Mnich Admin Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Jutro premiera nowej książki o tatrzańskich tragediach. Ale zanim po nią sięgnięcie, zachęcam do przeczytania wywiadu z jej autorem. https://podroze.gazeta.pl/podroze/7,114158,26298881,w-tatrach-pojawilo-sie-tzw-myslenie-korporacyjne-ktos-jest.html#s=BoxOpMT Zapowiada się nieźle. Pewnie kupię i przeczytam. I porównam z klasyką gatunku - "Wołaniem w górach" Jagiełły. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Nawet nie wiedziałem, że wyszła. @Mnich ModeratorI jak? Czytałeś może? Warto kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 20 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 4 godziny temu, peter1 napisał: Nawet nie wiedziałem, że wyszła. @Mnich ModeratorI jak? Czytałeś może? Warto kupić? Moim zdaniem warto. Zbiór przeróżnych historii zabrany w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 @peter1 nie zgadzam się z @Mnich Moderator . Moim zdaniem ksiazka jest slaba. Napisana na siłę, trochę bez ładu i składu. Do "Wołania ..." bardzo jej daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 @jaaga76 dzięki za opinię! Wiadomo, że Jagiełły nikt nigdy nie przebije. Może w takim razie lepiej najpierw książkę gdzieś pożyczyć i sprawdzić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 @peter1 zgadzam się z @jaaga76. Mnie też ta książka rozczarowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 @Zośka ok, dzięki! To już 2 osoby na nie, daje do myślenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 22 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Dnia 21.12.2020 o 16:41, peter1 napisał: @Zośka ok, dzięki! To już 2 osoby na nie, daje do myślenia... Najlepiej przeczytaj i sam wyrób sobie opinie. Moim zdaniem arcydzieło to nie jest, ale nie miałem jakoś poczucia straconego czasu po jej przeczytaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 12 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Najlepiej przeczytaj i sam wyrób sobie opinie. Moim zdaniem arcydzieło to nie jest, ale nie miałem jakoś poczucia straconego czasu po jej przeczytaniu Chętnie przeczytam. Bardziej się zastanawiam nad kupnem bo ja już generalnie nie mam gdzie trzymać książek. Dlatego myślałem o pożyczeniu najpierw i sprawdzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 @peter1zdecydowanie wypożycz, nie kupuj. To książka z gatunku tych, do których się nie wraca.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 @Luk_ jakoś mi przymiotnik "przyjemnie" nie pasuje do "Wołania" ....to po pierwsze. Po drugie kronika z zasady zawiera "suche fakty. Po trzecie, sam sposób opowiadania przez Jagiełłę, już był tak sugestywny, że nie trzeba (jak dla mnie) żadnych ozdobnikow. Moja wyobraźnia solidnie malowala obrazy. Po czwarte "Wołanie" jest do bólu śpójne i ma cel. Co jest celem drugiej książki... za prawdę nie wiem...jaka jest myślą przewodnia podobnie... może autor podpisał umowę i kończył mu sie termin, więc wrzucił co tylko mu sie kojarzyło... Czemu teraz wszyscy muszą pisać książki o górach??? Szaleństwo jakieś... Nie wiem jak Wy, ale ja już nie jestem w stanie śledzić rynku ksiązki górskiej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi