Jump to content

Mała Fatra - na zimowo

Recommended Posts

Z racji dzisiejszej zacnej pogody, postanowiłam "zahaczyć" o Małą Fatrę. Mam do niej blisko i jakoś zawsze lubię tu wracać. Pasmo jest małe, ale myślę że każdy, kto tu jeszcze nie był, znajdzie coś dla siebie, polecam?

IMG_20230319_111049.jpg

IMG_20230319_095241.jpg

IMG_20230319_093651.jpg

IMG_20230319_095212.jpg

IMG_20230319_095749.jpg

• Like ! 8
  • 1 month later...

@Dryska Małą Fatrę miałam już dawno w planach, ale dopiero w kwietniu tego roku udało się wyskoczyć ? Szlak na Stoha zaliczony..... Następnym  razem kolejne szlaki.... Myślę, że już niedługo... ? 

Jest godna polecenia..... Piękne widoki, piękne polany..... 

DSC_2047.thumb.JPG.36b7c9ffa45d2d14964db39e45a6acde.JPG

DSC_2067.JPG

DSC_2099.JPG

DSC_2064.JPG

DSC_2086.JPG

DSC_2131.JPG

DSC_2147.JPG

DSC_2197.JPG

• Like ! 8

Kasiu, cudowna pogoda, cudowne zdjecia?, ja pamiętam jak kiedyś w dżdżystą pogodę dawałam czadu z Połdniowego Gronia w dół, dobrze że po drodze była kosodrzewina??? Pozdrawiam

• Like ! 1
6 minut temu, Dryska napisał:

Kasiu, cudowna pogoda, cudowne zdjecia?, ja pamiętam jak kiedyś w dżdżystą pogodę dawałam czadu z Połdniowego Gronia w dół, dobrze że po drodze była kosodrzewina??? Pozdrawiam

Pogoda może była przyzwoita, ale z południowego jak schodziliśmy to takie błoto było, że wszyscy po dwa razy lądowaliśmy - tak ślisko było. A buty oblepione tym błotem ważyły dwa razy więcej.... ??

Dnia 3.05.2023 o 21:24, Kasia K napisał:

Pogoda może była przyzwoita, ale z południowego jak schodziliśmy to takie błoto było, że wszyscy po dwa razy lądowaliśmy - tak ślisko było. A buty oblepione tym błotem ważyły dwa razy więcej.... ??

Chyba niewielu osobom schodzącym tym szlakiem po deszczu udało się uniknąć gleby.

Dla przypomnienia - wypadek auta HZS

https://tatromaniak.pl/aktualnosci/wypadek-ratownikow-gorskich-w-malej-fatrze-samochod-spadl-po-stoku-film/