staroń Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Kiry - Hala Ornak - Iwanicka Przełęcz - Ornak - Siwa Przełęcz - Bystrá - Siwa Przełęcz - Dolina Chochołowska Moja pierwsza wizyta na Słowacji Do tej pory Tatry Zachodnie trochę odpuszczałem, ale widzę, że warto połazić. Zejście z Siwej Przełęczy do Doliny Chochołowskiej na ten moment wygrywa, jeśli chodzi o najbardziej nielubiane przeze mnie trasy, ktoś ma podobnie czy to tylko ja? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 1 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Ja z Bystrej schodziłam przez Ornak, zresztą wchodziłam też bo nie przepadam za Chochołowską ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 1 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Te kozice na szlaku są genialne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 1 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 8 minut temu, Natalia D napisał: Czy Zachodnie Tatry są naprawdę tak mało zaludnione jak widać to na Waszych zdjęciach? Pytam bo nie mam jeszcze zbyt dużego doświadczenia w Zachodnich! Natalio, na Bystrej byłem 15 sierpnia, w polskich Tatrach tłumy (z Zakopanego ok 22 wyjeżdżałem ponad godzinę, masakra), na Bystrej bylo dosłownie kilka osób, głownie Słowacy, paru Polaków, cisza i spokój 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Najwięcej ludzi spotkałam na Wołowcu i Rohaczach a w innych miejscach dosłownie kilka osób!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 1 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 7 minut temu, Natalia D napisał: @starońTak się składa, że ja też byłam wtedy w Zakopanem! Kończyłam urlop i wyjeżdżałam 17 sierpnia. Niestety korki w mieście i okolicach w te dni były masakryczne i nie wyszły mi trasy które planowałam. Żałuje teraz że nie wybrałam się właśnie w Zachodnie! Ja przyjechałem 14.08, wtedy padało, więc jadąc w góry oglądałem zachmurzone szczyty, 15 była super pogoda, więc udało się zrobić Bystrą, 16 miałem urodziny, więc wolałem wrócić do Krakowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaK Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Ja Bystrą już dwa razy podziwiałam, ale tylko kiedy byłam nad Smreczyńskim Stawem. I I tak kusi i kusi razem z Błyszczem! W tym roku miałam tam pójść, już byłam pewna tej trasy (też byłam akurat w sierpniu w Zakopcu, 17stego przyjechałam) ale i pogoda średnio dopisała i trochę mi się zmieniły plany wycieczek. Jesienią spróbuję się tam wybrać o ile pogoda dopisze. Bo po zdjęciach to widać, że warto I zimą też tak pięknie... !! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 1 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Tak w ogóle to chcę powiedzieć, że jak się wychodzi z Chochołowskiej to jest mega trudno o dojazd do Zakopanego w godzinach wieczornych. Nie wiem, czy ktokolwiek miał z tym problem, ale Kiry to jest w sumie najlepsze rozwiązanie. Czekałem na busa z pół godziny aż w końcu mnie przemiły góral zgarnął swoim Cinquecento do Zakopca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 2 godziny temu, Natalia D napisał: Czy Zachodnie Tatry są naprawdę tak mało zaludnione jak widać to na Waszych zdjęciach? Pytam bo nie mam jeszcze zbyt dużego doświadczenia w Zachodnich! Można też wejść na Bystra szlakiem, który prawie zawsze jest pusty - start na bezpłatnym parkingu na Podbanskim, potem Doliną Kamienista na Pysznianska Przełęcz i stamtąd na Bystra. Nawet Słowacy zazwyczaj wchodzą na ten szczyt Doliną Bystra, więc uniknięcie tłoku i przy okazji zaliczycie kultowe miejsce jakim jest obecnie niedostępna z polskiej strony Pysznianska Przełęcz. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 1 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 2 minuty temu, Natalia D napisał: @starońPozostaje jeszcze nocowanie w schronisku! Wierz mi lub nie, ale idąc na Bystrą pomyślałem, że fajnie by było zrobić 4-5 dni z przystankami w schroniskach, najpierw Tatry Zachodnie, potem Wysokie, się zobaczy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Hej! Miałem to szczęście, że na Bystrą wchodziłem w idealnych warunkach - jesień, słonecznie, super widoczność. Szlak od Kir przez Ornaki i powrót dość wymagający kondycyjnie. Trudności technicznych brak. Mała ekspozycja gdzieniegdzie przy przejściu od Siwego Zwornika do Bystrego Karbu. Poniżej kilka zdjęć z wyprawy :) 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Lato też Na pierwszej fotce widok z Pyszniańskiej Przełęczy , potem prawie pusta ścieżka z przełęczy na szczyt i trzecie zdjęcie widok na Tatry Wysokie podczas zejścia w Dolinę Bystrą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Jak się zejdzie jeszcze ciut niżej to Krywań jest jeszcze bardziej krywański 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zejście z Siwej Przełęczy do Doliny Chochołowskiej na ten moment wygrywa, jeśli chodzi o najbardziej nielubiane przeze mnie trasy, ktoś ma podobnie czy to tylko ja? Oj nie tylko Ty. Szczególnie, że schodziłem tamtędy dwa razy w odstępie trzech tygodni, bo pierwsza próba wejścia na Bystrą skończyła się przedwcześnie na Siwym Zworniku w całkowitym zachmurzeniu z widocznością kilkunastu metrów. Powtórka zakończyła się już sukcesem, ale więcej tamtędy schodzić nie planuję, choć jeszcze przynajmniej raz wejdę (jak się wybiorę na Starego Robota ;)). Z Bystrej rewelacyjne widoki, zdecydowanie warto, choć daleko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nobody Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Lubię ten szlak ale mam z niego bardzo mało zdjęć. To jest z maja 2019. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nobody Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Dnia 1.09.2019 o 22:22, staroń napisał: Tak w ogóle to chcę powiedzieć, że jak się wychodzi z Chochołowskiej to jest mega trudno o dojazd do Zakopanego w godzinach wieczornych. Nie wiem, czy ktokolwiek miał z tym problem, ale Kiry to jest w sumie najlepsze rozwiązanie. Czekałem na busa z pół godziny aż w końcu mnie przemiły góral zgarnął swoim Cinquecento do Zakopca Dlatego ja wolę z Kościeliskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 8 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) A ja wolę z własnym transportem, bo powroty Chochołowską z Zachodnich to mam zazwyczaj po zmroku. Te kozice na szlaku są genialne Edytowane 17 Lutego 2020 przez Gieferg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi