Zośka Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 (edytowane) Pierwszy dzień urlopu miał być taki trochę na rozchodzenie nóg i dlatego postanowiliśmy pójść do Chaty Teryho i tam w pięknych okolicznościach przyrody pospacerować wokół stawów i posiedzieć na głazach. Nie spieszyliśmy się i dopiero o ósmej przyjechaliśmy na parking w Starym Smokowcu. Miejsca było nawet sporo i stanęliśmy jak najwyżej się dało czyli prawie pod samą kolejką. Na Hrebienok szliśmy sami bo większość ludzi wybrała wjazd kolejką. Niestety po wejściu okazało się że większość kolejkowiczów również podąża w tym kierunku co my i trzeba było przyspieszyć żeby móc delektować się odrobiną samotności. Szło się bardzo przyjemnie i nawet nie zauważyłam że goni nas gęsta mgła. Dopiero po dojściu do Chaty obejrzałam się i zobaczyłam że nie widać w ogóle doliny a mgła jest już dosłownie kilka metrów za naszymi plecami. No cóż, mogłam się tego spodziewać dlatego nie zmartwiłam się zbytnio tylko pobiegłam po zimną Kofolę żeby uczcić początek urlopu. Tak sobie siedzieliśmy, jedliśmy kanapki i popijaliśmy pyszną Kofolę. Ludzi było coraz więcej a mgły coraz mniej więc uzgodniliśmy że nie będziemy schodzić tą samą drogą tylko wykorzystamy słoneczną aurę i przejdziemy przez Czerwoną Ławkę. W tę stronę nie szło zbyt dużo ludzi i bardzo szybko udało nam się wejść na przełęcz. Schodzenie było mniej przyjemne bo teren trochę kruchy ale myśl o kolejnym kuflu Kofoli dodawała energii. W Zbójnickiej Chacie ludzi było o wiele mniej dlatego spędziliśmy tam kolejną godzinę na podziwianiu widoków i delektowaniu się górską atmosferą i piękną pogodą. W drodze powrotnej towarzyszył nam nosicz który schodził już drugi raz tego dnia a mimo to wcale nie wyglądał na zmęczonego. Po dotarciu do stacji kolejki zgodnie stwierdziliśmy że nie chce nam się schodzić i zjechaliśmy pierwszy raz w życiu kolejką. Kilka fotek z wycieczki. Edytowane 16 Sierpnia 2021 przez Zośka 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 A propos Czerwonej Ławki: chodzą słuchy, że otwarcie ferraty 19.08. lub z lekkim poślizgiem. Zobaczymy...:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 (edytowane) @Luk_ w sumie pytanie nie do mnie ale może @Zośkawybaczy. Ceny nie pamiętam ale widoczki całkiem całkiem przynajmniej te zimowe no i zimie można trafić na takie cuda Edytowane 20 Września 2023 przez barbie609 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 (edytowane) 2 minuty temu, Luk_ napisał: @barbie609 a ta lodowa (chyba) Notre Dame to na Hrebienoku? Tak dokładnie to było 9 luty 2020r ,oprócz tego w drugim namiocie były taki mniejsze lodowe rzeźby, naprawdę super Edytowane 17 Sierpnia 2021 przez barbie609 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 @Luk_do tej pory chyba było co roku , trzeba śledzić w necie. Z-ne to sam wiesz że ...... no wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi