Góry Ponad Wszystko Opublikowano 26 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Mamy niedziele pierwszy dzień kalendarzowej wiosny pogoda przed południem ma być bardzo fajna. Zostawiamy auto u wylotu Doliny Kościeliskiej i ruszamy w jej głąb. Osobiście jestem tutaj pierwszy raz. Do tej pory nasze cele znajdowały się w Tatrach Wysokich. Po pół godzinnym spacerze docieramy do rozstaju szlaku i zaczynam się wspinać ku górze. Docieramy do wlotu Jaskini Mylnej. Krótki smukły korytarz prowadzi do słynnych w ostatnim czasie Okien Pawlikowskiego. Dalej jaskinia staje się bardziej ciasna i zupełnie ciemna. Miejscami stoi trochę wody. Kask dobre buty i rękawiczki bardzo się nam tutaj przydadzą. Ze trzy razy zdarzyło mi się uderzyć kaskiem w sklepienie. Lodu jest niewiele - trochę na starcie i na końcu jaskini. Wielki Chodnik w którym często lód występuje jest praktycznie suchy. Plan był taki żeby odwiedzić wszystkie duże komory ale jakoś nam nie wyszło chyba towarzyszące emocje pierwszego takiego przejścia kazały się trzymać ściśle szlaku Ale na pewno tam wrócimy zbadać pozostałe miejsca. Jak zwykle mam krótki filmik z tej wycieczki na który Was zapraszam. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 26 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 @Góry Ponad Wszystko ja byłam tylko latem ale wyszłam całą mokra i ubłocona. Zimą lepsze warunki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 w Mylnej jak dla mnie trochę ciasno , ale bardzo lubię Raptawicką Turnię i Raptawicką Jaskinię też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góry Ponad Wszystko Opublikowano 26 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 5 godzin temu, Zośka napisał: @Góry Ponad Wszystko ja byłam tylko latem ale wyszłam całą mokra i ubłocona. Zimą lepsze warunki ? Wydaje się że lepsze jedyne co miałem lekko brudne to kolana i rękawiczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Z Mylnej najbardziej lubię Okna Pawlikowskiego.... jakoś błoto mnie nie uwodzi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi