Fibi Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Pytanie do bywalców słowackiej części Tatr. Pod koniec września wybieramy się do Novej Lesnej, a jako, że na tamtejszym dworcu nie ma kasy biletowej i w pociągu też biletów kupić nie można to gdzie je kupujecie? Na jednym z popularnych blogów są wyszczególnione miejsca gdzie można te bilety kupić(np. sklep, poczta- tam czynne chyba do 18, a co jeśli przyjedzie się wieczorem, a start na szlak nazajutrz wcześnie rano?) ale, że są to informacje z 2015 roku, to obawiam się, że mogą być nieaktualne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emilski Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Mozecie kupic bilety przy uzyciu telefonu, wszystko znajdziecie na stronie: https://www.slovakrail.sk/sk/ceny-zlavy-sr/listok-sms/sms-listok-tatry.html tam tez znajdziecie linki na aplikacje mobilne kolei panstwowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 3 minuty temu, Emilski napisał: Mozecie kupic bilety przy uzyciu telefonu, wszystko znajdziecie na stronie: https://www.slovakrail.sk/sk/ceny-zlavy-sr/listok-sms/sms-listok-tatry.html tam tez znajdziecie linki na aplikacje mobilne kolei panstwowych Dzięki Niestety jestem zacofana technologicznie i nigdy żadnych biletów przez sms-y nie kupowałam :P. Cóż, trzeba się w końcu ogarnąć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Jezeli jedziecie autem możecie zatrzymać się w Smokowcu i kupić w kasie lub gdyby było późno to w biletomacie. Przy dłuższym pobycie opłaca się kupić bilet okresowy. Ja na 2 tygodnie często brałem miesięczny. W samej Nowej Leśnej bilet można kupić na przystanku, ale chyba od 08.00, co z punktu widzenia górołaza jest dość późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Tak chyba zrobimy Tzn jedziemy na 8 dni to chyba starczy nam tygodniowy. o 6.15 to ja już planuję być w elektriczce, także, tak- 8 to późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamžík Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Oczywiście można kupić bilet sms-em ale tylko mając SŁOWACKI NUMER. "SMS lístky sú dostupné pre zákazníkov domácich operátorov (...)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 4 godziny temu, Kamžík napisał: Oczywiście można kupić bilet sms-em ale tylko mając SŁOWACKI NUMER. "SMS lístky sú dostupné pre zákazníkov domácich operátorov (...)" Jesteś tego pewny? To nie jest czasami tak, że wystarczy mieć zasięg w słowackiej sieci? Mógłby się wypowiedzieć ktoś komu udało lub nie udało się kupić biletu w ten sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek81 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Kupując bilet online da się też zapłacić przelewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Najlepiej wykupić Kartę Tatry na Słowacji i z tą kartą przez 4 dni korzystacie z elektriczki bez ograniczeń 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Co to jest ta karta Tatry i do czego uprawnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 8 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 No i gdzie to kupić? Cztery dni mnie trochę nie urządzają, ja na 8 potrzebuję. Chyba kupię jednak bilet tygodniowy, w pierwszy dzień po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Karta jest imienna na stałe. Opłaca się ją albo w kwaterze albo w informacji turystycznej np. w Tatrzańskiej Łomnicy. Opłata na 4dni ok. 4euro w tym jest bez ograniczeń elektryczka i ubezpieczenie wysokogórskie. Po 4-rech dniach można ją doładować na nowo. Ten program jest opisany w necie. Dla mnie to fajna sprawa. Przy każdym wyjeździe z niej korzystam 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 9 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Kasiu, a jesteś pewna, że ta karta jest dostępna dla każdego? Znalazłam w necie spis hoteli gdzie można ją kupić i tego "mojego" na tej liście nie ma. Nie ma też nic o tym, że to można kupić w informacji turystycznej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Ja kupiłam ją w pensjonacie, byłam dwa tygodnie i doładowywałam ją. Przy kolejnym pobycie doładowałam ją w informacji turystycznej w Tatrzańskiej Łomnicy. Zerknij na www.regiontatry.sk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Fajna rzecz, następnym razem muszę kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 10 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 7 minut temu, Kasia K napisał: Ja kupiłam ją w pensjonacie, byłam dwa tygodnie i doładowywałam ją. Przy kolejnym pobycie doładowałam ją w informacji turystycznej w Tatrzańskiej Łomnicy. Zerknij na www.regiontatry.sk No ja zaglądałam właśnie na tę stronę i tam znalazłam tą listę miejsc gdzie to można kupić. Być może szukam dziury w całym, ale to jest tak śmiesznie tanie, że wydaje mi się, że jakiś hak musi być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Tak koszt jest mały, póki co nie znam haka. Do tej pory korzystałam z tego i jestem zadowolona. Jeżeli ktoś z Was ma więcej info na ten temat to podzielcie się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 10 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 7 minut temu, Kasia K napisał: Tak koszt jest mały, póki co nie znam haka. Do tej pory korzystałam z tego i jestem zadowolona. Jeżeli ktoś z Was ma więcej info na ten temat to podzielcie się. Słowacki rozumiem tak na 80 procent, więc nie jestem do końca pewna,ale na tej stronie z Twojego linka jest napisane, że aby zdobyć tę kartę musisz mieć zameldowanie w jednym z tych podanych przez nich hoteli. A jak nie masz to spadaj być może akurat miałaś szczęście nocować w jednym z nich, albo może od niedawna zmienili zasady. W każdym razie rozdawanie każdemu biletów i ubezpieczenia prawie za darmo (no i jeszcze zniżek) jest troszkę podejrzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Wtedy nocowałam w hotelu w którym można ją kupić. Masz rację trzeba nocować w miejscu, które jest partnerem programu. Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 28 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Nie zakładam nowego tematu bo i po co, skoro można odświeżyć stary. Taka ciekawostka dotycząca elektriczki - oglądałem dziś trzeci odcinek starego (1965) miniserialu "Perły i dukaty", ten z Wiśniewską i Holoubkiem. I w jednej z pierwszych scen w tle przejeżdżała elektriczka która wówczas miała część wagonów odkrytych. Zrzut ekranu z yt: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi