Jump to content

Prognozowanie pogody na najblizszy czas.

Recommended Posts

Cześć. Prognoza pogody na za miesiąc to wróżbiarstwo. ? Może być różnie, od pełnego słońca i 30 stopni przez codzienne popołudniowe burze (najbardziej prawdopodobna opcja) po śnieg na graniach. Rok 2020 może przynieść wiele niespodzianek, tak więc ja bym się nie zastanawiał i jechał, bo góry mogą się zawalić albo co gorsza będzie dużo komarów

• Like ! 2
  • Haha 1

Ja bym nie odpuszczała urlopu w drugiej połowie czerwca. Byłam kilka razy o tej porze roku i zwykle było pogodnie i gorąco. Tyle, że ja wyczekuję danego dnia i jadę jak prognozy są dobre. Oczywiście nigdy nie wiadomo, no ale przecież fatalna pogoda może się i trafić w lipcu (pamiętam jak przez 2 tyg. ani jeden dzień się nie nadawał, bo albo ciągle padało, albo były burze :/). Tak więc proponuję śledzić ciągle pogodę i nie rezygnować! : )

Dnia 3.06.2020 o 06:59, Mateusz Z napisał:

bo góry mogą się zawalić

Co za zła przepowiednia! W takim razie jutro jadę, żeby mi nie uciekły!! ?

• Like ! 2

Śniegu na graniach raczej nie będzie, bo już prawie nie ma.

Deszcze i burze raczej pewne. 

A reszta to faktycznie wróżenie z fusów, jak z tą drugą falą „pandemii”.

Ale ja bym odpuścił urlop w drugiej połowie czerwca, bo za dużo ludzi. Na pewno bym wziął w pierwszej, jak co roku.

Edited by Rupicapra rupicapra
  • Like ! 1

Gdy byłem, to był, ale spokojnie po szczycie i okolicy można się poruszać bez raków. Wydeptane i na szlaku mało. Przeszedłem od Giewontu, przez Kopę Kondracką do Kasprowego i na sam dół do Kuźnic bez zakładania raków tydzień temu (29 maja). Raki miałem, ale nie było potrzeby ich zakładać. Większość ścieżki między Przeł. pod Kopą a Kasprowym była odsłonięta - wiatr wywiał śnieg i ludzie wydeptali. W następnych dniach trochę napadało, ale też się cieplej zrobiło.

• Like ! 1
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Jutro pora ruszyć na podbój pagórów - ciekawe jak wiele potencjalnie zainteresowanych zerknęło w prognozy i też pobieży w Tatry ?

Tylko się nie mogę zdecydować gdzie, a czasu na dotarcie niewiele... Co gorsza po 21 księżyc wschodzi.

10 minut temu, Q'bot napisał:

Tylko się nie mogę zdecydować gdzie, a czasu na dotarcie niewiele... Co gorsza po 21 księżyc wschodzi

Tam gdzie najciemniej, Raptawicka, Mylna? ? Drogi mlecznej nie uświadczysz, acz góry oświetlone odbiciem światła z Księżyca też mają urok. Do zobaczenia na szlaku!