Jędrek Opublikowano 18 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia W dniu 16.08.2024 o 01:56, J@n napisał(a): nigdy nie chodziłeś po górach? Póki co kompletuje sprzęt - od a do z. Poleciłbyś coś, zamiast dowcipkować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 18 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 10 godzin temu, Jędrek napisał(a): Póki co kompletuje sprzęt - od a do z. Poleciłbyś coś, zamiast dowcipkować pamiętam dokładnie mój pierwszy wyjazd w Tatry, miałem pionierki, flanelową koszulę, skarpety i sweter zrobiła mi babcia na drutach, metalowy bukłak, pałatkę harcerską i chlebak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) W dniu 18.08.2024 o 21:20, J@n napisał(a): pamiętam dokładnie mój pierwszy wyjazd w Tatry, miałem pionierki, flanelową koszulę, skarpety i sweter zrobiła mi babcia na drutach, metalowy bukłak, pałatkę harcerską i chlebak I to jest konkretna odpowiedź Tylko z linkami do niektórych produktów może być jednak pewien problem Edytowane 20 Sierpnia przez Jędrek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) 7 minut temu, Jędrek napisał(a): linkami do niektórych produktów sklepem podstawowym i jedynym była Składnica Harcerska Najlepsze były skarpety z owczej wełny, stawiałem je zawsze do wysuszenia na szerokim parapecie okien w Domu Turysty Edytowane 20 Sierpnia przez J@n 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, J@n napisał(a): .... Najlepsze były skarpety z owczej wełny, stawiałem je zawsze do wysuszenia na szerokim parapecie okien w Domu Turysty Nie bałeś się że jak spadną to się rozbiją? Edytowane 20 Sierpnia przez Lexi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 3 minuty temu, Lexi napisał(a): Nie bałeś cię że jak spadną to się rozbiją? sporo wytrzymywały - nawet 3 tygodniowe wędrówki bez prania 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia (edytowane) @J@nKiedyś dostałam takie skarpety od cioci. Przywiozła je z wycieczki do Zakopanego. O rany jak one gryzły. Zdjęłam je po kilku minutach i nigdy więcej nie założyłam. Zazdrościłam bratu że dostał ciupagę. Edytowane 21 Sierpnia przez Zośka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 40 minut temu, Zośka napisał(a): O rany jak one gryzły Ja miałem robione przez Mamę , pod spód ubierałem cienkie bawełniane . Doskonale sprawdzały się i w górach i na poligonie. Takie teraz ciężko dostać podobnie jak porządny wełniany sweter z naszej wełny.Tego co go teraz noszę w góry to moje szczęście szukało długoo.... Są dostępne ale zagraniczne np: https://militaria.pl/p/sweter-mil-tec-austrian-alpin-black-1441861 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirelt Opublikowano 23 Września Udostępnij Opublikowano 23 Września Z takich mniej typowych rzeczy to mogę podrzucić podróżne worki próżniowe. Od zwykłych różnią się tym, że się je zwija zamiast odsysać powietrze odkurzaczem, do którego w podróży nie zawsze ma się dostęp Potrafią pomóc oszczędzić masę miejsca w bagażu. No i polecam nie zapomnieć o kubku termicznym - mega się sprawdza Super kubki ma Contigo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi