Skocz do zawartości

Babia Góra 30.06. ktoś chętny ;)

Rekomendowane odpowiedzi

.... a może ktoś reflektuje na niedzielny wypad na Królową Beskidów🤔śledzę pogodę, jutro ma być tak sobie, natomiast niedziela zapowiada się nawet słonecznie 🤣wyjście z Polany Stańcowej...zielonym szlakiem jakieś dwie godzinki w zależności od sił 😉

• Lubię to ! 1

1 godzinę temu, wjesna napisał:

@Dryskai jak? Udało sie wyjść na Babią?

Udało.... Zaczęło się dobrze.. O 6-ej nawet było gdzie zaparkować...😉

IMG_20240630_062513.thumb.jpg.b213b002e4c39fc06652379bedcff8db.jpg

No cóż.... miało być słonecznie, ale nie było i nawet na początku mi to nie przeszkadzało z racji zapowiadanego mega upału. Jednak im wyżej tym emocje przechodziły bokiem 😳IMG_20240630_074654.thumb.jpg.9623a73d47438f44f07ef2b852c95eee.jpgIMG_20240630_074647.thumb.jpg.6a0c0115920bc0bb06789a05fbd5ab31.jpgIMG_20240630_080331.thumb.jpg.0d58501c5ce182260119a861536001fa.jpg

Na wysokości ruin starego schroniska wyciągłam z plecaka wszystko co miałam, bluzę, czapkę /no zabrakło rękawiczek🙄/ no i dobrze, że to uczyniłam, gdyż na szczyt jak szybko wyszłam tak zeszłam. Bywam często na Kapryśnicy i wieje tam zawsze, ale dzisiaj wiatr nie oszczędził nikogo...

P.s. I sama następnym razem wniosę parę głazów, aby umocnić murek. Na ochłodę zostaje ostudzić swój zapał w śniegu 🤗IMG_20240630_080337.thumb.jpg.8a1d2a994b226b7bb40f69f3effefea3.jpg

• Lubię to ! 9

30 minut temu, Dryska napisał:

rękawiczek🙄/ no

Aż sie wierzyć nie chce patrząc na temperatury z weekend, oscylujące koło 30 stopni....

Twoja relacja, primo potwierdza że pogoda zmienną jest, secundo, choć żar leje się z nieba zawsze trzeba mieć coś na grzbiet..... 

• Lubię to ! 4

24 minuty temu, wjesna napisał:

@Dryska najwazniejsze,ze nie bylo burzy.  Taka ta góra nieprzewidywalna, przyciąga chmury i wiatry. Ludzie na szlaku jacyś byli?

Oh.... burza na Babiej. . pewnie przeżycie, które zapamiętało by się do końca życia /jedną już mam za sobą, będąc lata temu w Małej Fatrze, przy "pewnej" pogodzie🙄/. Idąc do góry spotkałam tylko tych co byli na wschodzie słońca... Potem cisza.... ja i ptaki, tudzież inna zwierzyna czająca się nieopodal, wyobraźnia działała 😉A na samym szczycie trochę turystów było... 

Ale jeszcze tam wrócę, pewnie nie raz 🤗

• Lubię to ! 1

16 minut temu, wjesna napisał:

Mnie się wydaje, że ten szlak jest spokojniejszy od innych, mniej uczęszczany.  Schodzilas po śladach czy pętelka?

Lubisz chodzić sama? 

Tak masz rację - spokój.. cisza, a sam wiatr ustał już po zejściu parę metrów w dół, a lubię ten szlak gdyż czasami zdarza się nie spotkać nikogo na szlaku, można kontemplować  po drodze 😉 a czy lubię sama🤔 czasami tak, czasami z wyboru.... 

• Lubię to ! 1

34 minuty temu, wjesna napisał:

Nie lubię trasy z Krowiarek, najbardziej tłoczna. Ale za to można odbić z niej na szlak przyrodników i przejsc kawalek w ciszy.  Kiedyś tu go ktoś opisywał  i skorzystałam z polecenia. 

I jak warto pokusić się o przejście go? 

• Lubię to ! 1

Dnia 28.06.2024 o 12:52, Dryska napisał:

.. a może ktoś reflektuje na niedzielny wypad na Królową Beskidów🤔śledzę pogodę, jutro ma być tak sobie, natomiast niedziela zapowiada się nawet słonecznie 🤣wyjście z Polany Stańcowej...zielonym szlakiem jakieś dwie godzinki w zależności od sił 😉

Innym razem bardzo chętnie. Mam sentyment do Bejbi (zaraz @barbie609 modermnie poprawi, że do Królowej trzeba z szacunkiem 🙃).

A tak btw, może @Dryskamasz ochotę wybrać się z nami na górską integrację we wrześniu? 

1 godzinę temu, Mnich Admin napisał:

może @Dryskamasz ochotę wybrać się z nami na górską integrację we wrześniu? 

Dziękuję bardzo za propozycję, z miłą chęcią skorzystam z zaproszenia😊aczkolwiek nie wiem czy uda mi się wygospodarować aż 3 dni, ale postaram sie😎

• Lubię to ! 1

• 3 tygodnie później...
3 minuty temu, barbie609 moder napisał:

W czwartek planujemy z @Werniksodwiedzić Królową Percią Akademików , powrót alb Percią Przyrodników albo przez Bronę i Markowe Szczawiny. Zaczynamy o 07.00 na Krowiarkach . Jeśli ktoś będzie w okolicy ..........

Niestety, nie będę. Ale Królową Bejbe na pewno razem jeszcze kiedyś zaliczymy 😛