Marek1977 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 (edytowane) Nie przypadkowo wybrałem dzisiejszy dzień na 10cio kilometrowy spacer po Kampinosie. Warunki są idealne do przetestowania nowych Salomonów Cross Over GTX. Zalegający mokry śnieg, chlapa, breja, kałuże, mokra trawa, mokry piach słowem wszystko co potrzebne żeby sprawdzić czy buty są faktycznie GTX czy tylko z nazwy. Membrana przy pokonywaniu wyżej wspomnianych trudności zdała egzamin w 100%. Skarpety po zdjęciu butów suche choć w zasadzie nie omijałem żadnej wody na drodze. Co ciekawe buty można bardzo łatwo wyczyścić po takim marszu. Wystarczyła wilgotna ściereczka i już. Cholewka trzymała bardzo dobrze, pięta siedziała jak przyklejona do buta, żadnych ucisków w paluchy, sznurowanie nie uwierało, nie było potrzeby zatrzymywania się i ponownego sznurowania. Tak jak zawiązałem w domu tak dopiero rozwiązałem po powrocie. Twardość podeszwy idealnie dobrana do tego typu aktywności. Nie za twarda ale po nastąpieniu na wystający w poprzek ścieżki korzeń stopa nie bolała. Oczywiście na mokrych, twardych korzeniach buty miały ,,uślizgi" ale nie spotkałem się z butami które na tego typu przeszkodzie nie miałyby żadnych uślizgów. Wszystkie podejścia i zejścia pod pełną kontrolą, klocki na podeszwie tak są rozłożone, że but trzyma stopę bardzo stabilnie bez żadnego chwiania się na boki. Po dzisiejszym spacerze jestem w pełni zadowolony z decyzji o zakupie tego modelu no i do tego wyprzedażowa cena... Z czystym sumieniem mogę je polecić, dają radę Edytowane 22 Stycznia 2023 przez Marek1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 @Marek1977 dobra robota! Buty faktycznie jakbyś nie był na spacerze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 @Marek1977 nie byłam przekonana co do butów tej marki ale widzę że się myliłam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1977 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 55 minut temu, Zośka napisał: @Marek1977 nie byłam przekonana co do butów tej marki ale widzę że się myliłam. Podejrzewam, że niechęć niektórych osób do obuwia tej marki bierze się z tego, że mieli nieodpowiedni model do swojej aktywności i nie zdał egzaminu. Ten który właśnie kupiłem nie nadaje się do biegania choć wygląda jak but biegowy. Do wspinania się np na Świnicę też bym nie założył. Na codzień po Kampinosie, Trzy Korony, Skrzyczne czy Babia jak najbardziej. Na warunki jak dziś. Przy temp minusowej też bym nie polecał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 Moja niechęć jest ukierunkowana na ich contagripowe podeszwy głównie - nie dość, że nadają się najlepiej do uprawiania łyżwiarstwa figurowego na suchym podłożu, to jeszcze zwykły się odklejać od cholewki. Jedyny model salomona, który mi przypadł do gustu to fellraiser'y 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi