pmwas Opublikowano 8 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia UAZ już u blacharzy. Ogólnie - tak to jest mieć "egzotyka" - podchodzą do niego jak pies do jeża, a jak im powiedziałem, że szyby nie umiem dostać i trzeba dorobić (zwykła płaska szyba), to już patrzyli jakbym im kazał tym UAZem w kosmos poleciec. Ale byle klapę zamontowali, to szybę już sam ogarnę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 16 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) Na Podhalu w śniegu. A to auto śnieg lubi A pomarańczowy już dostał szybę, powinien wkrótce być gotowy... Edytowane 16 Stycznia przez pmwas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 17 Stycznia Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Wizualnie jest taki... ponadczasowy. Trochę Wranglera przypomina Teraz tylko wcisnąć napęd z Cybertruck'a i będzie jeździł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 17 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) 3 godziny temu, Q'bot napisał(a): Wizualnie jest taki... ponadczasowy. Trochę Wranglera przypomina Teraz tylko wcisnąć napęd z Cybertruck'a i będzie jeździł Wizualnie sylwetkę ma jak przedwojenne Fordy W Czechach jest firma, która przerabia UAZy na EV... Jak się kiedyś "skończy" rosyjski cud inżynierii zwany ZMZ 409, to można pomyśleć. A kiedy się skończy - nie wiem, bo nawet u Ruskich jedni mówią, że to , które rzadko wytrzymuje 100000km, a inni, że super silnik i jak się dba to i pół miliona spokojnie przejeździ. I bądź tu mądry... Edytowane 17 Stycznia przez pmwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 9 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Pomarańcza w końcu się robi... Z daleka widać, że klapa już jest, pewnie wkrótce będzie do odbioru. A w czarnym mam - że tak powiem - nieszczelność wydechu... VID_20250207_154028.mp4 Nie żeby mnie to zdziwiło, dawno już mówiłem, żeby ten wydech przy okazji innych robót wymienili, bo długo nie pociągnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 10 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego (edytowane) Odebrałem. Moje pierwsze pytanie... Gdzie światło stop? Eeeee... To ono jest w tych częściach? Ok. Dobra. Kolor... Prawie ten, ale nie calkiem Klamka odpada. Ale jest ok. Mocne 5/10, czyli dla UAZa w sam raz. Światło ogarnąłem sam, klamkę też. Ogolnie... Cieszę się. Szkoda, że "bity", ale grunt że się znalazł Edytowane 11 Lutego przez pmwas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 12 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Takie skojarzenie: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 23 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu Coraz bardziej skłaniam się (a w zasadzie to już chyba decyzja) finalnie ku opcji dojeżdżenia czarnego UAZa, żeby UAZa zachować na lata, a nie wykończyć w lat 4 czy 5. Ja tym robię 15000km rocznie, plus sól drogowa... za 5 lat będzie obrdzewały grat. A czarny już jest grat, to żadna strata. Po czarnym będą już tylko wspomnienia, a pomarańczowym jeszcze się z Jasiem pobawimy. Moim zdaniem ma to większy sens niż wyeksploatowanie takiego cuda. Możecie się nie zgadzać, ale mnie to auto się bardzo podoba, cudne jest i już 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 18 godzin temu, pmwas napisał(a): żeby UAZa zachować na lata, poszukaj instrukcji długotrwałej konserwacji pojazdu z czasów LWP. Stało tego pełno na ZN-ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi