Marchewka Opublikowano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Czesc, Jak przypuszczacie, jak bedzie sie zmienic pogoda w Tatrach? Czy to pojdzie w jakas lepsza strone, czy lepiej odpuscic urlop pod koniec czerwca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Cześć. Prognoza pogody na za miesiąc to wróżbiarstwo. Może być różnie, od pełnego słońca i 30 stopni przez codzienne popołudniowe burze (najbardziej prawdopodobna opcja) po śnieg na graniach. Rok 2020 może przynieść wiele niespodzianek, tak więc ja bym się nie zastanawiał i jechał, bo góry mogą się zawalić albo co gorsza będzie dużo komarów 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lavinka Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Ja bym nie odpuszczała urlopu w drugiej połowie czerwca. Byłam kilka razy o tej porze roku i zwykle było pogodnie i gorąco. Tyle, że ja wyczekuję danego dnia i jadę jak prognozy są dobre. Oczywiście nigdy nie wiadomo, no ale przecież fatalna pogoda może się i trafić w lipcu (pamiętam jak przez 2 tyg. ani jeden dzień się nie nadawał, bo albo ciągle padało, albo były burze :/). Tak więc proponuję śledzić ciągle pogodę i nie rezygnować! : ) Dnia 3.06.2020 o 06:59, Mateusz Z napisał: bo góry mogą się zawalić Co za zła przepowiednia! W takim razie jutro jadę, żeby mi nie uciekły!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rupicapra rupicapra Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Śniegu na graniach raczej nie będzie, bo już prawie nie ma. Deszcze i burze raczej pewne. A reszta to faktycznie wróżenie z fusów, jak z tą drugą falą „pandemii”. Ale ja bym odpuścił urlop w drugiej połowie czerwca, bo za dużo ludzi. Na pewno bym wziął w pierwszej, jak co roku. Edytowane 4 Czerwca 2020 przez Rupicapra rupicapra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchewka Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Ee, na Kasprowym chyba ciagle snieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rupicapra rupicapra Opublikowano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Gdy byłem, to był, ale spokojnie po szczycie i okolicy można się poruszać bez raków. Wydeptane i na szlaku mało. Przeszedłem od Giewontu, przez Kopę Kondracką do Kasprowego i na sam dół do Kuźnic bez zakładania raków tydzień temu (29 maja). Raki miałem, ale nie było potrzeby ich zakładać. Większość ścieżki między Przeł. pod Kopą a Kasprowym była odsłonięta - wiatr wywiał śnieg i ludzie wydeptali. W następnych dniach trochę napadało, ale też się cieplej zrobiło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchewka Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Baaardzo pozytywna wiadomosc Ale na szczyty typu Rysy, Kozi Wierch nie ma co liczyc? Jak sadzisz, bo widze, ze masz wieksze doswiadczenie ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 (edytowane) Druga połowa czerwca jak marzenie, nawet pontonem można popływać Edytowane 25 Czerwca 2020 przez Gieferg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 6 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Jutro pora ruszyć na podbój pagórów - ciekawe jak wiele potencjalnie zainteresowanych zerknęło w prognozy i też pobieży w Tatry Tylko się nie mogę zdecydować gdzie, a czasu na dotarcie niewiele... Co gorsza po 21 księżyc wschodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 6 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 10 minut temu, Q'bot napisał: Tylko się nie mogę zdecydować gdzie, a czasu na dotarcie niewiele... Co gorsza po 21 księżyc wschodzi Tam gdzie najciemniej, Raptawicka, Mylna? Drogi mlecznej nie uświadczysz, acz góry oświetlone odbiciem światła z Księżyca też mają urok. Do zobaczenia na szlaku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 6 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Jak zobaczysz dziwnego stfora z piwem w ręku to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 6 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 1 minutę temu, Q'bot napisał: Jak zobaczysz dziwnego stfora z piwem w ręku to ja Vice Versa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi