jaaga76 Opublikowano 17 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 BICAZ - mijamy go co prawda tylko przejazdem, bo jego dnem prowadzi droga krajowa, ale robi wrażenie... Wąwóz liczy koło 5 km, a jego ściany opadają na dno z wysokości od około 300 nawet do 500 metrów. Dla wspinaczy gratka, ale i da się pochodzić. Po drodze mijamy Czerwone Jezioro, które powstało pod koniec XIX wieku na skutek osuwiska jednej z okolicznych skał i w jego następstwie spiętrzenia wód kilku potoków. Pod taflą wody znalazła się podobno całkiem liczna wioska. Dziś jeziorko jest miejscem relaksu (jak dla mnie zbyt wielu) ludzi. Knajpki, łódeczki i takie tam.... Ładnie - mi sie skojarzyło z Morskim Okiem 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 11 godzin temu, jaaga76 napisał: Knajpki, łódeczki i takie tam.... Ładnie - mi sie skojarzyło z Morskim Okiem przy Morskim Oku też mogli by wybudować więcej knajpek to tłok nad jeziorem by się rozładował https://podroze.onet.pl/aktualnosci/tlumy-w-drodze-nad-morskie-oko-czy-bedzie-kolejny-rekord-w-sieci-wrze/26nggcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 36 minut temu, J@n napisał: przy Morskim Oku też mogli by wybudować więcej knajpek to tłok nad jeziorem by się rozładował ............... ..chyba Biedronke.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 18 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 12 godzin temu, Lexi napisał: Biedronke.. Biedronke, Lidla, Rossmana i koniecznie jakąś aptekę. To w ogóle skandal że te tysiące ludzi nie mogą po dotarciu na miejsce zrobić nawet porządnych zakupów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi