Pablo P Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 (edytowane) Wybór trasy padł spontanicznie dopiero przy Chacie Terycho. O wyborze zdecydowała pogoda, kiedy dotarłem na Hriebienok pogoda była idealna, pod dotarciu do Chaty Terycho zaczęło się chmurzyć i w ciągu pół godziny praktycznie nie wiele było widać. Było to druga wycieczka do Doliny Pięciu Stawów Spiskich podczas tego wyjazdu dzień po dniu. W sumie nie padało jak dzień wcześniej kiedy to z powodu deszczu zawróciłem. Postanowiłem że przejdę przez Czerwoną Ławkę do Doliny Staroleśnej. Czerwona Ławka nie jest specjalnie atrakcyjna widokowo ale pomyślałem że może zahaczę o Mały Lodowy. Po drodze spotkałem kilka osób które odradziły mi pomysł wejścia na Mały Lodowy bo po opadach jest dość ślisko. Był to mój drugi dzień pobytu i po kilku poprzednich dniach deszczowych miałem nadzieje że w końcu się pogoda poprawi niestety na poprawę pogody musiałem czekać do 11 sierpnia. Ten dzień i tak był wyjątkowy bo kiedy wszedłem na Czerwoną Ławkę wypogodziło się i wyszły całkiem fajne zdjęcia. Widok z Doliny Małej Zimnej Wody w stronę Terycho - jeden z moich ulubionych Kozica w Staroleśnej Znowu Kozica Posrednia Grań z Doliny Staroleśnej Durny i Łomnica z Czerwonej Ławki Ciąg dalszy nastąpi. Edytowane 3 Kwietnia 2024 przez Pablo P 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Rozkręcasz się @Pablo P. I bardzo mi się to podoba 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 (edytowane) W dolinie Pięciu Stawów Spiskich Sławkowski z Czerwonej Ławki Edytowane 3 Kwietnia 2024 przez Pablo P 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 (edytowane) 8 minut temu, Mnich Admin napisał: Rozkręcasz się @Pablo P. I bardzo mi się to podoba Mam takie etapy Ostatnio niestety mogę sobie pozwolić na jeden wyjazd w roku, może w tym roku uda się coś więcej. Z tego powodu jak mam czas aby ogarnąć dokumentacje foto, wrzucam co nieco. Poza tym niektóre zdjęcia szczególnie te z telefonu po wstawieniu obraca mi o 180 stopni. Spróbuję to rozgryźć dlaczego. Edytowane 3 Kwietnia 2024 przez Pablo P 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 (edytowane) Dolina Małej Zimnej Wody w poziomie Baranie Rogi w chmurach oraz odsłonięty masyw Durnego Edytowane 3 Kwietnia 2024 przez Pablo P 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Dnia 3.04.2024 o 09:47, Pablo P napisał: Ostatnio niestety mogę sobie pozwolić na jeden wyjazd w roku, Za to na bogato i mamy czym oczy cieszyć 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 @Pablo P szedłeś szlakiem czy ferratą? Pogoda całkiem niezła mimo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 8 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2024 46 minut temu, Fibi napisał: @Pablo P szedłeś szlakiem czy ferratą? Pogoda całkiem niezła mimo wszystko Nie wziąłem lonży oraz uprzęży, nie planowałem tego dnia ławki, wchodziłem szlakiem i momentami ferratą , w zasadzie to skupiłem się na tym aby wchodzić nie przeszkadzając innym szukając przy tym miejsc których się można chwicic i na których można nogę postawić. Pogoda w drugiej części dnia całkiem fajna natomiast do południa tak się zachmurzyło że zastanawiałem się czy w ogóle cokolwiek będzie widać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi