Lucjan Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Witam,czy szlak z Kuźnic przez Zawrat na Świnicę jest jeszcze zaśnieżony,czy warunki pozwalają już na wyjście bez raków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Lucjan napisał: Witam,czy szlak z Kuźnic przez Zawrat na Świnicę jest jeszcze zaśnieżony,czy warunki pozwalają już na wyjście bez raków Moim skromnym zdaniem: lepiej zabrać i nie użyć, aniżeli zawracać, bo lód 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Lucjan napisał: przez Zawrat w czwartek pierwsze białe plamy zaczynały się już nad stawem. Teraz było parę dni ciepło ale czy to się tak bardzo zmieniło , nie wiem.Jak bym plan tam wyżej to wolałbym zabrać sprzęt. Edytowane 19 Czerwca 2023 przez barbie609 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 4 godziny temu, Lucjan napisał: Witam,czy szlak z Kuźnic przez Zawrat na Świnicę jest jeszcze zaśnieżony,czy warunki pozwalają już na wyjście bez raków "Warunki pozwalają", ale trzeba mieć dużo szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 @Lucjanweź ! I raki i czekan magą się przydać. Równo dwa lata temu 19.06. bylo tak Od Zmarzłego Stawu stala pokrywa snieżna 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Ja kilka lat temu szedłem tym szlakiem w pierwszej dekadzie czerwca i podejście na Zawrat było podobne jak na zdjęciach które wrzucił @Krzysiek Zd. Później szlak wiedzie od strony południowej więc prawie śniegu nie było. Jednak zabrać raki i czekan nie zaszkodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 To prawda @Pablo P na moich zdjęciach jest tylko dojście do Zawratu dalej już na samą Świnicę śniegu najprawdopodobniej nie będzie a jeżeli będzie to raczej niewielnkie ilości. Nie byłem też tam wtedy (na Świnicy) ale z relacji innych turystów wiem, że na szlaku z Zawratu na Świnicę śniegu prawie nie było Z Zawratu: w stronę Małego Koziego w stronę Świnicy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 22 minuty temu, Pablo P napisał: Jednak zabrać raki i czekan nie zaszkodzi Na pewno warto zabrać też kask 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi