Pacek Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Witam, czy ktoś z was "żywcował" na Niżne Rysy??? Mam to w planie za tydzień, lub Cubryna i MSW pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacek Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Wiataj Tatromenie ide sam więc asekuracja lotna odpada, chodzi mi o to czy jest bardzo niebezpiecznie i jaki czas mniej wiecej od buły na szczyt, czy lepiej wyjść na Cubryne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppiioottrr Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 czy ktoś ma jakieś topo tej trasy zaznaczone na zdjęciach? schodziłem ostatnio z Rysów i dużo się przyglądałem, ale nie mogłem znaleźć momentu, w którym trzeba odbić ze szlaku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppiioottrr Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 1 minute ago, Tatromen said: Na internecie znajdziesz z dokładnie zaznaczonym szlakiem ale nie ma potrzeby . Idziesz na Rysy i po kilku pierwszych łańcuchach odbijasz w lewo do żlebu i dajesz do góry !!!! no właśnie nigdzie nie znalazłem. dlatego pytam wszystkie opisy są raczej pobieżne. piszą, że jest po pierwszych łańcuchach ścieżka i chyba nawet że kopczyki. ale ja nie mogłem znaleźć tego momentu czyli po prostu skos, obojętnie jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppiioottrr Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 ok dzięki. ale ponawiam pytanie. jeśli ktoś dysponuje wyrysowaną linią na zdjęciu, albo może taką zrobić, to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppiioottrr Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 no dzięki. to już coś. jeszcze tylko sam start bym chciał, jeśli można. tzn. moment oddzielenia od szlaku na Rysy. np. na tym zdjęciu Dariusza Marciniaka (http://dagomar.eu): https://photos.app.goo.gl/1ExNhRJRqBNEbEQk9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppiioottrr Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 no ok dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Czas na Niżnie! Byłem w sierpniu 2019. Pogoda w kratkę ale dało radę(nie padało). Nie spotkaliśmy nikogo po drodze. Moja trasa: Łysa Polana - Biała Woda - Ciężka - Pośrednia Spadowa Przełączka - Niżnie Rysy - Morskie Oko - Łysa Polana. Z wielką przyjemnością tam wrócę i raczej tą samą drogą bo jest wspaniała! Na poniższym zbliżeniu widać naszą trasę graniową od przełęczy po szczyt(na środku zdjęcia): Ciężka Turnia z przełączki grań na szczyt Młynarz Szeroka Jaworzyńska, z tyłu Lodowy Na dole kawałek Ciężkiego Stawu granią w górę Ciężka Turnia z grani Żabi Szczyt Wyżni i Staw Białczański Ciężka Turnia i Ganek Żabi Wyżni i Młynarz to be continued... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) ok - część 2: Ciężka Turnia i Galeria, kawałek Zmarzłego Stawu wystaje Zerwa podszczytowa już 2 stawy widać Ciężki Zmarzły Kopuła szczytowa Na szczycie Żleb wejściowy/zejściowy na polską stronę Ciężka Turnia i Zmarzły Staw ze szczytu Ciężki Staw i Ciężka Turnia Żabi Niżni i MO Cała trasa graniowa widoczna Żabi Wyżni, Białczańskie i Biała Woda Szczyt i 'polski' żleb to be continued... Edytowane 9 Stycznia 2021 przez peter1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Super widoki. Trasa nie wydaje się bardzo trudna. Są jakieś trudne miejsca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 36 minut temu, Zośka napisał: Super widoki. Trasa nie wydaje się bardzo trudna. Są jakieś trudne miejsca ? Trasa ogólnie nie jest trudna. Na dole przy stawie orientacja, a potem jest dość strome nachylenie przy podejściu i tuż pod przełęczą strome trawki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 i 3 część: Szpiglasowa Mięgusze miedzy innymi wiadomo co... Żabi Koń 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Nie zauważyłem wcześniej tego wątku ale żeby nie powielać info wrzucam tutaj filmiki z Niznych VID_20230812_123828.mp4 Edytowane 3 Kwietnia przez Pablo P 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 3 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Niżne Rysy - wątek założony przeze mnie To tak aby nie powielać zdjęć VID_20230812_123849.mp4 Edytowane 3 Kwietnia przez Pablo P 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi