wjesna Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca 5 minut temu, barbie609 moder napisał: No kurczę Zawraty , Rysy , Percie przelazł o w Dziurze nie był Mnie się zdarza, że takie łatwiejsze rzeczy zostawiam sobie na potem, na kiedyś, ma starość;) 7 minut temu, barbie609 moder napisał: oczywiście trafiły się sympatyczne pogaduchy przy herbaciarni -Pani obiecała,że tu do nas zajrzy ,Pozdrawiamy. Z Ciebie niezły agitator forumowy Oczywiście Panią zapraszamy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca 1 godzinę temu, barbie609 moder napisał: halny dalej No właśnie! A Panowie sobie spacerki robią ku wiośnie. Nie wiem jak Wy, ale ja halny lubię. Zadzowia mnie wizualna strona tego zjawiska, co do działania ma psychicznie jestem dość sceptyczna. 1 godzinę temu, wjesna napisał: zapraszamy Serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca Przed chwilą, jaaga76 napisał: co do działania ma psychicznie jestem dość sceptyczna. to akurat jest fakt , jak był halny ilość interwencji momentalnie szła w górę. Wszelkie awantury domowe , sąsiedzkie a i klienci byli często bardziej agresywni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca 38 minut temu, barbie609 moder napisał: to akurat jest fakt , jak był halny ilość interwencji momentalnie szła w górę. Wszelkie awantury domowe , sąsiedzkie a i klienci byli często bardziej agresywni . Pytanie, czy to nie rodzaj placebo, bo badania nie przynoszą jednoznacznej odpowiedzi..... Ba więcej wyników nie potwierdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 1 godzinę temu, jaaga76 napisał: Ba więcej wyników nie potwierdza. Wiem co obserwowałem będąc w służbie. Ja to się nie odnosi do wyników badań , nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca (edytowane) 8 minut temu, barbie609 moder napisał: Wiem co obserwowałem będąc w służbie. Ja to się nie odnosi do wyników badań , nie wiem. To bardzo ciekawe zagadnienie. Absolutnie nie pozwala na jednoznaczną interpretację. https://www.ppn.ipin.edu.pl/aktualne/2009/4/t18n4_3.pdf Edytowane 27 Marca przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 4 minuty temu, jaaga76 napisał: Absolutnie nie pozwala na jednoznaczną interpretację. Większość tych przypadków o których pisałem to raczej nie zdiagnozowane zaburzenia psychiczne a po prostu większa pobudliwość niższy próg pobudzenia i agresja . Nie wiem być może gdyby tych osobników /głównie mężczyźni/ przebadać to by jakieś diagnozy zapadły. Co do skali nie odnotowywano w Książce Interwencji warunków meteo więc nic się da obiektywnie opisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca 22 minuty temu, barbie609 moder napisał: Większość tych przypadków o których pisałem to raczej nie zdiagnozowane zaburzenia psychiczne a po prostu większa pobudliwość niższy próg pobudzenia i agresja . Nie wiem być może gdyby tych osobników /głównie mężczyźni/ przebadać to by jakieś diagnozy zapadły. Co do skali nie odnotowywano w Książce Interwencji warunków meteo więc nic się da obiektywnie opisać. Pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Dzisiaj miały być Stare Wierchy i Maciejowa ale pojawiły się pewne zobowiązania rodzinno -towarzyskie w postaci dwóch koleżanek mojej lepszej połowy.Obydwie ,,nie chodzące,, więc trzeba delikatnie. Wybór padł na Strążyską , podejście do Siklawy , herbaciarnia te sprawy. To to nawet w miejskich butach można bezpiecznie zrobić. Ja wpadłem na pomysł ,że sobie przy okazji odwiedzę Sarnią . Jak wymyśliłem tak zrobiłem. Do doliny weszliśmy przed 10-tą , już zaczynał się ruch . Przyspieszyłem i poszedłem przodem . Było ciepło ,chwilami wiał taki chłodny wiaterek. W miarę szybko podszedłem na przełęcz, szlak chwilami nieprzyjemny mokry , błoto na kamieniach ślisko. Zdecydowanie wolę ten szlak w czasie takiej fajnej zimy , dużo lepiej się idzie. Powyżej przełęczy w lesie resztki śniegu ale sam szczyt suchy i przyczepny. Niestety zapomniałem aparatu i tylko parę widoczków zrobionych moim starym telefonem ruch się wzmaga , robi się tłoczno a Panie już pewnie czekają koło herbaciarni , więc na dół. Zejście śliskie , jest już jedno rozwalone kolano , szosowe adidaski nie dały rady . Noc dziwnego wędrowiec przedemną szedł w Scarpach i też mu śliskawo było a i moje Hanzle też takie nie do końca stabilne. Koło herbaciarni już kotłowanina , w miarę szybko wychodzimy , wracamy przez Wierch Poroniec żeby sobie widoki pooglądały. W okolicy ronda tłum , wolę sobie nie wyobrażać Palenicy. Dobrze że nasze majówkowe plany dotyczą miejsc gdzie nie ma majówki. Zresztą o ile wiem to chyba nie tylko moje 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 18 minut temu, barbie609 moder napisał: Dzisiaj miały być Stare Wierchy i Maciejowa ale pojawiły się pewne zobowiązania rodzinno -towarzyskie w postaci dwóch koleżanek mojej lepszej połowy.Obydwie ,,nie chodzące,, więc trzeba delikatnie. Wybór padł na Strążyską , podejście do Siklawy , herbaciarnia te sprawy. To to nawet w miejskich butach można bezpiecznie zrobić. Ja wpadłem na pomysł ,że sobie przy okazji odwiedzę Sarnią . Jak wymyśliłem tak zrobiłem. Do doliny weszliśmy przed 10-tą , już zaczynał się ruch . Przyspieszyłem i poszedłem przodem . Było ciepło ,chwilami wiał taki chłodny wiaterek. W miarę szybko podszedłem na przełęcz, szlak chwilami nieprzyjemny mokry , błoto na kamieniach ślisko. Zdecydowanie wolę ten szlak w czasie takiej fajnej zimy , dużo lepiej się idzie. Powyżej przełęczy w lesie resztki śniegu ale sam szczyt suchy i przyczepny. Niestety zapomniałem aparatu i tylko parę widoczków zrobionych moim starym telefonem ruch się wzmaga , robi się tłoczno a Panie już pewnie czekają koło herbaciarni , więc na dół. Zejście śliskie , jest już jedno rozwalone kolano , szosowe adidaski nie dały rady . Noc dziwnego wędrowiec przedemną szedł w Scarpach i też mu śliskawo było a i moje Hanzle też takie nie do końca stabilne. Koło herbaciarni już kotłowanina , w miarę szybko wychodzimy , wracamy przez Wierch Poroniec żeby sobie widoki pooglądały. W okolicy ronda tłum , wolę sobie nie wyobrażać Palenicy. Dobrze że nasze majówkowe plany dotyczą miejsc gdzie nie ma majówki. Zresztą o ile wiem to chyba nie tylko moje A na Sarniej dużo ludzi było? Bo Zakopane pewnie całe zawalone, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 28 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 1 minutę temu, Mnich Admin napisał: A na Sarniej dużo ludzi było jak wszedłem to ok 10 osób , ale ruch szybko się nasilał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 29 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Jak się koleżankom podobała Strązyska? Fakt, to bloto zmieszane ze śniegiem bardzo śliskie i nieprzyjemne do chodzenia. Sarnia bez śniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 29 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 3 minuty temu, wjesna napisał: Jak się koleżankom podobała Strązyska? są to osoby nie bywałe w górach ,więc podobało się bardzo.Tak samo jak później widoczek Głodówki. 4 minuty temu, wjesna napisał: Sarnia bez śniegu? jedyne śnieżne pozostałości to w tym lasku powyżej przełęczy , dalej chwilę mokro a później już sucho. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 29 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 3 minuty temu, barbie609 moder napisał: są to osoby nie bywałe w górach ,więc podobało się bardzo.Tak samo jak później widoczek Głodówki. W takim razie mieliście okazję popatrzeć świeżym okiem na znane już rejony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi