peter1 781 Posted February 5 Share Posted February 5 Ostra (2351) - szeroki, piarżysto-skalny szczyt położony w bocznej grani Tatr Wysokich i w głównej grani odnogi Krywania, między Furkotem a Krótką(a precyzyjniej - między Przełęczą Furkotną a Niewycyrską). Widoki ograniczone ale piękne. Widok spod Soliska(Ostra na pierwszym planie, z tyłu Krywań) widok ze szczytu Soliska(z tyłu poza Krywaniem, dobrze widoczna Krótka) z Niewycyrskiej Przełęczy 5 Quote Link to post Share on other sites
peter1 781 Posted February 5 Author Share Posted February 5 Część 1. Miłego oglądania! 🙂 Hruby i Furkot Ostra z Przełęczy Niewycyrskiej szczyt już blisko Krótka Krótka grań Soliska Szczyrbski na zbliżeniu Wielkie Solisko(z widocznym Grzybkiem) Wyżni Staw Furkotny grań Soliska Hruby, Furkot, Bystra Ławka na szczycie Wyżni Furkotny i szlak na Bystrą Ławkę Niżni Staw Furkotny Niżni Furkotny i grań Ostrej w kierunku Siodełka Krótka w chmurach Furkot i Bystra Ławka Bystra Ławka i Szczyrbski Teriańskie Stawy w Dolinie Niewycyrki zbliżenie na Wielki Solisko(+Grzybek) cdn... 🙂 6 1 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,795 Posted February 5 Share Posted February 5 Czekamy z utęsknieniem na cd. 🙂 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,437 Posted February 5 Share Posted February 5 @peter1 znajdziesz chwilę czasu na opisik trasy? Quote Link to post Share on other sites
peter1 781 Posted February 6 Author Share Posted February 6 16 godzin temu, jaaga76 napisał: @peter1 znajdziesz chwilę czasu na opisik trasy? Dol. Furkotna - Siodełko(+Siodełkowa Kopa) - Dol. Sucha Ważecka - Niewycyrska Przełęcz - Krótka - Ostra. Powrót tą samą drogą. 4 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 283 Posted February 6 Share Posted February 6 Kolejna porcja pięknych, skalistych obrazów 😀 2 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,795 Posted February 6 Share Posted February 6 12 minut temu, Jędrek napisał: Kolejna porcja pięknych, skalistych obrazów 😀 10/10 I ja @peter1proszę o więcej 🙂 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 283 Posted February 6 Share Posted February 6 Aż by się chciało dotknąć teraz szorstkiego, tatrzańskiego granitu 🥾 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,795 Posted February 6 Share Posted February 6 18 minut temu, Jędrek napisał: Aż by się chciało dotknąć teraz szorstkiego, tatrzańskiego granitu 🥾 Teraz to w łyżwach mógłbyś dotknąć 🙂 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 283 Posted February 6 Share Posted February 6 3 minuty temu, Mnich Moderator napisał: Teraz to w łyżwach mógłbyś dotknąć 🙂 Jednak najbardziej lubię go dotykać gdy jest suchy i rozgrzany słońcem. Czasem mnie kusi żeby jakiś większy kawałek sobie zabrać do domu zawsze mógłbym go sobie podgrzać w razie potrzeby. A na ⛸️ byłem dziś rano. 1 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,795 Posted February 6 Share Posted February 6 1 godzinę temu, Jędrek napisał: Jednak najbardziej lubię go dotykać gdy jest suchy i rozgrzany słońcem. Czasem mnie kusi żeby jakiś większy kawałek sobie zabrać do domu zawsze mógłbym go sobie podgrzać w razie potrzeby. A na ⛸️ byłem dziś rano. Tancerz taki ze mnie, jak z koziej d...y trąbka. A na lodzie, to radzę sobie jeszcze gorzej niż na parkiecie 🙂 1 Quote Link to post Share on other sites
peter1 781 Posted February 12 Author Share Posted February 12 Dnia 6.02.2022 o 13:14, Jędrek napisał: Jednak najbardziej lubię go dotykać gdy jest suchy i rozgrzany słońcem. Czasem mnie kusi żeby jakiś większy kawałek sobie zabrać do domu. Mam dokładnie tak samo. Granit - najlepsza skała pod słońcem! 🙂 Skałę muszę czuć, dlatego nie lubię zimy, śniegu etc. Ok, cześć 2: Wyżni Staw Furkotny i Solisko, z lewej Szczyrbski wystający Szatan Solisko na szczycie Furkot ze szczytu, Hruby w chmurach Hruby i Furkot ze szczytu Hruby i Furkot Bystra Ławka Krótka, Krywań w chmurach Niżni Staw Furkotny i Szczyrbskie Pleso grań Soliska Krótka szczyt Ostrej z grani Krótka i Niewycyrska Przełęcz dolina Sucha Ważecka dziękuję za uwagę! 🙂 6 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 2,016 Posted February 12 Share Posted February 12 @peter1jak zwykle skaliście i wysoko, jak zwykle czadowo. 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts