Dryska Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca .... a może ktoś reflektuje na niedzielny wypad na Królową Beskidówśledzę pogodę, jutro ma być tak sobie, natomiast niedziela zapowiada się nawet słonecznie wyjście z Polany Stańcowej...zielonym szlakiem jakieś dwie godzinki w zależności od sił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 1 godzinę temu, Dryska napisał: wyjście z Polany Stańcowej... Fajna trasa, podobała mi się. Życzę pogody i udanej wędrówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca @Dryskai jak? Udało sie wyjść na Babią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 30 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 1 godzinę temu, wjesna napisał: @Dryskai jak? Udało sie wyjść na Babią? Udało.... Zaczęło się dobrze.. O 6-ej nawet było gdzie zaparkować... No cóż.... miało być słonecznie, ale nie było i nawet na początku mi to nie przeszkadzało z racji zapowiadanego mega upału. Jednak im wyżej tym emocje przechodziły bokiem Na wysokości ruin starego schroniska wyciągłam z plecaka wszystko co miałam, bluzę, czapkę /no zabrakło rękawiczek/ no i dobrze, że to uczyniłam, gdyż na szczyt jak szybko wyszłam tak zeszłam. Bywam często na Kapryśnicy i wieje tam zawsze, ale dzisiaj wiatr nie oszczędził nikogo... P.s. I sama następnym razem wniosę parę głazów, aby umocnić murek. Na ochłodę zostaje ostudzić swój zapał w śniegu 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 30 minut temu, Dryska napisał: rękawiczek/ no Aż sie wierzyć nie chce patrząc na temperatury z weekend, oscylujące koło 30 stopni.... Twoja relacja, primo potwierdza że pogoda zmienną jest, secundo, choć żar leje się z nieba zawsze trzeba mieć coś na grzbiet..... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca @Dryska najwazniejsze,ze nie bylo burzy. Taka ta góra nieprzewidywalna, przyciąga chmury i wiatry. Ludzie na szlaku jacyś byli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 1 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 24 minuty temu, wjesna napisał: @Dryska najwazniejsze,ze nie bylo burzy. Taka ta góra nieprzewidywalna, przyciąga chmury i wiatry. Ludzie na szlaku jacyś byli? Oh.... burza na Babiej. . pewnie przeżycie, które zapamiętało by się do końca życia /jedną już mam za sobą, będąc lata temu w Małej Fatrze, przy "pewnej" pogodzie/. Idąc do góry spotkałam tylko tych co byli na wschodzie słońca... Potem cisza.... ja i ptaki, tudzież inna zwierzyna czająca się nieopodal, wyobraźnia działała A na samym szczycie trochę turystów było... Ale jeszcze tam wrócę, pewnie nie raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Mnie się wydaje, że ten szlak jest spokojniejszy od innych, mniej uczęszczany. Schodzilas po śladach czy pętelka? Lubisz chodzić sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 1 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 16 minut temu, wjesna napisał: Mnie się wydaje, że ten szlak jest spokojniejszy od innych, mniej uczęszczany. Schodzilas po śladach czy pętelka? Lubisz chodzić sama? Tak masz rację - spokój.. cisza, a sam wiatr ustał już po zejściu parę metrów w dół, a lubię ten szlak gdyż czasami zdarza się nie spotkać nikogo na szlaku, można kontemplować po drodze a czy lubię sama czasami tak, czasami z wyboru.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Nie lubię trasy z Krowiarek, najbardziej tłoczna. Ale za to można odbić z niej na szlak przyrodników i przejsc kawalek w ciszy. Kiedyś tu go ktoś opisywał i skorzystałam z polecenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 1 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 34 minuty temu, wjesna napisał: Nie lubię trasy z Krowiarek, najbardziej tłoczna. Ale za to można odbić z niej na szlak przyrodników i przejsc kawalek w ciszy. Kiedyś tu go ktoś opisywał i skorzystałam z polecenia. I jak warto pokusić się o przejście go? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 4 minuty temu, Dryska napisał: I jak warto pokusić się o przejście go? jeśli lubisz trochę górnoreglowej puszczy to warto 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Lipca Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 21 godzin temu, Dryska napisał: I jak warto pokusić się o przejście go? Tak pisał @barbie609 moder-warto go przejsc, zobaczyć, poczuć tę zieleń, zobaczyć rośliny, które tam rosną. Fajny zielony szlak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Lipca Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Dnia 28.06.2024 o 12:52, Dryska napisał: .. a może ktoś reflektuje na niedzielny wypad na Królową Beskidówśledzę pogodę, jutro ma być tak sobie, natomiast niedziela zapowiada się nawet słonecznie wyjście z Polany Stańcowej...zielonym szlakiem jakieś dwie godzinki w zależności od sił Innym razem bardzo chętnie. Mam sentyment do Bejbi (zaraz @barbie609 modermnie poprawi, że do Królowej trzeba z szacunkiem ). A tak btw, może @Dryskamasz ochotę wybrać się z nami na górską integrację we wrześniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 2 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 1 godzinę temu, Mnich Admin napisał: może @Dryskamasz ochotę wybrać się z nami na górską integrację we wrześniu? Dziękuję bardzo za propozycję, z miłą chęcią skorzystam z zaproszeniaaczkolwiek nie wiem czy uda mi się wygospodarować aż 3 dni, ale postaram sie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca W czwartek planujemy z @Werniksodwiedzić Królową Percią Akademików , powrót alb Percią Przyrodników albo przez Bronę i Markowe Szczawiny. Zaczynamy o 07.00 na Krowiarkach . Jeśli ktoś będzie w okolicy .......... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 3 minuty temu, barbie609 moder napisał: W czwartek planujemy z @Werniksodwiedzić Królową Percią Akademików , powrót alb Percią Przyrodników albo przez Bronę i Markowe Szczawiny. Zaczynamy o 07.00 na Krowiarkach . Jeśli ktoś będzie w okolicy .......... Niestety, nie będę. Ale Królową Bejbe na pewno razem jeszcze kiedyś zaliczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Lipca Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 7 minut temu, Mnich Admin napisał: Ale Królową Bejbe na pewno razem jeszcze kiedyś zaliczymy No nie wiem tyle razy obrażałeś Królową ,że pojawianie się w jej okolicy w Twoim towarzystwie może być ryzykowne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi