Zośka 3,099 Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 @artur_win87 faktycznie utopijna ta wizja?. Pomijając Zakopane w którym taka komunikacja byłaby możliwa to raczej nierealne byłoby skomunikowanie i zsynchronizowanie wszystkich okolicznych miejscowości. Ja tylko dwa razy (dawno temu) miałam okazję nocować w Zakopanem i od wielu już lat unikam tego jak ognia. Teraz rezerwuję noclegi w Małym Cichym, Jurgowie, Murzasichlu (i innych małych i spokojnych miejscach) i tam bez własnego transportu ani rusz. Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,885 Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 12 minut temu, Zośka napisał: @artur_win87 faktycznie utopijna ta wizja?. Pomijając Zakopane w którym taka komunikacja byłaby możliwa to raczej nierealne byłoby skomunikowanie i zsynchronizowanie wszystkich okolicznych miejscowości. Ja tylko dwa razy (dawno temu) miałam okazję nocować w Zakopanem i od wielu już lat unikam tego jak ognia. Teraz rezerwuję noclegi w Małym Cichym, Jurgowie, Murzasichlu (i innych małych i spokojnych miejscach) i tam bez własnego transportu ani rusz. Ja w Roztoce. Czasem jest tam tłum. Ale akurat ten rodzaj tłumu kompletnie mi nie przeszkadza ? Quote Link to post Share on other sites
artur_win87 4 Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 No w Zakopanem jest to możliwe. Ja akurat nigdzie indziej okazji nocować nie miałem ale to już historia na inny wątek. Kilka sezonów spędziłem jednak w "stolicy Tatr" i boli mnie głupota albo to bardziej lenistwo innych. Samochodem pod same Krupówki. Wiele razy też mijalismy na szlakach turystów z tego samego lokum co my. Oni rano autem, my z żoną komunikacją. I my wróciliśmy na noc i oni też. 1 Quote Link to post Share on other sites
artur_win87 4 Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 Co do innych lokalizacji. Może podpowiecie. Gdzie się zatrzymać by podziwiać góry z balkonu, tarasu? Jechać i relaksować się widokami? Z maluszkiem ktory pojawił się na świecie w sierpniu, na szlaki za wcześnie. Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,650 Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 49 minutes ago, artur_win87 said: Co do innych lokalizacji. Może podpowiecie. Gdzie się zatrzymać by podziwiać góry z balkonu, tarasu? Jechać i relaksować się widokami? Zdziar - niekwestionowany lider Tatrzańska Łomnica - tam już więcej turystów Sterbskie Pleso - Po burżujsku Quote Link to post Share on other sites
artur_win87 4 Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 32 minuty temu, Q'bot napisał: Zdziar - niekwestionowany lider Tatrzańska Łomnica - tam już więcej turystów Sterbskie Pleso - Po burżujsku Nic mi nie mówią te lokalizacje ale zerknę. Ja co sezon w Zakopanem. Jako amator miałem blisko do centrum i busy wszędzie. Potem przyszło przyzwyczajenie i dobry kontakt z gospodarzami. Od roku mi widoki zasłonił nowy apartamentowiec?. Szukam nowego fajnego lokum z widokiem. Bardziej na relaks niż na wędrówki ze względu na maluszka. Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 @artur_win87 warto mieć marzenia ?... może za 100 lat, kto wie???? Co do noclegów, fajnie się leni na Głodówce. Widoki kapitalne? Na Słowacji Smokowiec był w porządku, gdy mój syn był mały. Quote Link to post Share on other sites
artur_win87 4 Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 @jaaga76 dziękuję. Co do Słowacji to teraz będzie problem. Testy, szczepienia, te sprawy... Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 3 minuty temu, artur_win87 napisał: @jaaga76 dziękuję. Co do Słowacji to teraz będzie problem. Testy, szczepienia, te sprawy... Głodówkę z całego ❤ polecam! 1 Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Keja 0 Posted January 17, 2021 Share Posted January 17, 2021 Cześć. Kojarzy może ktoś czy o 23,kiedy to do Zakopanego dojeżdża pociąg z Łodzi,jest jakaś szansa na busa,autobus który podwiezie na Jaszczurówkę. Czy o tej godzinie zostaje taxa lub z buta? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts