Mateusz Z Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Słowacki szczyt o wysokości 2404 lub 2405 m. n. p. m.. Szczyt niedostępny turystycznie, acz kiedyś prowadził na niego żółty szlak. Gdzie nie gdzie można znaleźć na skale wyblakłą farbę. Wejście na wierzchołek nie jest trudne ani orientacyjnie, ani technicznie. Widoki jak dla mnie jedne z najpiękniejszych w całych Tatrach. Poniżej kilka zdjęć. Widok na Wielkie Solisko Bardzo kruchy żleb - podejście na szczyt Wierzchołek Panorama w kierunku Tatr Wysokich. Na pierwszym planie Szczyrbski Szczyt. Edytowane 30 Marca 2020 przez Mateusz Z 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Popatrzeć i pomarzyć , jak na razie , fajne widoki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nu81 Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Faktycznie widoki ze szczytu na najwyższym poziomie. Edytowane 30 Marca 2020 przez Nu81 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Mnie najbardziej przypadł do gustu oryginalny widok na Krywań i Dolinę Niewcyrkę z widocznym Wyżnim Teriańskim Stawem. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 (edytowane) Dnia 30.03.2020 o 12:57, Mateusz Z napisał: Słowacki szczyt o wysokości 2404 lub 2405 m. n. p. m.. Szczyt niedostępny turystycznie, acz kiedyś prowadził na niego żółty szlak. Gdzie nie gdzie można znaleźć na skale wyblakłą farbę. Wejście na wierzchołek nie jest trudne ani orientacyjnie, ani technicznie. ..... Tak gwoli ścisłości ( niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę) to żółty szlak nigdy nie prowadził na sam szczyt Furkotu, tylko na pobliską przełęcz - Bystry Przechód (2314 m npm )skąd już rzut beretem na wierzchołek Edytowane 17 Czerwca 2020 przez Artur S 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Dnia 17.06.2020 o 12:33, Artur S napisał: Tak gwoli ścisłości ( niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę) to żółty szlak nigdy nie prowadził na sam szczyt Furkotu, tylko na pobliską przełęcz - Bystry Przechód (2314 m npm )skąd już rzut beretem na wierzchołek Zgadza się. Szlak leciał na Bystry Przychód tylko. Teraz jest Bystra Ławka(nie tak blisko i trzeba się bardziej nagimnastykować). A tak w ogóle to lepiej w ogóle nie wchodzić na Ławkę jak ktoś zmierza na Furkot. Z obu dolin są fajne i łatwe podejścia. Wrzucę moje fotki z Furkotu(są stare i gorszej jakości ale za to więcej się zmieści). Szczyrbski(mój przyszły cel) i Dol.Młynicka(Kolisty i Capi Staw) Dol. Furkotna i Wielki Staw Furkotny Wielkie Solisko(byłem w tym roku) Dol. Furkotna i Ostra(jest w planach) Furkot W tle Mięgusze Krywań i Krótka(jest w planie) Mur Hrubego W tle Rysy, Wysoka, Gerlach i Kończysta Hruby z Furkotu(20min) Szatan(cel na next year) Solisko Hruby Szczyt Furkotu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 9 godzin temu, peter1 napisał: Z obu dolin są fajne i łatwe podejścia. Fakt, ale bardziej komfortowo wchodzi się od Młynickiej a zejść jest chyba prościej tą kruszyzną do Furkotnej ( zresztą od góry lepiej widać stare ślady farby ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 27 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 (edytowane) Furkot szczyt niepozorny ale widoki przy pięknej pogodzie bywają spektakularne. Mi udało się trafić na super pogodę . Krywań MSC, Szczyrbski, Rysy, Wysoka, Gerlach, Szatan Szczyrbski, Rysy, Wysoka, Gerlach, Szatan ... i chmurki ... 15 minut później jeszcze więcej chmurek Wielkie Solisko Edytowane 27 Lutego 2021 przez Krzysiek Zd 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 27 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Dnia 30.03.2020 o 12:57, Mateusz Z napisał: Bardzo kruchy żleb - podejście na szczyt Żleb faktycznie straszna kruszyzna nawet nie bardzo jest się czego łapać bo wszystko ruchome. Jedyne trudniejsze technicznie miejsce przy podejściu na szczyt. Twoje zdjęcia... wymiatają ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieszczady_wildlife Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Furkot klasa. Potwierdzam. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieszczady_wildlife Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Jeszcze kilka zdjęć. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi