Anna M. Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Bardzo piękny, widokowy szlak prowadzący z Kasprowego Wierchu przez Goryczkowe Przełęcze, Suche Czuby, Suchy Wierch Kondracki, Przełęcz pod Kondracką Kopą do Doliny Kondratowej. Nie wymagający, pełen pięknych widoków, można powiedzieć spacer przez zielone Tatry. Miałam w tym roku szczęście, na całym szlaku spotkałam kilka osób, a był to początek lipca i wspaniała pogoda Szlak czerwony-zielony-niebieski 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Jak już gdzieś wcześniej pisałem, jedna z moich ulubionych tras,, szczególnie jeśli rozszerzyć ją o Czerwone Wierchy Muszę się nią przejść jak będzie trochę śniegu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominisiaa_k Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Obecnie już w nieco innych kolorach, zdjęcia z wczoraj Co prawda mi dwa zejścia skalne sprawiły trochę problemów , ale to zapewne kwestia doświadczenia. Dla takich widoków było warto 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 20 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 @dominisiaa_k Tam faktycznie są takie dwa miejsca (są na moich zdjęciach wyżej) i nie tylko Tobie zapewne sprawiły trudności. U mnie w tych miejscach najpierw leciały kijki (nie chciało mi się ich składać), a potem ja, schodziłam oczywiście nie leciałam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Cześć. Szlak pokonałem w drugą stronę - od Kondratowej po Kasprowy. Naprawdę warto go przejść, widoki super. Trudności większych nie ma, tak więc dla mało doświadczonego turysty będzie jak znalazł. Jest jeden moment, gdzie jest wydeptana ścieżka i trafia się na pionowy 3-4 metrowy kominek - oczywiście szlak tędy nie prowadzi :) Można się wpakować. Poniżej kilka zdjęć z przejścia. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 21 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 14 godzin temu, Mateusz Z napisał: Cześć. Szlak pokonałem w drugą stronę - od Kondratowej po Kasprowy. Naprawdę warto go przejść, widoki super. Trudności większych nie ma, tak więc dla mało doświadczonego turysty będzie jak znalazł. Jest jeden moment, gdzie jest wydeptana ścieżka i trafia się na pionowy 3-4 metrowy kominek - oczywiście szlak tędy nie prowadzi Można się wpakować. Poniżej kilka zdjęć z przejścia. Pamiętam, szłam tak 10 lat temu i chyba też trafiłam na ten kominek. Nie pamiętałam o tym, dopiero Twój opis coś tam mi przypomniał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 3 pory roku (nie wiem, gdzie się czwarta zgubiła) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 23 minuty temu, staroń napisał: 3 pory roku (nie wiem, gdzie się czwarta zgubiła) Znalazłem :D 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 7 minut temu, Mateusz Z napisał: Znalazłem No i super, trzeba się wybrać w styczniu/lutym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 11 minut temu, staroń napisał: trzeba się wybrać w styczniu/lutym Zobacz co Cię czeka w lutym. Ja chętnie zimą bym całe Czerwone przeszedł aż po Świnicę :) Ruszyć jeszcze nocą, żeby o wschodzie zahaczyć Ciemniak i dalej w drogę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 5 minut temu, Mateusz Z napisał: Zobacz co Cię czeka w lutym. Ja chętnie zimą bym całe Czerwone przeszedł aż po Świnicę Ruszyć jeszcze nocą, żeby o wschodzie zahaczyć Ciemniak i dalej w drogę. Się zobaczy, dla pewności pewnie raczki się przydadzą Tomanowa, Ciemniak, Kasprowy, jest plan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi