Draxson Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Cześć Zbieram się do zakupu bukłaka. Stąd pytanie Jaki najlepszy ? Gdy wpisałem frazę w internecie wyskoczyły mi buklaki po 30 zł ale szybko opinie mnie wybiły. Dowiedziałem się że dobry bukłak nie zmienia smaku wody a to dla dosyć istotne. Znalazłem coś takiego jak hydropak oraz deuter. Kolejne pytanie to plecak mam zwykly trekingowy z pasem biodrowym który z tyłu ma kieszeń. Nie posiada żadnych wieszaków oraz dziur na rurkę od bukłaka natomiast posiadam na ramiączkach plecaka różne uchwyty. Proszę o opinię jakie posiadacie i czy zmjeniaja smak wody Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 6 godzin temu, Draxson napisał: Cześć Zbieram się do zakupu bukłaka. Stąd pytanie Jaki najlepszy ? Gdy wpisałem frazę w internecie wyskoczyły mi buklaki po 30 zł ale szybko opinie mnie wybiły. Dowiedziałem się że dobry bukłak nie zmienia smaku wody a to dla dosyć istotne. Znalazłem coś takiego jak hydropak oraz deuter. Kolejne pytanie to plecak mam zwykly trekingowy z pasem biodrowym który z tyłu ma kieszeń. Nie posiada żadnych wieszaków oraz dziur na rurkę od bukłaka natomiast posiadam na ramiączkach plecaka różne uchwyty. Proszę o opinię jakie posiadacie i czy zmjeniaja smak wody Pozdrawiam. Mam Deutera i z czystym sumieniem polecam. Nie zmienia smaku wody, co - jak słusznie przeczytałeś - jest zmorą tańszych bukłaków. Dla Deutera bukłaki robi izraelska firma Source, która jest pionierem na rynku, jeśli chodzi o tego typu asortyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draxson Opublikowano 3 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 12 godzin temu, Mnich Admin napisał: Mam Deutera i z czystym sumieniem polecam. Nie zmienia smaku wody, co - jak słusznie przeczytałeś - jest zmorą tańszych bukłaków. Dla Deutera bukłaki robi izraelska firma Source, która jest pionierem na rynku, jeśli chodzi o tego typu asortyment. Posiadasz plecak przstosowany pod bukłak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2 minuty temu, Draxson napisał: Posiadasz plecak przstosowany pod bukłak ? Tak. Mam plecak Deutera i Gregory. Większość tych niebudżetowych jest przystosowana pod bukłak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 52 minuty temu, Mnich Admin napisał: Większość tych niebudżetowych jest przystosowana pod bukłak. tych budżetowych też sporo np Alpinus Fatra ,Nils Ghoster .O ile wiem keczuy też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Czerwca Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 20 godzin temu, Draxson napisał: deuter Deuter i Gregory - oba bardzo dobrze się sprawdzają i co ważne łatwo utrzymać je w czystości. Warto zainwestować w jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 10 Września Udostępnij Opublikowano 10 Września Może nie stricte o bukłakach, ale pod rozwagę: Rezerwuar zarazków. Więcej bakterii niż na desce klozetowej | WP parenting Czyli teoretycznie oszczędzamy środowisko kupując sprzęt wielorazowego użytku, po czym marnujemy wodę chcąc utrzymać go w jakiej takiej czystości/higienie. Chyba pozostanę przy zwykłych plastikowych butelkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 10 Września Udostępnij Opublikowano 10 Września 18 minut temu, Jędrek napisał(a): Chyba pozostanę przy zwykłych plastikowych butelkach. taki głos w sprawie bukłaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Września Udostępnij Opublikowano 10 Września 55 minut temu, barbie609 moder napisał(a): taki głos w sprawie bukłaków "Nawet nie będę próbować" mówi autorka, czyli nie wiem, ale się wypowiem. Strasznie wydumane te minusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Września Udostępnij Opublikowano 10 Września Godzinę temu, Jędrek napisał(a): jakiej takiej czystości/higienie Wystarczy normalnie myć po użyciu. Żadna filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 10 Września Udostępnij Opublikowano 10 Września 8 minut temu, jaaga76 napisał(a): Strasznie wydumane te minusy. nie wiem nie znam się , nie używam , wiem tylko ,że kiedyś były plastikowe manierki i woda z nich była paskudna, teraz są plastikowe butelki i woda jest ok .Wstawiłem bo jest ot jakiś głos w temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 10 Września Udostępnij Opublikowano 10 Września 12 minut temu, jaaga76 napisał(a): Wystarczy normalnie myć po użyciu. Żadna filozofia. No właśnie o tym piszę - czyli zużyć kolejną porcję wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Września Udostępnij Opublikowano 10 Września 1 godzinę temu, Jędrek napisał(a): No właśnie o tym piszę - czyli zużyć kolejną porcję wody Alternatywą jest kolejny pet w obiegu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Września Udostępnij Opublikowano 11 Września cała ta ekologia w obecnym wydaniu to jakaś bzdura . Prosty przykład , mamy metalowe butelki ale żeby je napełnić musimy kupić plastikowe , no chyba żeby lać kranówę ale jej smak ...... . Nie ma możliwości aby butelka plastikowa była po prostu zwrotna , za to mocuje się nakrętki do butelki . Po prostu idiotyzm. Firmy zarabiające krocie na odpadach, przy pomocy wszelkiego rodzaju,, ekologów,, znalazły sobie jeleni , którzy mają za nich segregować śmieci . A nikt nie zrobi porządku z idiotyzmem typu co roku nowy model tego czy owego, wszystko to jednorazówki itp sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 11 Września Udostępnij Opublikowano 11 Września W dniu 3.06.2024 o 11:29, jaaga76 napisał(a): Warto zainwestować w jakość Od kilku lat używam osprey_a 2,5l i bardzo sobie chwalę, prosty, praktyczny bezproblemowy w użytkowaniu. Żadnych niepożądanych zapachów nie ma. Wystarczy po prostu umyć po każdym użyciu. A w mojej opini jest to mega przydatna rzecz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi