Olek Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Witajcie, Przeszukałem chyba cały Internet i nie mogę nigdzie niczego sensownego znaleźć, więc liczę na Waszą pomoc. Poszukuję raków bądź raczków (pytanie czy raczki się sprawdzają) na rozmiar buta 35. Zwykłe raki są od rozmiaru 36 i niestety te trochę brakuje. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 31 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Dla syna, z nim dalej niż Beskidy czy Gęsia Szyja się nie wybieram, ma 8 lat, jednak jak będzie wydeptane i ślisko to coś dla niego bym potrzebował. Podeszwę ma miękką. Wychodzi na to, że tylko raczki, pytanie jakie mają sens, możesz coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 1 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Dzięki za pomoc. Już zamówiłem lokalnie, jutro odbieram. Do Siego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Próbuję podciągnąć wątek. Szukam raczków. Podzielcie się swoim doświadczeniami i opiniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) @Luk_ trochę mnie zniechęciłeś tym niedopoasowaniem. Myślę o ewentualnym niszczeniu butów . Ale dzięki za info ( te raczki ominę). Edytowane 13 Września 2020 przez jaaga76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Pociągami wątek, bo aura sprzyja, a ja wciąż w trakcie szukania. Trafiłam na coś takiego: https://shop.gat-int.com/pl/p/Raczki-Mount-Track/3244?gclid=CjwKCAiAxeX_BRASEiwAc1QdkWxvFU1ozyzGodNE0yL0AWqX_B-zyUZXtDM40c38I_BZMKD1FJgwCBoCcd0QAvD_BwE Coś ktoś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwojo Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Dobry wieczór Albo dzień dobry Ja tak tylko spytam dla formalności, a gdzie Wy te raczki zakładacie i po co? bo nie do końca kumam... nie obraźcie się... albo ide w butach albo wiem że zakładam raki... nie chodzi mi o dzieci... dla ich bezpieczeństwa założyłbym jeszcze drugą parę na ręce i piąty egzemplarz na twarZ byleby im się nic nie stało... jak ja się czuje mało pewnie w butach to zakładam raki i mam jeden ząb czy będę w nich śmiesznie wyglądał i czy się będą ze mnie śmiać... mam bezpiecznie dojść i zejść nie umiem pływać ale raczki to tak jak bym się pytał jakie rękawki zalożyć jak idę do basenu... albo do niego wchodzę bo wiem co chcę w nim robić albo popatrzę na niego z brzegu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 9 hours ago, wwwojo said: gdzie Wy te raczki zakładacie i po co? Zwykle mają zastosowanie na płaskim - nie ważne czy w górach, czy na nieodśnieżonym, zlodowaciałym chodniku. Owszem, można chodzić po chodniku w rakach, ale trzebaby się w mieście ubierać w dostosowane doń buty i liczyć z częstym ostrzeniem. A raczki? założysz na wszystko, nie wywalisz się stojąc w kolejce do monopolowego, no i nie żal stępić, bo tanie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwojo Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 przekonałeś mnie tym monopolowymw takim razie propozycja jaaga76 wydaje się być najrozsądniejsza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 (edytowane) @Q'bot jak zwykle w punkt @wwwojo raczej w Karkonoszach trochę śmiesznie bym wyglądała, idąc np. na Słonecznik w rakach . A raczki w sam raz. Ale dalej nie wiem, czy ktoś ma coś do powiedzenia w sprawie tych wybranych przez mnie Edytowane 10 Stycznia 2021 przez jaaga76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 19 godzin temu, jaaga76 napisał: Pociągami wątek, bo aura sprzyja, a ja wciąż w trakcie szukania. Trafiłam na coś takiego: https://shop.gat-int.com/pl/p/Raczki-Mount-Track/3244?gclid=CjwKCAiAxeX_BRASEiwAc1QdkWxvFU1ozyzGodNE0yL0AWqX_B-zyUZXtDM40c38I_BZMKD1FJgwCBoCcd0QAvD_BwE Coś ktoś podpowie? W tej cenie znajdziesz Campa albo Grivela. Ja mam pierwsze, Kasia drugie - oboje jesteśmy zadowoleni. Tych z linku nie znam, więc trudno się mi wypowiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwojo Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 4 godziny temu, jaaga76 napisał: @Q'bot jak zwykle w punkt @wwwojo raczej w Karkonoszach trochę śmiesznie bym wyglądała, idąc np. na Słonecznik . A raczki w sam raz. Ale dalej nie wiem, czy ktoś ma coś do powiedzenia w sprawie tych wybranych przez mnie ni epodpowiem Tobie w temacie tego sprzętu bo nigdy tego nie posiadałem, wiem tylko że w górach nie wygląda się śmiesznie jak sie dba o swój tyłek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 1 godzinę temu, wwwojo napisał: ni epodpowiem Tobie w temacie tego sprzętu bo nigdy tego nie posiadałem, wiem tylko że w górach nie wygląda się śmiesznie jak sie dba o swój tyłek Zgadzam się w 100%, ale zabezpieczenie powinno być dopasowane do okoliczności... , również po to, by sobie i innym krzywdy nie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad93 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Wczoraj byłem na Śnieżce w VI.6+ pro traxion lite (pierwszy raz w raczkach). Kupiłem rozmiar L(42-44) i po założeniu na but 43 idealnie pasują, nic mi się nie przesuwało, spadało, hałasowało itp. Co prawda nie było lodu ale przydały się na zejściu, na stromych fragmentach z mocno ubitym śniegiem. Co do wytrzymałości to się okaże, ale poza tym szczerze je polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 A ja, jak się już zabrałam na poważnie za zakupy, to się okazało że raczki to towar deficytowy.... albo zostały małe rozmiary, albo drogie modele... no i z zakupów nici... No, ale jak ma być inaczej, skoro co drugi "człek" w Karkonoszach ostatnio był w raczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 On 1/21/2021 at 12:31 AM, jaaga76 said: No, ale jak ma być inaczej, skoro co drugi "człek" w Karkonoszach ostatnio był w raczkach To raczej antyrekomendacja... Chcesz być jak 'co drugi człek'? Bo ja nie chciałbym być xeroboy'em. Muszisz się zgłosić do kowala z tymi raczkami ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Dnia 21.01.2021 o 00:31, jaaga76 napisał: A ja, jak się już zabrałam na poważnie za zakupy, to się okazało że raczki to towar deficytowy.... albo zostały małe rozmiary, albo drogie modele... no i z zakupów nici... No, ale jak ma być inaczej, skoro co drugi "człek" w Karkonoszach ostatnio był w raczkach Na allegro możesz kupić dobre modele w okolicach stówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi