Guest Tatromen Posted February 27, 2020 Share Posted February 27, 2020 Szczyt na Słowacji. Opis Wysoka – dwuwierzchołkowy szczyt o wysokości 2547 lub 2560 m położony w głównym grzbiecie Tatr, po stronie słowackiej. Wierzchołki mają prawie równą wysokość, a rozdziela je położona około 22 m niżej Przełączka w Wysokiej. Wikipedia Wysokość n.p.m.: 2 547 m Pierwsze wejście: 1874 Wyniesienie: 292 m WYSOKA widziana Ganku ! Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Listonosz ma przechlapane ! ?? Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 3,059 Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 13 godzin temu, Tatromen napisał: Listonosz ma przechlapane ! ?? Tu bym się kłócił. ? Mogę podjąć pracę jako Tatrzański listonosz. Legal wejścia wszędzie, piękne otoczenie i non stop Tatry. Do tego płacą ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 (edited) 6 minut temu, Mateusz Z napisał: Tu bym się kłócił. ? Mogę podjąć pracę jako Tatrzański listonosz. Legal wejścia wszędzie, piękne otoczenie i non stop Tatry. Do tego płacą ? Ale codziennie na całą czternastkę WKT ! ?? Edited March 8, 2020 by Tatromen Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 3,059 Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 2 godziny temu, Tatromen napisał: Ale codziennie na całą czternastkę WKT ! ? Po kilku latach bym się przyzwyczaił ? Gorzej polecony priorytet z Durnego na Krywań. 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted April 4, 2020 Share Posted April 4, 2020 Wysoka z polskich Rysów ! Quote Link to post Share on other sites
Guest Nobody Posted April 4, 2020 Share Posted April 4, 2020 Z Wagi. Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted April 4, 2020 Share Posted April 4, 2020 To Ty z wagą po górach chodzisz ? ??? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nobody Posted April 4, 2020 Share Posted April 4, 2020 Mówią że trzeba przywiązywać dużą wagę do bezpieczeństwa w górach...no to biorę ?? Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted April 4, 2020 Share Posted April 4, 2020 Brawo Ty ! ? Większej wagi nie ma w całych Tatrach ! ? Ps. Ciekawe czy zabierzesz ją na Lodowy !!!! ??? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nobody Posted April 6, 2020 Share Posted April 6, 2020 Tu widać kogoś na szczycie ! Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 I tu też ! Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted April 16, 2020 Share Posted April 16, 2020 To może być tylko z Wysokiej ! ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 Wysoka pośrodku w cieniu Ciężkiego i promykach zachodzącego słońca ! Quote Link to post Share on other sites
Guest Nobody Posted April 23, 2020 Share Posted April 23, 2020 Super zdjęcie. Fajnie chociaż popatrzeć i pomarzyć ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted April 24, 2020 Share Posted April 24, 2020 W jakim sensie popatrzeć i pomarzyć ? , dlatego że teraz niemożna ? czy dlatego że nie dasz rady ? ?? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nobody Posted April 24, 2020 Share Posted April 24, 2020 W sensie że nie można bo jak się uprę to wlezę, choćbym musiała włączyć napęd na cztery ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted April 24, 2020 Share Posted April 24, 2020 Można włączyć napęd na pięć ??, o zapasowym zapomniałaś ! (wiem jak to uruchomić )? Quote Link to post Share on other sites
Guest Tatromen Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 (edited) Wierzchołek pół/zach Wysokiej . NA FORACH : NIE MA GORSZEGO ZŁA OD PIĘKNYCH SŁÓW , KTÓRE KŁAMIĄ ! Edited May 2, 2020 by Tatromen Quote Link to post Share on other sites
peter1 1,219 Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 Dla mnie to chyba najpiękniejszy szczyt, mógłby być najwyższy bo zasługuje. Poszukam fotki od strony Doliny Stwolskiej, Wysoka wygląda stamtąd jak K2!? Byłem 2 razy z obu stron(od Złomisk i od Wagi), za drugim razem wszedłem też na drugi(wyższy o pół metra) wierzchołek. Mam mnóstwo zdjęć, postaram się dorzucać co jakiś czas następne bo zajmie to mi trochę postów i czasu...? Ok, pierwsza partia: Wysoka od Złomisk W słynnym żlebie, na samym dole Popradskie Pleso Podejście na lewo na główny wierzchołek(z krzyżem) Ganek, z tyłu Lodowy Dol.Ciężka i Biała Woda 2 wierzchołek 4 Quote Link to post Share on other sites
peter1 1,219 Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 i 2 partia: Rysy i Niżnie Rysy Zmarzły Staw i Ciężki Staw Smoczy Staw Kopy Popradzkie Kogutek Rysy z Przełęczy pod Kogutkiem 3 Quote Link to post Share on other sites
peter1 1,219 Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 i 3 partia(na dziś wystarczy ?? Mięgusze Chata pod Rysmi Ktoś podchodzi z Ciężkiej na Wagę 2 1 Quote Link to post Share on other sites
J@n 718 Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 (edited) 2 godziny temu, peter1 napisał: i 3 partia(na dziś wystarczy ?? No i dobrze bo wszystkie te Twoje szczyty podobne do siebie ? Edited December 21, 2020 by J@n Quote Link to post Share on other sites
peter1 1,219 Posted December 21, 2020 Share Posted December 21, 2020 1 godzinę temu, J@n napisał: No i dobrze bo wszystkie te Twoje szczyty podobne do siebie ? W sensie za dużo podobnych zdjęć czy takich samych? Sorry, chyba przegialem z ilością. W sumie racja. Więcej z Wysokiej nie będę dawał. A jak mówisz o oryginalności wierzchołków to też racja. Tylko Kończysta i Solisko się wyróżniają. Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,560 Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 7 godzin temu, peter1 napisał: W sensie za dużo podobnych zdjęć czy takich samych? Sorry, chyba przegialem z ilością. W sumie racja. Więcej z Wysokiej nie będę dawał @peter1 nie przejmuj się tym co pisze @J@n. On już tak ma?. Wrzucaj jak najwięcej zdjeć i relacji bo gwarantuję Ci że wszyscy bardzo chętnie je tu oglądamy? 5 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts