Guest Tatromen Posted February 27, 2020 Share Posted February 27, 2020 Pośredni Szczyt Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,794 Posted February 27, 2020 Share Posted February 27, 2020 Pośrednia Grań w centrum zdjęcia. Podobno najtrudniejszy szczyt w WKT. 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted February 28, 2020 Share Posted February 28, 2020 Różne są zdania , podejście najbardziej zagmatwane na pewno ! ? Quote Link to post Share on other sites
Nu81 183 Posted February 28, 2020 Share Posted February 28, 2020 Jeszcze mnie to czeka ? Może ktoś obyty w tym terenie się wybierze ze mną... 1 Quote Link to post Share on other sites
peter1 781 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Dnia 27.02.2020 o 14:34, Mateusz Z napisał: Pośrednia Grań w centrum zdjęcia. Podobno najtrudniejszy szczyt w WKT. Nie byłem jeszcze na Durnym ale dotychczas Pośrednia była najtrudniejsza i zarazem najpiękniejsza. Najlepsza wyprawa na jakiej byłem(z vodcą i w ogóle w swoim życiu). Dużo wrażeń, ekspozycja i nieschematyczna trasa(np. Ławką Dubkego doszliśmy do połowy tylko i weszliśmy w ścianę), w zejściu 2 zjazdy. ? Do tego piękna pogoda była i super widoki. 4 Quote Link to post Share on other sites
peter1 781 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Przesyłam tak na szybko 2 widoki z Pośredniej. Lodowy na 2 fotce, na 1 - Baranie i Durny.:) 6 1 Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,794 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 7 minut temu, peter1 napisał: Przesyłam tak na szybko 2 widoki z Pośredniej. Lodowy na 2 fotce, na 1 - Baranie i Durny.:) Ale super widoczek! Tatrzańskie Kolosy... Też chce! W jakim miesiącu byłeś? Quote Link to post Share on other sites
peter1 781 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 18 minut temu, Mateusz Z napisał: Ale super widoczek! Tatrzańskie Kolosy... Też chce! W jakim miesiącu byłeś? W sierpniu. Zwykle jestem w sierpniu. Quote Link to post Share on other sites
sickboy777 408 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 Mój cel na przyszły rok. @peter1 Wchodziłeś wariantem 1? Chodzi mi głównie o odcinek od przełączki pod Żółtą Ścianą do Ławki Dubkego. Z tego co widziałem, to przypomina trochę lodowego konia. Jak oceniasz trudności techniczne tego odcinka? Asekuracja wskazana? Quote Link to post Share on other sites
peter1 781 Posted December 3, 2020 Share Posted December 3, 2020 15 godzin temu, sickboy777 napisał: Mój cel na przyszły rok. @peter1 Wchodziłeś wariantem 1? Chodzi mi głównie o odcinek od przełączki pod Żółtą Ścianą do Ławki Dubkego. Z tego co widziałem, to przypomina trochę lodowego konia. Jak oceniasz trudności techniczne tego odcinka? Asekuracja wskazana? Wchodziłem łączonym wariantem 1-3-4. Odcinek o którym mówisz jest trudniejszy od Konia bo na Koniu możesz siąść okrakiem i jakoś przejdziesz. Tutaj nie da rady. Asekuracja jak najbardziej. Bez vodcy sam bym nie szedł z tej strony, drogą zejściową już szybciej bym się odważył. No ale byłem z przewodnikiem więc luz.:) Do Przełączki pod Żółtą też lekko nie było(pion i ekspozycja), a przynajmniej tak nas prowadził więc może da się łatwiej. A ty z kolei byłeś chyba na Durnym(mój plan na next year). Jak oceniasz? Koniecznie z przewodnikiem? Mówię o trasie do Durnego tylko i powrót tak samo, resztę planuję i tak kiedyś z vodcą zrobić(od Durnego Jordanówką do Łomnicy). Takie fotki znalazłem tego fragmentu: 1 Quote Link to post Share on other sites
J@n 550 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 Dnia 3.12.2020 o 14:12, peter1 napisał: drogą zejściową już szybciej a którędy schodziłeś ? Quote Link to post Share on other sites
peter1 781 Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 14 godzin temu, J@n napisał: a którędy schodziłeś ? Oficjalnie przewodnicy z grupami schodzą na drugą stronę góry i wychodzi się na Wielkich Ogrodach w Dol. Małej Zimnej Wody. Ja mijałem kilku Słowaków wchodzących tamtędy. Trasa jest piękna ale bardzo stroma i na dobrą pogodę(niebezpieczne trawki). Są 2 skaliste progi które łatwiej pokonać w górę niż w dół(to są miejsca zjazdów ekip schodzących). Na fotce jest to trasa nr 3 Żlebem Stilla na Ciemniasty Przechód. 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts