Karol Binkowski Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Cześć. W od soboty do wtorku będę w Zakopanem i planuję jeden dzień na solidną wycieczkę. Świetnie wygląda trasa z Popradu przez Rysy, przez przełęcz Krzyżne do doliny Gąsiennicowej. Czy taka trasa jest realna w jeden dzień? Wystartowałbym pewnie koło 4:00 już od Słowackiej strony. W załączeniu grafika z trasą. Macie jakieś propozycje na modyfikacje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 1 godzinę temu, Karol Binkowski napisał: Cześć. W od soboty do wtorku będę w Zakopanem i planuję jeden dzień na solidną wycieczkę. Świetnie wygląda trasa z Popradu przez Rysy, przez przełęcz Krzyżne do doliny Gąsiennicowej. Czy taka trasa jest realna w jeden dzień? Wystartowałbym pewnie koło 4:00 już od Słowackiej strony. W załączeniu grafika z trasą. Macie jakieś propozycje na modyfikacje? Pozdrawiam Wiem że jakoś teraz ma być wymiana łańcuchów pod Rysami - sprawdź dokładnie kiedy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Binkowski Opublikowano 7 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Jutro mają wymieniać o ile pogoda dopisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 3 godziny temu, Karol Binkowski napisał: Cześć. W od soboty do wtorku będę w Zakopanem i planuję jeden dzień na solidną wycieczkę. Świetnie wygląda trasa z Popradu przez Rysy, przez przełęcz Krzyżne do doliny Gąsiennicowej. Czy taka trasa jest realna w jeden dzień? Wystartowałbym pewnie koło 4:00 już od Słowackiej strony. W załączeniu grafika z trasą. Macie jakieś propozycje na modyfikacje? Pozdrawiam Jesteś amatorem biegów górskich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Startujesz z miasta Poprad? ;)) Musisz iść na Krzyżne? Bardzo długa i męcząca trasa. Jak chcesz do Gąsienicowej szybko to przez Kozią Przełęcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Binkowski Opublikowano 7 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 2 godziny temu, J@n napisał: Jesteś amatorem biegów górskich ? Nie, ale lubię szybko chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Binkowski Opublikowano 7 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 4 godziny temu, peter1 napisał: Startujesz z miasta Poprad? ;)) Musisz iść na Krzyżne? Bardzo długa i męcząca trasa. Jak chcesz do Gąsienicowej szybko to przez Kozią Przełęcz. Dzięki za cynk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Przy dobrej pogodzie i w czerwcu (długi dzień) pewnie do zrobienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Teraz mniej piwa będzie musiał taszczyć, gdyż o wiele chłodniej, aniżeli w czerwcu. Lżej na plecach - szybszy krok ;] Trasa raczej z gatunku nieprzyjemno-asfaltowo-krupówkowych, ale skoro to ma być na 'ilość' a nie na 'jakość', to się nei wtrącam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Binkowski Opublikowano 8 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 1 godzinę temu, Q'bot napisał: Teraz mniej piwa będzie musiał taszczyć, gdyż o wiele chłodniej, aniżeli w czerwcu. Lżej na plecach - szybszy krok ;] Trasa raczej z gatunku nieprzyjemno-asfaltowo-krupówkowych, ale skoro to ma być na 'ilość' a nie na 'jakość', to się nei wtrącam To kicha. Chciałem iść na Rysy, bo nigdy nie byłem, a że jakoś trzeba wrócić do Zakopanego to miałem nadzieję po drodze chociaż zobaczyć fragment Orlej. Polecisz jakąś krótszą trasę z fragmentem z dużą ekspozycją? Może być od Słowacji, ma kto po mnie przyjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 13 minutes ago, Karol Binkowski said: Polecisz jakąś krótszą trasę z fragmentem z dużą ekspozycją? Może być od Słowacji, ma kto po mnie przyjechać. Hmm... To może start w Vyšnech Hágach, śniadanie nad Batyżowieckim Stawem, przejście sedlem pod Drúkom, przez Vysoką na Rysy (tam już musisz dobyć maczety, przedrzeć się przez tłum lemingów) i na szczycie odbić np. na Żabi szczyt -> stamtąd zejść do ośrodka wypoczynkowego nad plażą Morskiego Oka i wspiąć się na Szpiglasowy (bądź przez Świstąwkę, jeśli jesteś leniwy). Dostajesz się do Doliny 5 Stuffów, wskakujesz w dowolnym momencie na Orlą, schodzisz np. Granią Wołoszynów do drogi Balzera. Może ktoś z forumowiczów coś dopowie co warto odwiedzić, bo ja bywam częściej w TANAPie, aniżeli TPNie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Chcesz ekspozycji to idź na Orlą. Jak Twoim marzeniem są Rysy to idź na nie. Ale najlepiej to nie łącz tych 2 wycieczek. Nie wiem, ciężko doradzić bo nie znam Twojego doświadczenia, obycia etc. A kondycja to nie wszystko. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Binkowski Opublikowano 9 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Dnia 8.09.2022 o 10:02, Q'bot napisał: Hmm... To może start w Vyšnech Hágach, śniadanie nad Batyżowieckim Stawem, przejście sedlem pod Drúkom, przez Vysoką na Rysy (tam już musisz dobyć maczety, przedrzeć się przez tłum lemingów) i na szczycie odbić np. na Żabi szczyt -> stamtąd zejść do ośrodka wypoczynkowego nad plażą Morskiego Oka i wspiąć się na Szpiglasowy (bądź przez Świstąwkę, jeśli jesteś leniwy). Dostajesz się do Doliny 5 Stuffów, wskakujesz w dowolnym momencie na Orlą, schodzisz np. Granią Wołoszynów do drogi Balzera. Może ktoś z forumowiczów coś dopowie co warto odwiedzić, bo ja bywam częściej w TANAPie, aniżeli TPNie Dzięks! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 9 godzin temu, Karol Binkowski napisał: Dzięks! Masz ubezpieczenie na Tatry Slowackie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi