Zośka 2,535 Posted June 4, 2021 Share Posted June 4, 2021 @Krzysiek Zd ja w tym roku trzymam kciuki za Maxa ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Mrtio 28 Posted June 4, 2021 Share Posted June 4, 2021 1 godzinę temu, Zośka napisał: @Krzysiek Zd ja w tym roku trzymam kciuki za Maxa ? Widzę i czytam że nie tylko góry ? fajnie poznać miłośników F1. I od razu oczywiście -- VER od początku kariery. 2 Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 1,147 Posted June 4, 2021 Share Posted June 4, 2021 (edited) Dnia 4.06.2021 o 07:39, Zośka napisał: @Krzysiek Zd ja w tym roku trzymam kciuki za Maxa ? @Zośka ja też, bo i przez to cały sezon może być znacznie ciekawszy ?. A w końcu też Checo zacznie mu bardziej pomagać i siły się wyrównają ?. @Mrtio również miło poznać ? Edited June 5, 2021 by Krzysiek Zd Quote Link to post Share on other sites
Olekk 1 Posted October 30, 2021 Author Share Posted October 30, 2021 Wie ktoś może, gdzie można bezpiecznie parkowac przy drodze w Palenicy Białczańskiej? Widzę na zdjęciach tam całe sznury aut, ale z drugiej strony widzę artykuły, że policja odholowuje nieprawidłowo zaparkowane auta. Quote Link to post Share on other sites
Zośka 2,535 Posted October 30, 2021 Share Posted October 30, 2021 (edited) @Olekk nigdzie🙂. Tam przy poboczach jest linia ciągła. @Mrtio @Krzysiek Zd teraz pełna mobilizacja z tymi kciukami za Maxa😀 Edited October 30, 2021 by Zośka 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Olekk 1 Posted October 30, 2021 Author Share Posted October 30, 2021 (edited) Na pewno? Na Google Maps widze te linie, ale tu np. nie widzę żadnej linii: Parking do Morskiego Oka niezgodny z prawem? TPN odda kierowcom 2 mln zł? | Gazeta Krakowska Morskie Oko, Tatry - Łysa Polana i Palenica Białczańska. E-bilety na parkingi. Od kiedy? Ile kosztują? Gdzie kupić? - TVN24 Biznes Edited October 30, 2021 by Olekk Quote Link to post Share on other sites
Zośka 2,535 Posted October 30, 2021 Share Posted October 30, 2021 @OlekkNo tak, ten kawałek jest liczony jako miejsca parkingowe, dostępne z e-biletem więc jak masz bilet to tam skierują Cię jak miejsca na głównym parkingu są zajęte. 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 2,013 Posted October 30, 2021 Share Posted October 30, 2021 @Olekk jest jeszcze jeden myk. Istnieje pojęcie tamowanie,utrudnianie ruchu, jeśli zaparkujesz nawet w miejscu gdzie zatrzymanie i postój nie jest zabroniony ale Twój pojazd powoduje utrudnienie/np kierowcy muszą cię omijać , kombinować , przepuszczać się /to jest wykroczenie i w skrajnym przypadku możesz zostać wyholowany o mandacie nie wspomnę. Co prawda obecnie policjanci szkoleni są w bardzo uproszczony sposób i potrafią/a i to nie zawsze prawidłowo/ tylko egzekwować znaki tym niemniej zagrożenie istnieje👮♂️ 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 283 Posted October 31, 2021 Share Posted October 31, 2021 21 godzin temu, Olekk napisał: Wie ktoś może, gdzie można bezpiecznie parkowac przy drodze w Palenicy Białczańskiej? Widzę na zdjęciach tam całe sznury aut, ale z drugiej strony widzę artykuły, że policja odholowuje nieprawidłowo zaparkowane auta. Bezpiecznie - to tylko wówczas jeśli zapłacisz i obsługa parkingu cię tam skieruje. W innych przypadkach to będzie loteria pt "odholowali czy nie". 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,435 Posted October 31, 2021 Share Posted October 31, 2021 (edited) @Olekk jak lubisz hazard to stawiaj...kto bogatemu zabroni? we wrześniu potrafili 20-25 aut na lawety wrzucić.... dziennie! Jak ja nie lubię takiego kombinowania... tu nie płacę za parking, tu za toaletę.... ale oczywiście wymagam...😒 Edited October 31, 2021 by jaaga76 5 Quote Link to post Share on other sites
Olekk 1 Posted November 12, 2021 Author Share Posted November 12, 2021 A orientuje się ktoś, czy w Oravicach jest tylko ten płatny parking przy ośrodku, czy też da się tam gdzieś zostawić auto w sposób bezpłatny i zarazem nie łąmiący zakazów parkowania itd.? Quote Link to post Share on other sites
Zośka 2,535 Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 (edited) @Olekk bezpłatnego parkingu nie ma ale kiedyś jak nie było miejsca na płatnym to zostawiliśmy auto koło pensjonatu niedaleko parkingu. Oczywiście zapytaliśmy o pozwolenie i chcieliśmy zapłacić ale właściciel nie wziął od nas nic. Edited November 12, 2021 by Zośka Quote Link to post Share on other sites
Olekk 1 Posted November 12, 2021 Author Share Posted November 12, 2021 (edited) Chyba nawet jest, tutaj:https://goo.gl/maps/31TYZrnXXzVdtAMK6 ale widząc tak rozmazane zdjęcia trudno zweryfikować I może tutaj:2311 - Google Maps Edited November 12, 2021 by Olekk Quote Link to post Share on other sites
Olekk 1 Posted November 20, 2021 Author Share Posted November 20, 2021 Czy nie orientuje się ktoś, kiedy odjeżdza pierwszy bus z Zakpanego na Łysą Polanę? Bo mi wychodzi, że o... 8.40 dopiero. Ale Z-ne ma beznadziejnie napisane rozkłady jazdy na necie, więc może coś ktoś wie więcej? Quote Link to post Share on other sites
Karol Kliński 316 Posted November 20, 2021 Share Posted November 20, 2021 Latem pierwszy bus odjeżdża o godzinie 6.00 rano. Jeśli pytasz o okres późnojesienny albo zimowy, to nie wiem jak jest, bo nigdy nie jechałem o tej porze roku. Jak będziesz w Zakopanem, to nie sugeruj się żadnymi internetami, po prostu zapytaj kierowców busów. Oni udzielą Ci najbardziej rzetelnej informacji (bądź co bądź, zależy im na klientach) 🙂 Quote Link to post Share on other sites
Olekk 1 Posted November 20, 2021 Author Share Posted November 20, 2021 Tak, ale te letnie busy teraz nie jeżdżą, widac to po literkach dopisanyhc do godzin na rozkłądach jazdy. Ale żeby aż o 8.40... Trudno w to uwierzyć Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 1,147 Posted December 12, 2021 Share Posted December 12, 2021 Dnia 30.10.2021 o 10:54, Zośka napisał: teraz pełna mobilizacja z tymi kciukami za Maxa😀 Już mnie palce bolą od tego trzymania ale kibicuję do końca Maxowi. 😉☺ @Zośka @Mrtio mam nadzieję, że Wy też ✊😉 2 Quote Link to post Share on other sites
Mrtio 28 Posted December 12, 2021 Share Posted December 12, 2021 1 minutę temu, Krzysiek Zd napisał: Już mnie palce bolą od tego trzymania ale kibicuję do końca Maxowi. 😉☺ @Zośka @Mrtio mam nadzieję, że Wy też ✊😉 Pewnie ✊ mocno trzymamy😊 2 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 2,535 Posted December 12, 2021 Share Posted December 12, 2021 @Krzysiek Zd @Mrtio chyba możemy wypić szampana🍸 2 Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 1,147 Posted December 12, 2021 Share Posted December 12, 2021 Oczywiście😉 Piękna historia 😍🍾🥂 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts