - niby blisko, ale jakby inny świat... I niech tak zostanie jak najdłużej!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Przed chwilą, jaaga76 napisał: @vatra mnie to też zadziwia . Wiesz, to trochę jak z Roztoką - niby blisko, ale jakby inny świat... I niech tak zostanie jak najdłużej!!! Roztoka mi się wczoraj bardzo spodobała! Myślę, że wiele z tych osób, które przychodzą nad Moko nawet nie wie o istnieniu takiej dolinki albo Roztoki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) 2 minuty temu, vatra napisał: Roztoka mi się wczoraj bardzo spodobała! Myślę, że wiele z tych osób, które przychodzą nad Moko nawet nie wie o istnieniu takiej dolinki albo Roztoki. Dokładnie tak. A ja uwielbiam zejść tam na jedzonko i odpoczynek po trasie... jakiś taki klimat tam jest, że człowiek na dopływ sił . A wiara do Moka prze jak konie w kieracie Edytowane 11 Lipca 2020 przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 1 minutę temu, jaaga76 napisał: A wiara do Moka prze jak konie w kieracie Powiem Ci, że ja byłam do tej pory dosyć wyrozumiała dla tych "turystów" w myśl zasady, że Tatry są dla wszystkich, ale ostatnio coraz bardziej mnie irytuje ta bezmyślność. Trzeba chyba coraz więcej edukacji na temat kultury turystycznej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Szans na to, że w Tatry pójdą tylko ci, co wiedzą po co się idzie w góry są żadne, więc trzeba brać na wstrzymanie. Edukacja jest potrzebna, pisaliśmy ostatnio o tym na forum. Ja w sytuacjach ekstremalnych zwracam uwagę, ale pamiętam że nie jestem od wychowywania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 vatra lubię oglądać twoje zdjęcia.Są bardzo ładne. Pamiętam jak siedziałem pewnego zimowego poranka w Dolince za Mnichem.Popijałem kawę i było tak fantastycznie cicho i pusto...Nikogo wokół. Bardzo lubię to miejsce. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Spokój, cisza, piękne widoki... Świstaka spotkałaś? Podobno w dolinie za Mnichem po roztopach jest wylęgarnia tych gryzoni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Dnia 18.07.2020 o 10:59, Mateusz Z napisał: . Świstaka spotkałaś? Podobno w dolinie za Mnichem po roztopach jest wylęgarnia tych gryzoni. Jeszcze nie spotkałam więc muszę jeszcze raz się wybrać tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, vatra napisał: Jeszcze nie spotkałam więc muszę jeszcze raz się wybrać tam @vatraKoniecznie! Tam niemal zawsze świszczą. Miejscówkę przy stawku polecam. Edytowane 19 Lipca 2020 przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Znalazłam jeszcze takiego Mnicha Ta góra ma w sobie coś niezwykłego! Piękny, tajemniczy, trudno go zdobyć taki uwodzicielski Taki Mnich! 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) @vatra zgadamy się, że piękny, że uwodzicielski, lubię sobie na niego popatrzeć, ale czy trudno to zdobyć...? Dziś już chyba nie. Raczej bym powiedziała, że dość drogo Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 23 minuty temu, jaaga76 napisał: czy trudno to zdobyć...? Dziś już chyba nie. Raczej bym powiedziała, że dość drogo Z którejkolwiek strony by nie podejść do niego to trudności się piętrzą 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 6 minut temu, vatra napisał: Z którejkolwiek strony by nie podejść do niego to trudności się piętrzą I dlatego przyciąga jak magnes . Jak to się mówi "łobuzów się kocha najbardziej" 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi