Mathieu Opublikowano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Witam. Chciałbym zapytać jak wygląda dostępność noclegów w schroniskach. W jakim okresie oraz w których najłatwiej dostać nocleg bez dalekiej rezerwacji. Jak to wyglądało z waszego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Jak zadzwonisz i zapytasz o termin krótszy aniżeli pół roku to Ci odpowie gromki śmiech po drugiej stronie słuchawki. Więc jedyne co możesz uczynić, to włamać na stronę TPN'u ogłosić 99 stopień zagrożenia lawinowego (tsunami gratis) i liczyć, że ktoś w ostatniej chwili odwoła swoją rezerwację poczynioną w czasach II RP 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk 2k Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Dzwoniłem wczoraj do Roztoki i udało mi się zarezerwować pokój na sierpień Wiem że w Chochołowskiej są jeszcze miejsca na wakacje gdyby ktoś reflektował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.bb Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 No cóż w Polskich tatrach w zasadzie nie ma już schronisk, są tylko hotele. Zostaje gleba, ale też już z tego co słyszałem coraz gorzej i z tym :( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 26 minutes ago, Marcin.bb said: No cóż w Polskich tatrach w zasadzie nie ma już schronisk, są tylko hotele. Zostaje gleba, ale też już z tego co słyszałem coraz gorzej i z tym Na hotele bym się nie obraził - przynajmniej byłoby sporo jedynek i dwójek, swobodny dostęp do prądu, wi-fi... Bo tak ostatni raz wszedłem do schroniska jakoś w 2014 roku - z tualety skorzystać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.bb Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 (edytowane) Ja bym się nie obraził na jakieś hostele czy schronisko młodzieżowe/studenckie w Zakopcu, bo to jest masakra żeby nie było takiego miejsca gdzie mocno budżetowo można się kimnąć i rano ruszyć na szlaki. Bez udziwnień typu śniadania do łóżka i spa z karpiami :P 40 minut temu, Q'bot napisał: Na hotele bym się nie obraził Jest po słowackiej stranie śląski dom - typowy hotel w górach ale ceny pokoi jak za apartament w centrum wawy, więc pewnie u nas by to podobnie wyglądało Edytowane 29 Grudnia 2019 przez Marcin.bb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Cześć. Ja nigdy nie rezerwowałem noclegów w schroniskach i czasem w sezonie w weekend dostałem nawet łózko :) Ogólnie żeby mieć pewne łóżko czy pokój to naprawdę odległa przyszłość. Tak z partyzanta w sezonie to może się coś w trafić wolnego na kondratowej, na hali ornak czy w morskim oku (tu trafiłem łóżko w lipcu w nowym schronisku w czwórce :D). Na początku grudnia z piątku na sobotę bez problemu miałem 2 łóżka w Roztoce bez rezerwacji. Zimą w niepogodę dostaniesz się (czyt. prycze) praktycznie wszędzie z wyjątkiem piątki i murowańca (tu nigdy nie spałem). Chociaż w piątce wolę materace na górze, wygodniejsze i klimatycznie. Zależy też kiedy planujesz przyjechać i jakie trasy przejść. Zimą poza weekendem moim zdaniem wszędzie coś znajdziesz poza hotelem na hali gąsienicowej. Nawet jak nie ma łóżka to na podłodze też idzie się dobrze wyspać. A najlepiej to podzwonić po schroniskach i popytać o interesujący Cię termin. Możesz gwarantować, że będziesz/będziecie na pewno, że to wasze marzenie spać w schronisku i że płacisz z góry to coś znajdą :P 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna M. Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 W styczniu rezerwowałam w Murowańcu na lipiec bez większych problemów i nawet miałam wybór ilu osobowy pokój W Piątce zawsze rezerwuję rok wcześniej, może z racji tego, że biorę pokój dwuosobowy, a ten jest oblegany. W Chochołowskiej raczej nie ma problemu z pokojami, tak samo w Morskim Oku, albo mam szczęście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi