Skocz do zawartości

Dynafit Transalpen Gtx

jaaga76

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z tym, że sezon butów letnich/podejściowych/ niskich (wybierz, co chcesz) w pełni, to dla tych, którzy jeszcze szukają moja propozycja: Dynafit Transalpen GTX. Buty w sumie opisywane są jako trialowe, ale u mnie pełnią rolę podejściowych (obok dość twardych Montur).  Są bardzo wygodne, mają świetną amortyzację i system wiązania, który dobrze trzyma nogę z opcją ujarzmienia pięty. Buty są z gore, ale dzięki siateczce dobrze regulaują termikę i noga się nie gotuje. Bardzo mi się podoba podeszwa, ktora bez problemu trzyma się mokrych skał. Wizualnie skradły mi serce. Jeśli szukacie butów, to warto rozważyć tę opcję.

20230703_195730.jpg

Edytowane przez jaaga76

2 godziny temu, jaaga76 napisał:

Dynafit Transalpen GTX (...) wizualnie skradły mi serce

Rozbawił mnie sposób pokazania ich na stronie: Buty męskie trekkingowe DYNAFIT TRANSALPER GTX - sklep Polar Sport.pl

Tylko dwie fotki samych butów, zaś na pozostałych ... modele odziani w zestawy dobrane kolorystycznie do danego wariantu bucika  ?

2 godziny temu, Q'bot napisał:

No właśnie 'Climbing zone' zostało zalane do postaci "Mud skating zone" ?‍♂️

Bo to są buciki na ferraty, nie na mud ?

Edit - opis z polarsport jednak przeczy moim słowom:

"Agresywny bieżnik i strefa Climbing Zone podeszwy wykonanej przez markę Vibram® zapewnia świetne trzymanie w grząskim, błotnistym terenie jak i doskonałą przyczepność na skalnym podłożu." 

?

Edytowane przez Jędrek

11 godzin temu, jaaga76 napisał:

Podsumowując mi jest wygodnie

i to jest najważniejsze , jestem tylko ciekaw jak będzie z trwałością. Oglądałem jakieś relacje ze szlaków długodystansowych i były tam przypadki ,że po ok 300 kilometrach w super nowoczesnych butach  pojawiały się problemy.

Edytowane przez barbie609