Jump to content

Transport w Tatrach

Recommended Posts

@artur_win87 faktycznie utopijna ta wizja?. Pomijając Zakopane w którym taka komunikacja byłaby możliwa to raczej nierealne byłoby skomunikowanie i zsynchronizowanie wszystkich okolicznych miejscowości. Ja tylko dwa razy (dawno temu) miałam okazję nocować w Zakopanem i od wielu już lat unikam tego jak ognia. Teraz rezerwuję noclegi w Małym Cichym, Jurgowie, Murzasichlu (i innych małych i spokojnych miejscach) i tam bez własnego transportu ani rusz.

12 minut temu, Zośka napisał:

@artur_win87 faktycznie utopijna ta wizja?. Pomijając Zakopane w którym taka komunikacja byłaby możliwa to raczej nierealne byłoby skomunikowanie i zsynchronizowanie wszystkich okolicznych miejscowości. Ja tylko dwa razy (dawno temu) miałam okazję nocować w Zakopanem i od wielu już lat unikam tego jak ognia. Teraz rezerwuję noclegi w Małym Cichym, Jurgowie, Murzasichlu (i innych małych i spokojnych miejscach) i tam bez własnego transportu ani rusz.

Ja w Roztoce. Czasem jest tam tłum. Ale akurat ten rodzaj tłumu kompletnie mi nie przeszkadza ? 

No w Zakopanem jest to możliwe. Ja akurat nigdzie indziej okazji nocować nie miałem ale to już historia na inny wątek. Kilka sezonów spędziłem jednak w "stolicy Tatr" i boli mnie głupota albo to bardziej lenistwo innych. Samochodem pod same Krupówki. Wiele razy też mijalismy na szlakach turystów z tego samego lokum co my. Oni rano autem, my z żoną komunikacją. I my wróciliśmy na noc i oni też. 

• Like ! 1
49 minutes ago, artur_win87 said:

Co do innych lokalizacji. Może podpowiecie. Gdzie się zatrzymać by podziwiać góry z balkonu, tarasu? Jechać i relaksować się widokami? 

Zdziar - niekwestionowany lider

Tatrzańska Łomnica - tam już więcej turystów

Sterbskie Pleso - Po burżujsku

32 minuty temu, Q'bot napisał:

Zdziar - niekwestionowany lider

Tatrzańska Łomnica - tam już więcej turystów

Sterbskie Pleso - Po burżujsku

Nic mi nie mówią te lokalizacje ale zerknę. Ja co sezon w Zakopanem. Jako amator miałem blisko do centrum i busy wszędzie. Potem przyszło przyzwyczajenie i dobry kontakt z gospodarzami. Od roku mi widoki zasłonił nowy apartamentowiec?. Szukam nowego fajnego lokum z widokiem. Bardziej na relaks niż na wędrówki ze względu na maluszka. 

• 2 weeks later...